Nová cestománie (TV seriál)
Dokumentární
Česko, 2005, 85x29 min
Pořad "Cestománie“ se od 14. září 2004 přesunula na obrazovku nejúspěšnější české komerční televize NOVA pod novým názvem "Nová Cestománie".
Přelet přes Vltavu z Kavčích hor na barrandovský kopec znamená nejen přesun celého tvůrčího týmu, včetně obou dnes už nezaměnitelných moderátorů Báry Štěpánové a Mirka Vladyky, ale i novou, hravější znělku a atraktivnější destinace. Vše ostatní, především směs zábavnosti i poučení, zůstane při starém a tedy úspěšném.
Pro FEBIO se právě NOVÁ CESTOMÁNIE spojila i s jedním unikátním výročím.
Její díl, „USA: Poklady jihozápadu“ (režie: Ján Mančuška), vysílaný v úterý 28.9.2004, se stal zároveň i jubilejním 1000 (!) pořadem, který tato nezávislá produkční společnost od zahájení své produkce v březnu 1992, vyrobila! (oficiální text distributora)
LiVentura
Tehdy to ztratilo kouzlo 1.. :-((10.4.2011)
duklak2
Podle mého názoru úplně to samé jako na ČT. Nevím ale, proč se Nově nepodařilo tento pořad udržet. Možná měla zapracovat na zatraktivnění, které by diváci přivítali. Myslím si totiž, že pořad měl určitou kvalitu a je rozhodně škoda, že se už nevysílá.(11.1.2011)
heyda
V podstatě stejné jako původní cestománie, akorát pod taktovkou Nováckých režisérů, ale s tím nemám problém. Akorát v momentě, kdy došlo k takové změně, by si tento pořad zasloužil nějaký zajímavější a modernější kabát, možná by se hodilo i zkvalitnit kamerové záběry. 70%(12.1.2011)
lskala
Nová (Novácká) Cestománie naztratil nic ze svých předností. Je to pořád špička v cestopisných pořadech vůbec! Vladyka se Štěpánovou k tomu nerozlučně patří. 95% - 5*****(12.2.2010)
giovanni3
No není to Cestománie z ČT1, ale pořád si to udrželo kvalitu.. s hodnocením vůči origánlu klesám, ale pořád 4z5 je krásné hodnocení s ohledem na okolní hodnocení, kde každý hodnoctí 1. stanici 2. režiséra a 3. až samotný pořad..(28.6.2011)
slovan1
Jen mě štvalo, že to, co vytvořil jeden tým v jedné televizi, beze všeho přebere televize jiná... Jinak se mi zdalo, že vše zůstalo tak jak mělo. Škoda, že se s Cestománii nepotkáváme dále...(19.6.2010)
sskrblik
Stále stejně dobrá cestománie!(24.7.2010)
zdeny99
Nová cestománie je jedním z nejlepších dokumentárních cyklů, jaké kdy byly natočeny. Ze zeměpisného hlediska mohu říct, že mé tvrzení je bez debat. V porovnání s přírodopisnými dokumenty by se mohly přece jen vést polemiky. Pro mne je ovšem Nová cestománie jedním z těch nejlepších. Takhle to cítím. Díky tomuto pořadu má člověk možnost nahlédnout do nejrůznějších míst naší Země, kam by se s největší pravděpodobností nikdy nepodíval. Zároveň tento pořad může sloužit jako dobrá reklama na dovolenou, či naopak jako odstrašující příklad, kam nejezdit. Nová cestománie u mne vyvolává stejně kladné pocity jako její předchůdkyně Cestománie (http://www.csfd.cz/film/225585-cestomanie/) a její volné pokračování Na cestě (http://www.csfd.cz/film/249065-na-ceste/). Ačkoliv se Nová cestománie dočkala u diváků zavržení oproti původní Cestománii, tak já se na ni díval rád.(8.2.2011)
dandislav1991
Ty komentáře mě dostávají.(3.8.2011)
unclejack
Nejaká veľká zmena to nieje , skoro ako Cestománia.(24.5.2012)
Fanklub seriálu
Související
- Cestománie (TV seriál) (1999)