Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western
  • Akční

Recenze (82)

plakát

Polní lilie (1963) 

Lahůdka pro nedělní večer.

plakát

Nebe existuje (2014) 

Jako přesvědčený křesťan (zejména právě proto!) se domnívám, že se jedná o příliš velký kýč.... Ale pár hezkých momentů tam bylo.

plakát

V nitru Llewyna Davise (2013) 

Není to na první pohled výrazný film. Ale vzhledem k tomu, že velmi pěkně popisuje folkové hnutí počátku šedesátých let, které mám moc rád, tak mi sedl. Nejvyšší hodnocení dávám zejména za dvě scény - za "dojetí" Llewynova otce a za moment, kdy jen tak mimochodem v klubu na pozadí zahraje Dylan. Myslím, že speciálně tenhle jmenovaný se u filmu musel velice, velice bavit...

plakát

Pohrdání (1963) 

Aneb jak kdysi napsal jeden můj oblíbený spisovatel - všechno zůstane jinak.

plakát

Evropa (1991) 

Nemám rád, když je děj filmu založen na jedné myšlence, na jednom přirovnání, byť by se jednalo o nadčasové nebo existenciálně sebetíživější moudro...

plakát

Uranus (1990) 

Takovéto filmy bychom u nás potřebovali jako prase drbání.

plakát

Knězovy děti (2013) 

No, nevím, podle mě pěkná blbost...

plakát

Můj strýc Benjamin (1969) 

Naprosto neobjektivně vzhledem ke kvalitám zpracování, psychologii postav a já nevím čeho všeho ještě, hodnotím plným počtem, protože tohle je životní filozofie Jacqua Brela, s níž sice idově nesouhlasím, ale tolik obdivuju. Vive la vie!

plakát

Gabriela (1941) 

škoda, kdyby nebylo toho nesmyslného happyendu, mohl bych jít s hodnocením i výš. Glázrová pro mě v poněkud netradičně kladné postavě, nicméně zahrála ji velmi dobře.

plakát

Žíznivé mládí (1943) 

Celkem zdařilý film, žádná selanka a nadšený obdiv přírody. Akorát vůči scénáři mám výhrady a chybí mi hlubší pohled na psychologii jednotlivých postav.