Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (9)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Velmi podařený sidcom BBC, který můžu klidně vidět po dvacátý celý a budu se stále řezat do kolen.

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Tento velmi úspěšný seriál je jedním z mých nejoblíbenějších. Richard Dean Anderson dokázal pozvednout úroveň velmi vysoko, a proto mě mrzí, že v pozdějších řadách už jen v seriálu hostuje. Christopher Judge potvruzuje mé tušení, že, kdo se chce dostat do seriálu, musí se naučit efektně cukat s obočím. Je škoda, že poslední díly začly být trochu jako nekonečný seriál - po zničení jediného nepřítele v galaxii sem Dr. Daniel Jackson přitáhne nenasitné Oraie ("Veleben budiž Orai" :D).

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Moje cesta k tomuto seriálu byla trnitá ale stálo to zato. Půl roku před tím, než jsem viděla první díl, jsem si zde na csfd pročítala komentáře a divila jsem se, jak taková nudná hovadina může mít tak vysoký hodnocení. Jak hluboce jsem se mýlila. Na jaře roku 2009, poté co mi několik lidí udělalo narážku na HIMYM, jsem to prostě nevydržela a poprvé jsem shlédla první díly. It was awesome!! Úžasná partička Newyorčanů, která prožívá stratsti obyčejného života. Celý děj se točí kolem Teda a jeho přátel, který vypráví svým dětem, jak potkal jejich matku. Mezitím svůj příběh doplňuje o vtipné příhody, ponaučení i smutné části svého života. Skvělé je, že se vlastně vrací ve vyprávění jak do minulosti tak do budoucnosti a pokud se něco přihodilo, co je k určité události důležité, hned se to dozvím. Stále mi to tak trochu připadá, že je to nástupnický seriál po Přátelích, ale to ani trochu nevadí. Je to vtipný, milý a oddechový seriál, který si opravdu zaslouží vysoké hodnocení.

Merlin

Merlin (2008)

Známá legenda v úplně novém podání. Vztahy i postavy jsou v jiných vztazích, než jak jsme zvyklí. Merlin je mladý sluha prince Artuše - místo starého kouzelníka, starajcího se o sirotka. Trošku víc mě zarazil postava Guinevere, ze služky budoucí královna? To je jak z červené knihovny. A Morgan už není nevlastní sestra ale jen chráněnka krále Uthera Pendragona (asi by to bylo podle bbc trochu incestní). Jinak ale samotný děj, odehrávající se v překrásném anglickém hradě (jestli Kamelot někdy existoval tak 100% nevypadal takhle :) mě velmi mile překvapil. Merlin překonává všemožné nástrahy i s pomocí vychytralého draka a zároveň se své kouzelnické schopnosti snaží utajit. Občas už mě docela štvalo, že všechno musí odřít sám a nikdo mu neřekne ani děkuji, ale snad se jednou dočkáme. Dost mě taky překvapilo kolik černochů se pohybuje na královském dvoře, nechci, aby to špatně vyznělo, ale myslím, že v tu dobu by je asi spíš zabili, než aby je přidali ke šlechtě. Jinak hlavní herecká dvojce je výborná, a také souhlasím se 01Zuzana10, že Katie McGrath je kopie Keiry Knightley, Katie je ale ta hezčí.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Aneb přesná kopie českých studentu technických univerzit. Nemusíte to hoši popírat, ale byl jste pro tento seriál určitě 100% inspirací ;) . Od nemožnosti bavit se s dívkou o normálních věcech až po pařmenské kroužky WoW. Nejlepší scénka, aspoň pro hráče WoW, je podle mě hned na začátku 3 dílu ... Přesto IT CROWD 1. série je mnohem lepíší, ale když nic jiného není, spokojíte se i s málem.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Je velmi kruté, když se natočí seriál podle skutečnosti ;-) První série se mi opravdu zarila pod kůži, ale ta druhá už byla nic moc, prostě už se tolik nezabívala IT prostředím. Ale i tak mi tenhle seriál oživil skoro již umrtvené chechtací buňky a potvrdil, že Ajťáci jsou super