Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Walter Mitty a jeho tajný život

Walter Mitty a jeho tajný život (2013)

Jak já zbožnuji filmy tohoto typu ! V případě že se mi dostane pod ruku film který mě dokáže oslovit a sdělit své poselství nehodnotím dle zavedených kritérii nýbrž podle... už to tak řeknu, srdce. Walter Mitty je úžasný film s parádním soundtrackem, parádní zprávou pro svět a samozřejmě parádním Benem Strillerem, jeho role v tomto snímku mě oslovila bez pochyby nejvíce za jeho dosavadní tvorbu. Děkuji za to jak jsi dokázal dostat tento film na plátna a sehrát hlavní roli, setrvej v takovém rozpoložení !

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Musím přiznat že mi dělá problém psát komentář k filmům které se řadí mezi legendy kinematografie. Tím horší je to když chci napsat komentář k filmu který je tou největší ze všech. Forrest Gump je film který nás snad všechny bez vyjímky v určité části zasáhl. Jedna z věcí která dělá film tak skvělým je geniální spojení skvělého příběhu, hereckých výkonů, výběru hudby a samotné technologie natáčení která zůstává i po 20-ti letech lepší než polovina filmů natočených v dnešní době. Tento mistrovsky podaný příběh který letí roky jako by se nic neměnilo zůstane pomyslným svatým grálem filmařů ještě hodně, hodně dlouhou dobu. Dle mého názoru nejlepší film který jsem měl možnost vidět.

Hobit: Šmakova dračí poušť

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)

Opravdu skvostný zážitek. Druhá část dopadla nad má očekávání a to i přes to že byla obrovská. Je pravda že tento snímek má mnohem rychlejší tempo než první část ale ve většině případů mi to nevadí jelikož jako čtenář knihy si nedokážu představit jak by zpracovali nějakou záživnou formou pochod Temným Hvozdem který byl dosti sklíčený a z filmového pohledu snad i nezáživný oproti Peterově akční rychlovce. Na druhou stranu mi je líto že se více nevložil do děje s Meddědem ovšem i od něj se nám dostalo trošku více odpovědí než v knize což je také úžasnou vlastností tohoto filmu a to že se můžeme dozvědět mnohem více detailů než v knize například storyline s Gandalfem... byl jsem absolutně přikován k sedadlu protože to bylo jednoduše něco úžasného ! Zpracování toho jak se Gandalf setká se samotným Sauronem je pro mě něco neskutečného ! Také že se mohu dozvědět více o minulosti Thranduila a Legolase je z mého hlediska obrovský bonus tohoto filmu. Nakonec samozřejmě samotné vykreslení Ereboru a Smauga je něco za co by si zasloužili oscara jen za efekty. Opravdu lepší ztvárnění draka jsem v životě neviděl a troufám si říct že ani dlouhou dobu neuvidím. Cumberbatchův hlas epicky dokresluje myšlení a dračí vypočítavost. Dokonce i scény s peci se mi hodně líbily jen škoda toho jak zůstali 4 trpaslíci v Esgarothu, ovšem věřím že Peter s nimi má ještě velké plány :). Tento kinematografický úžas nemohu hodnotit jinak než 5 hvězdičkami a věřím tomu že kdybych měl možnost dát 6. hvězdičku jednomu z mých shlédnutých filmů byl by to velice silný favorit !

Atlas mraků

Atlas mraků (2012)

Takový to když napíšete komentář přes půl monitoru a potom se vám "záhadně" neuloží. Krásný film který jsem si následující den po první projekci pustil znovu a hned mi začaly docházet ze začátku skryté detaily jaké mi umocnily zážitek z filmu. 6 časoprostorů navzájem se prolínajících a ovlivnujících ty další ? Fucking Awesome ! Myslím že nádherný příklad pravidla zobrazeného v Cloud Atlasu byl vztah mezi černošským otrokem Autuou a prosperujícím právníkém z lepšího světa, kdyby mu nepomohl, Autua by umřel, právník by umřel, smlouva s otroky by dostála platnosti a ten zrádný archeolog by měl zlata fůry. Ovšem právník pomohl a celá historka se otočila vzhůru nohama ! Snad si v brzké době najdu čas na další projekci a dopracování mého komentáře. btw jako pěknou myšlenku považuji že by Autua byl předkem té reportérky která zachránila 1000 lidí od jaderné hrozby :)

Hobit: Bitva pěti armád

Hobit: Bitva pěti armád (2014)

SPOILER ALERT...Stále si plně neuvědomuji že jsem se pravděpodobně podíval na dost dlouhou dobu do Středozemě naposledy. Když mám hodnotit Hobbita jako sérii mě v ničem nezklamal, naopak mě učaroval svým rozšířením přes rámec knižní předlohy. Ano, bylo jen málo lidí kteří ze začátku neodsuzovali Kili + Tauriel shipping ovšem celý pohled na věc mi změnila Bitva pěti armád kde jsem pochopil, že film jednoduše potřeboval nějakou tu love story a Peterovi smekám pomyslný špičatý klobouk před tím jak dokázal vtěsnat do trpasličího společenstva mezi čistými emocemi jako láskou k vysněnému domovu a oddanost i něco takového. Dovolím si říct že jedno oko nezůstalo v sále suché když zabili Kiliho s Tauriel po jeho boku, nebo při dialogu o lásce který vedla Tauriel s Thranduilem. Hodně lidí si stěžuje na ono "zbytečné" prodlužování a natahování do triologie které je přeci jen obchodní strategii studia kvůli větším výdělkům... V mém případě jsem se k tomuto tématu vyjadřoval opatrně protože jsem samozřejmě nesouhlasil s faktem že na mě někdo chce získat jen větší zisky, ale na druhou stranu jsem si byl vědom i toho že pokuď bude více částí Hobbita, tím vícekrát budu moct jít do kina a zažít tu nepopsatelnou atmosféru a pocit toho že žiji v době kdy vychází v kině filmy ze Středozemě které se jistě zařadí (minimálně z mého pohledu) mezi své "velké" bratry ze série Pána Prstenů a zapíšou se do historie kinematografie. Ještě dlouho budu vzpomínat na scénu fightu mezi zástupy skřetů a Thorinem Pavézou za pomoci Legolase. Uchvacuje mě jak dokázali do každého souboje 1 vs 1 dostat pokaždé nové prvky a formace, nevyjímaje tento souboj. Nemůžu si pomoct a zasmát se tomu když ze sálu šlo slyšet po tom co Thorin odešel po svých a vypadal celkem k světu i přes svoje zranění, jak někteří nedočkavci předčasně odsuzovali Petera za to že nechá Thorina žít a změní tím celé univerzum... Dále nepřestávám obdivovat Peterovu schopnost odlehčit vážné situace jako například útok skřetů na Dol nebo souboj mezi Legolasem a Bolgem něčím čemu se většina sálu nedokázala alespoň nepousmát. Legolas hopsající po padajících kamenech věže jako v Metrixu mě rozesmála hned ze dvou důvodů: Prvním byla zřejmá absurdnost situace a 2. to jak jsem znovu slyšel hlasy škarohlídů co si to ten Jackson zase vymyslel za blbost a jak tento poslední film pořádně zhejtují. Osobně si myslím že moc dobře věděl co dělá a zrovna tato scéna měla poukázat na to že Hobbit není a nikdy nebude LOTRem. Ať to bude chtít kdokoliv sebevíc tyto dvě triologie nelze srovnávat jelikož Hobbit byl psán ještě před tím než se zrodilo všechno to temno na východě a celkově Středozemě byla v očích Tolkiena tedy dle mého názoru mnohem jednodušším místem kde se čaj podával ve čtyři hodiny odpoledne a přesnídávka v devět. :)

Hobit: Neočekávaná cesta

Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

Hobit : Neočekávaná cesta : Rok intensivní přípravy a čekání na Hobita mi možná trošku zatemnil úsudek, ale já jsem v Hobitovi nenašel žádnou pasáž, u které bych se nudil. Jako čtenář knihy jsem i přes velké ohlasy ne tak úplně věřil tomu co někteří chválili jako použití celé knižní předlohy, ovšem bylo to tak. Kdybych se měl podívat na stránku kamery, také mi nic nechybělo, jen občas při velkoplošných efektech trošku šlo poznat ( podle přehnané dokonalosti ) využití počítačů. Z mého Hobbitofilního hlediska tento film nemá žádnou chybu ba naopak Peter ještě využil předlohy z nedokončených příběhů, nebo jen ze zmínek a děj znatelně rozšířil :).

Počátek

Počátek (2010)

Christopher Nolan mi předložil film který se snad ani nedá plně chápat. Je to asi jako snažit se pochopit Ztracené, nebo cestování časem v Hrdinech :D. Inception jsem si při svém prvním shlédnutí velmi užil a u druhého ještě více věřím tomu, že snad jednou rozluštím všechny hádanky a spletitosti tohoto filmu a budu moct spát s klidným srdcem :). Inception má z mojí strany 5 hvězdiček a minimálně dvě jsou za ideální ztvárnění všech postav ze strany herců.

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal (2012)

Úžasné ! Celý film, ba celou Nolanovu serii jsem hltal od samého počátku. Úžasné herecké výkony, kamera, střih no prostě nádhera. Batmana jsem měl rád již dříve, ovšem vždy tomu něco chybělo a to byl právě Nolan. Dnes už si nedokážu představit jiného Batmana, než právě toho jeho + Zimmerova hudba ve mě naladili takovou směsici pocitů, kterou jsem nezažil od prvního shlédnutí Dokonalého triku, možná i dříve. Ovšem co mě na filmu nejvíce zaujalo a snad i přebilo dřívejší pocity z filmu byl závěr. Celý film mi bylo trochu líto že odněkuď nevyleze Robin a nezačne s Batmanem očišťovat ulice Gothamu taky bylo mým přáním aby se dala nepoddajná Catwoman dohromady s Brucem a žili spolu šťastně až na věky a obě tyto naděje se mi splnili. Závěr nabídl tolik teorii co by se mohlo stát až si nejsem jistý kterou začít :). U mě má tento film už jen za závěr 70% a čestné místo v Oblíbených filmech.