Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Fantasy
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Právě jsem viděla podesáté a nemůžu se dočkat, až budu mít tu čest shlédnout jej ještě jednou. A pak zase a zase. Každá další kulatá jubilea budu slavit a budu na ně hrdá. Když sedíte a jste celý film ticho přestože jej nevidíte poprvé, poznáte, že jste narazili na něco extra. Kult s Velkým K, U, L i T.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Film, který mě chytil za srdce a už se ho nikdy nepustil. Je to (alespoň pro mě) po všech stránkách dokonalé. Po celou dobu sledování jsem si říkala, že je to neskutečné, jak se někomu takový nápad zrodí v hlavě, a ještě jej dokáží tak fantasticky natočit! Jen hajzlíkovi Billovi jsem přála zcela jiný konec. Třeba stylem De La Croix? Možná ještě horší. Při pohledu na pana Johna Coffey, jako kafe, ale psaný jinak, se mi chce brečet snad pořád. Jediný film, u kterého jsem ronila slzy poslední půlhodinu a stále pro mne patří k nejoblíbenějším a nejlepším filmům. Takovýto snímek se vám vryje do paměti a jen tak na něj nezapomenete (pokud ovšem nejste cynický člověk bez špetky empatie.) Ten, kdo tvrdí, že film NENÍ UPŘÍMNÝ zjevně celé ty tři hodiny prospal. 10/10

Srdcová sedma

Srdcová sedma (1998)

Moc ráda se k Srdcové sedmě vracím. "Z jednoho to nepoznáš." - " Tři balení, každé balení po dvou kusech. Ze šesti to poznáš."

Všechny cesty vedou do hrobu

Všechny cesty vedou do hrobu (2014)

Nadupané různým typem humoru. Předvídatelnost děje je v tomto případě namístě. Hlavní hrdina je veliký sympaťák, Neil Patrick Harris vypadá, jakoby si odskočil z natáčení HIMYM. Charlize je kouzelná a Amanda jí nesahá ani po malíčky. Spoilery: Pokud jde o Camea, na první pohled jsem (kromě Djanga) poznala jen fešáka Ryana Reynoldse. Smrt vlastním bioplynem a zakázaný úsměv na fotografiích patří mezi nejvtipnější momenty, v jejichž kontrastu lze vlastně spatřit i kontrast humoru jako takového (inteligentnější stupeň se střídá s tím naprosto absurdním a fekálním, který mně osobně zde rozhodně nevadí). Věrný přítel mladé prostitutky je božský a jeho výraz sedí jak do Téměř dokonalého zločinu, tak i do tohoto filmu. Prostě mu to věříte. Dávám pět hvězd a jdu si to pustit ještě jednou.