Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Oblíbené seriály (10)

Spartakus: Bohové arény

Spartakus: Bohové arény (2011)

Nelze jinak, po prvních dvou epizodkách musím dát 5* a jsem si na 100% jistý, že to nezměním:). Tohle vidět je povinost pro každého, kdo má rád gladiátory, akci, napětí, erotiku a cool záběry...zde je vše v jednom a vyhnané do naprostého blaha pro diváka! PS: poslední díl je pecka a skvělost! 3. série má neskutečný potenciál, takže držím palce a těším se :)

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Dokonale natočený 10ti hodinový válečný film, ve kterém neschází vůbec nic. Spíš z toho chrlý tolik emocí a zážitků, že to člověk ani všechno nebere. Neskutečně silné, nejlepší co může člověk z žánru dostat!

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Nejsem ten typ, co by hleděl na každý seriál co vyjde do světa, ale HIMYM je přesně ten, který jsem jednou viděl, chytl mě a už se vezu. Porovnání s přátelama je na místě pouze z části. Osobně mám nejradši Marshalla :-).

Hrdinové

Hrdinové (2006)

Výtečném, skvělé a fabulózní, ale bohužel jenom první série. Naštěstí já u první série končím, pro mě je to ukončené a nepotřebovalo to nic víc, bohužel tvůrci chtěli love! Druhou sérii si raději nepamatuju. První série mě ale učarovala tak, že si musím hrdiny přidat do top ten seriálů :)

Misfits: Zmetci

Misfits: Zmetci (2009)

Zatím po čtyřech. Kvalitní scifárna z Británie :) Je to osobité, ujeté, svěží, lehce nadržené, teen, zábavné, akční i temné a napínavé! Skvělá kombinace a skvělí herci (baby jsou vybrány skvěle!). Tvůrci skvěla pracují s dějem, protože chvílema je to opravdu psycho a ty schopnosti! Třeba Alishina. Jako herec u mě vede Iwan Rheon coby Simon. Dodatek po 2. řadě Nedá se, musím zvednou na 5*. Od 4. dílu první řady se to dostává do pekelných toček, ubírá se na komedialitě a de to pěkně do černotky, což chválím! Samozřejmě pár kixů to má, ale bezvýznamných:) Možná byly trapné ty arašídy, ale zato skvělý díl s GTAčkem!! Poslední díl je opravdu skvělý, nechali diváky nehorázně napnuté! Moc se těším na 3. sérii.Po 3. řadě. Třetí řada funguje stejně dobře, jako ta druhá. Rudy je neskutečně skvělý charakter! 4. řada. Je to pořád dívatelné a tvůrci mají nějaké nápady v rukávu, ale je velmi smutné, že zrovna u takhle skvěle rozjetého seriálu, se to muselo herecky posrat! Nová dvojka nahrazující Simona a Alishu mě aboslutně nezajímá, nezajímají mě jejich osobní problémy, ani co se jim děje, i když se je tvůrci snaží hodně tlačit před kameru, a to i na úkor jediného původního člena Curtise!. 4. díl je velké psycho a jenom doufám, že se tvůrci nebudou pokoušet o jakýsi "restart" a rozjet to nanovo s novým kádrem. Prosím ať to touhle řadou skončí.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Po třetí jsem dal BBT šanci a jak se říká, do třetice všeho dobrého. Netuším, jak je možné, že jsem při prvních dvou pokusech o sledování tohohle seriálového klenotu nedokázal ocenit jeho kvalitu. První sérii jsem sjel za 2 dny a neskutečně mě chytla, ale uznám, že 50% zásluh má Kaley Cuoco coby cute blonde Penny :-). Zatím to sype díl po díle víc než dobře a bavil jsem se při každé epizodě. Každý díl je originál, čtveřice IQváčů, které si oblíbíte už po prvním díle + Penny, do které se zamilujete při prvním nástupu na scénu. Tohle je neskutečně atraktivní sebranka, takže zvedám z původních neuvážených 3* na pěkné 4* a uvidíme jak to půjde dál, doufám, že stále tak dobře. PO 3. SÉRII musím bezpodmínečně zvednout na plný počet a zároveň si přidávám BBT mezi nejoblíbenější seriály. Scénáristé jsou géniové, protože to co se tam stále dějě nebere konce, je to zábavné a co víc, originální a nevídané:). Jednotlivé charaktery postav jsou výborně a značně odlišně napsané, každá postava je zajímavá sama o sobě a dá se na ní stavět, což u většiny sitcomů říct nejde. Jako klíčový bod úspěchu považuju geniální skloubení nadprůměrně "inteligentních" vědců s naivní blondýnou, která jejich vědecké tendence spočátku vůbec nechápe a je jí to naprosto ukradené, jenže postupem času se na ní jistý "vědecký" vliv projevuje v použitých frázích. Navíc ty její odzbrojovačky! Pokud nepočítám Penny, tak nedokážu říct, kterou postavu mám nejradši, protože všichni čtyři jsou TOP. Z amerického prostředí je BBT nejlepší sitcom, který momentálně nemá konkurenci. Himym je potenciálně jediná konkurence, ovšem v posledních dvou sériích značně strádá a charaktery nejsu zdaleka tak výrazné.... Tak jsem to za 14 dní sjel po aktuálně poslední 19 díl 5 série. Jediné co můžu s jistotou říct je, že bych klíďo přihodil další hvězdu :-)). ... Jede Sedmá řada a já nemůžu než konstatovat, že se jedná o neupadající top zábavu.

Jak nežít svůj život

Jak nežít svůj život (2007)

Britský humor se nezapře a rozhodně se nedá ignorovat, neboť je velmi osobitý, trefný a velmi spontání, což dokazuje a potvrzuje i tenhle seriál a v něm výtečný Dan Clark coby hlavní hrdina, scénarista a režisér v jednom. Perfektně se mu zadařilo. Po jedné a půl sérii za 4*. Velmi dobrá a neotřelá zábava, skvělé scény a perfektní prostředí starého baráku po babce :). Don je totální lemra, ale nežije se mu špatně a jeho nájemkyně jsou not bed :-)). Navíc to jeho oslovování některých postav žeru, cockface, glum apod. :). Taky pravidelný výčet věcí, co by Don něměl dělat, nebo říkat při určitých situacích, to je solidní prdel. PS: Po druhé a třetí sérii jasně zvednám na plný počet. První série je velice solidní rozjezd, kde se divák chytá na Clarkovu divokou vlnu a buď se chytne nebo ne. Já jsem se chytl na výtečnou. Druhá a třetí série je ještě vtipnější, rozjetější a bláznivější (některé situace jsou fakt velmi crazy a Donovi sexistické písničky na výtečnou), ale zároveň sledujeme jakýsi společenský vývoj Dona. Dlouho jsem se u seriálu takhle nesmál. Pro doladění veškerých vztahů a výtečné zakončení celé téhle britské parády nutnost shlédnout HNTLYL - Christmas special!

Krok za krokem

Krok za krokem (1991)

Ve své době bezkonkurenčně to nejlepší co mohl divák vidět a pro mě jeden z nejlepších komediálních seriálů všech dob! Je fakt, že ke konci, kde už nebyl Coudy to šlo s úrovní níž, ale i tak za 5*. Já jsem na tom prostě vyrostl :)