Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Gauneři

Gauneři (1992)

Film plnej vražd, hláškujích frajerů, srandy, nesmyslných rozhovorů, podvodů, skvělé hudby,... No prostě Tarantino v celé své kráse. Neskutečně povedené obsazení, kde jsem si například zamiloval Steva Buscemiho, jakožto jediného profesionála. :) Michael Madsen je naopak ice-cold-killa jak se sluší a patří. Tarantino hraje pro sebe typického slizkého úchyla a Harvey Keitel má vlastně jedinou ''lidskou'' postavu. Nebál bych se označit Reservoir Dogs za nejlepší Tarantinův film, i když mi je jasné, že opozice by nabízela Pulp Fiction. Jasných pět hvězd a čestné místo na mé plakátové zdi. :)

Cesta do hlubin študákovy duše

Cesta do hlubin študákovy duše (1939)

Pro mě král předválečných filmů. Pešek je geniální raubíř a k tomu dokonalý elegán. To on táhne celý film. Ovšem to, co mě dostává pokaždé, co ten film vidím, je ta aktuálnost. Všechno, co se děje ve třídách a všechny ty podvůdky při zkoušení a písemkách, to všechno se děje i dnes. :)

Svatba Jiřího Káry

Svatba Jiřího Káry (2000)

''Co jako, vole? Mrdam to, vole. Mam to v píči, vole. Je to tak?'' ''SS divize Wallonien.'' ''SS, volé. Hajl, vole.'' Kultovní záležitost. Unikátní veledílo. Vysněná svatba všech chlapů. Já se na tu svou taky vyfetuju a vyleju. Snad i to cígo si dam, dopíči, vole. Přece nebudu slušnej jak nákej zkurvenej Kelt či čůrák, vole, vydlážděnej.

Americké psycho

Americké psycho (2000)

Tohle je absolutní unikát. Nepopsatelná věc. Skutečný kult. Legendární záležitost. Hrozně si libuju v hledání miniaturních odkazů a vtipů, kterými je film prošpikován, ale snad by se slušelo říct spíš promrdán, viď, Patricku. ------ EDIT: Po přečtení si několika komentářů od hnijících ješteřích kreatur, které se zde vydávají za znalce, jsem usoudil, že kdokoliv kdo dal tři hvězdy, tak je stoprocentně diagnostikovatelný debil a film absolutně nepochopil. Tímto zdravím kleomrdku, Čuvala, CunamiXXX a další magické mudrce, kteří sežrali HOMOmounovo hovno a přeji jim spoustu spálených jídel, doprávních zácp, píchlých pneumatik a nepříjemných sousedů. Ano, až TAK vás nemam rád!