Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (9)

Komando

Komando (1985)

Když je Matrix (Arnold Schwarzenegger) na ostrově a dívá se do dalekohledu, záběr na jeho hlavu ukazuje, že se dívá směrem doleva. Pohled dalekohledem jde ale na opačnou stranu.

Milk

Milk (2008)

Na místě, kde stál obchod Castro Camera, je dnes obchůdek na podporu gay komunity.

Tmavomodrý svět

Tmavomodrý svět (2001)

Při natáčení letícího Spitfiru a vlaku musel pilot Nigel Lamb snížit rychlost a zároveň letět co nejníže nad zemí, ve výšce okolo jednoho metru. Sám Lamb, který létá v závodech RedBull Air race, se bál, že průlet nezvládne. Poté, co proletěl kolem vlaku, udělal ještě piruetu z radosti, že vše zvládl. I přes to, že akrobatický prvek nebyl ve scénáři, tvůrci ho tam nechali.

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Bob (Meat Loaf) má při rvačce s Tylerem (Edward Norton) oblečené triko. Jedno z pravidel Klubu rváčů říká, že zápasníci nesmí být od pasu nahoru oblečení.

Bod zlomu

Bod zlomu (1991)

Když se Johny (Keanu Reeves) při seskoku padákem přibližuje k ostatním, aby dokončil akrobatický prvek, jsou ostatní v jednom prostřihu rozpojeni, přitom v ostatních záběrech se drží.

Vítejte v džungli

Vítejte v džungli (2003)

Když Beck (Dwayne Johnson) odchází od explodujícího autobusu, má triko "obráceně". Trhlinu, kterou má obvykle vlevo, má na jednom ze záběrů napravo, aby se později opět objevila nalevo.

Osamělý jezdec

Osamělý jezdec (2013)

Několik scén filmu bylo natočeno u řeky Colorado. Lokomotiva, která se na záběrech u řeky objevila, se nenacházela na kolejích, ale byla naložena na nákladním vozidle.

Reklama