Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Skvělá herecká skvadra, vynikající scénář, dokonalé dialogy a hlavně nejlepší záporák všech dob - i přesto že Ledgerův Joker je skvěle napsaná, ještě lépe zahraná a inteligentní postava, které hlavní hrdina prostě nestačí, je to někdo tak zvrácený, že mu prostě nelze fandit. Ale tady jsou stejně všechna slova zbytečná, stačí tedy dodat, že těch 5* je čistých 100% (slovy: sto procent)! PS: Toto není film roku. Toto je největší filmový zážitek minimálně desetileti.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Úžasné převedení výjimečné knižní předlohy na plátna kin. I když knihy se to často úplně nedrží, neztrácí to rozhodně na jejím kouzlu, ba naopak. Z Tolkienova dokonalého světa dokázal Jackson díky několika drobným úpravám získat ještě dojemnější příběh (postava Gandalfa dotažená k dokonalosti). A to dělá výjimečný i tento film. Pokud je mi známo, neexistuje žádný další komerční hollywoodský velkofilm, který by byl lepší (a tohoto tvrzení se rozhodně nebojím) než knižní předloha.

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Statečné srdce je jeden z emocne nejsilnějších snímků, jaké jsem kdy viděl. Do Catherine McCormack jsem se zakoukal stejně nenuceně jako Mel, její zabití ve mne vyvolalo vlnu nenávisti, při pomstě jsem cítil zadostiučinění, při popravě tekly slzy proudem a závěrečná scéna - skotští vlastenci útočící proti přesile - mě doslova přikovala k židli. Takhle to ale všechno nepůsobilo jen jednou, nýbrž už asi 5x. A ten nádherný Melův proslov před první bitvou... No prostě jeden z mých deseti nejoblíbenějších filmů, nejspíš nejoblíbenější vůbec

Apokalypsa

Apokalypsa (2006)

K tomuhle filmu se dá jen těžko něco napsat. Kelly je bez diskuze génius a hned v začátku každé další geniální scény nás varuje dopředu: "jsem prostě chytřejší než vy, tak se s tim smiřte". Ješitní hlupáčci se samozřejmě budou předhánět ve strhávání tohoto filmu, ale na to existuje jednoduchá odpověď: to, že vy nic nechápete a nevidíte ještě neznamená, že tam nic neni. Samozřejmě nehodlám tvrdit, že je mi v Southland Tales všechno jasné - také není. A stále není, ani po třetím shlédnutí. Ale i ten nevím jak velký zlomek, který mi jasný je, bohatě stačí k tomu, aby se Tales zařadily do mých TOP 10. Už jen za tu fingovanou vraždu falešným rasistickým policistou, která se změní v opravdovou vraždu opravdovým rasistickým policistou... Je obrovská škoda, že Southland Tales v tržbách tak extrémně propadly. Kellymu hold bude muset příště natočit něco celistvějšího a také hloupějšího, aby si na sebe vydělal. Doufám, že ještě aspoň jednou hodí všechno za hlavu a natočí něco, jako jsou tyto příběhy.

Warrior

Warrior (2011)

Tak ubehlo par hodin od jedne z mnoha, mnoha budoucich projekci Warriora a ja jsem konecne sto napsat koment. Opravdu me tu bavi cist ty hlubokomyslne komentare, jejichz autori uz znaji dopredu zakonceni a film je pro ne nuda, protoze jen kopiruje mnohokrat videna klise. Asi si budu muset doplnit filmove vzdelani, protoze ja jsem film podobny Warriorovi (ktery by mu sahal aspon po kotniky - tady pozor, treba Zurici Byk se podoba leda tak ringem) jeste nevidel. Pro me jednoznacne film roku a Hardy si zaslouzi minimalne nominaci. PS: Po druhem shlednuti jde Warrior do me TOPky. Take jsem si uvedomil, ze trio rodiny Conlonovych je celkem vyvazene. Hardy sice cni, ale zrovna tak famozni vykon predvadi Nick Nolte. Joel Edgerton je sice trosku pozadu, ale spolu s Jennifer Morrison tvori duo, kteremu nelze nefandit.