Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kolem roku 1900 Američan Francis Oimet (Shia LaBeouf), prostý mladík z nuzných poměrů, již v dětském věku pracuje jako nosič golfových holí. Pomalu si k tomuto sportu buduje náklonost a jeho vzorem a idolem se stává golfový mistr Brit Harry Vardon (Stephen Dillane) přezdívaný „golfový elegán“. Francis tak začne snít o tom, že jednou bude hrát golf také a ve svém pokoji po nocích trénuje. Jeho otec (Elias Koteas) má však k synovu snu odmítavé stanovisko a golf je podle něj hra pro bohaté, mezi které samozřejmě nepatří a která jemu samému a jeho rodině nic nepřinese. Francis se však nehodlá podvolit otcovu přání, aby se vyučil a pracoval v obchodě, a chce se zúčastnit mistrovství amatérů. Otec nakonec svolí pod podmínkou, že pokud prohraje, golfu se nadobro vzdá. I přes skvělé výsledky, které Francis na turnaji předvádí, se mu kvůli závěrečné chybě nepodaří postoupit a v turnaji skončí. V roce 1913 pak Francis pracuje v obchodě se sportovními potřebami a na golf už pouze vzpomíná. Jednoho dne jej přijde navštívit sám prezident golfové asociace a nabídne mu účast v nadcházejícím US Open, neboť si asociace přeje mít v turnaji jednoho amatéra. Francis však tuto nabídku odmítne kvůli slibu, který dal otci. Když ale na vlastní oči spatří hrát na hřišti Harryho Vardona, změní názor… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Osobně mám ke golfu vřelý vztah. V létě si čas od času s kamarády zahrajeme, ale bereme to hlavně jako oddychovou zábavu, po které se jde grilovat a dát nějaké ty pivsony, než vážnou věc. I v televizi občas sleduji. Hlavně moje nejoblíbenější hřiště Masters v Augustě. Tento film zaujme především srdečným příběhem, který dotváří opravdu vynikající hudba Briana Tylera, jehož jméno mi doteď nic neříkalo. Potěší, že všichni tři hlavní hrdinové jsou dobráci, dále pak roztomilý obtloustlý dětský caddy, Shia a skvělá práce režie a kamery, díky níž vás turnaj opravdu vtáhne. Nejvíce mě překvapilo, že když byli oba soupeři z flightu na greenu, nemohli označit míček a vzít ho, aby druhému hráči nepřekážel. Po Legendě o slavném návratu nejlepší golfový film. A na závěr snad jen poděkování mému příteli Tigeru Woodsovi, který tento dříve snobský sport tak zkomercializoval a zpopularizoval pro širokou veřejnost. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nápaditá, místy až trochu legračně artistní kamera ozvláštňuje příběh, který jsme už viděli stokrát. V tomhle případě vychází ze skutečnosti, to ale nic nemění na tom, že je prostě provařený - i když je mi to líto, protože F. Quiment si obdiv určitě zaslouží, narozdíl od všech schématických a fiktivních ousiderů z nesčetných filmů o amerických snech. Hodnotím ale film, nikoliv osobnost a historické události. /4. 2. 12./ ()

Reklama

Drc 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý sportovní film natočený v klasickém duchu, tentokrát z golfového prostředí. Drží se zaběhané šablony a je tedy hned každému od začátku jasné, jak to vlastně celé dopadne. Jde jen o to, jak se k tomu děj proplete. A i tady nás nečeká žádné překvapení. Možná bych ještě vytkl trochu málo humoru, ale to pramení spíš z napínavějšího pojetí filmu. Celkově ale dobrá odpočinková podívaná. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prakticky všechny sportovní filmy jedou podle určité šablony. Hlavní postava je většinou outsiderem případně vysmívaným nadšencem, kterému se v daném odvětví nedávají žádné šance. Pak, zpravidla, přijde příležitost, kterou sportovec nezvládne a následuje rezignace. ovšem jen dočasná. Přesně v duchu pořekadla "co tě nezabije, to tě posílí", se hrdina vrací do záře reflektorů a v napínavém souboji všechny porazí. Golfový sen je reklamou na šablonovitost. Ničím nepřekvapí, ničím neupoutá. Pak už záleží jen na tom, jaký má divák vztah k danému sportu. A můj vztah ke golfu je nulový, takže i když přivřu obě oči, na víc než 50% to nevytlačím. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapen! Golfový sen je jeden z nejhezčích sportovní filmů který jsem kdy viděl. V hlavní roli s Shiou LaBeoufem, který tu dělá něco jiného, než je prohánění robotů z vesmíru. Hodně se mi ve filmu líbil klučina, který si tu zahrál nosiče holí. Závěrečný turnaj je sice trochu roztahaný,ale o to krásněji udělaný. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Ted Ray se v playoff opravdu sám vyřadil a nahrál 78, ale Harry Vardon nahrál 77 a ne 73, jak ukazuje film. Francis Ouimet měl skutečně 72. (Chundys)
  • Skutečný Francis Ouimet a Eddie Lowery zůstali celoživotními přáteli. Když Ouimet zemřel v roce 1967, Lowery byl jedním z lidí, kteří nesli jeho rakev. (freelex)
  • V záběru ze 42. minuty, kdy kamera přímo zabírá oči Francisa Ouimenta (Shia LaBeouf) je vidět, že nosí kontaktní čočky, což je v té době na chlapce z nižší společenské vrstvy dosti neobvyklé. (Raduza11)

Reklama

Reklama