Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (14)

plakát

Jetelín (2016) (seriál) 

Já bych tomu ještě dala šanci. 1. díl byl nic moc, ale při dalších se chvílemi docela bavím. Také dnes oblíbený a stále reprízovaný Comeback, byl na začátku přijímaný s rozpaky.

plakát

Donšajni (2013) 

Dala jsem za dvě a to jen kvůli krásné hudbě, tedy myslím té klasické :-) Moc mě mrzí, že se režisér Menzel tímto filmem o dost přiblížil ,,tvorbě" režiséra Trošky.

plakát

Jíst, meditovat, milovat (2010) 

Nějak jsem to Julii Roberts nevěřila. To potěšení z jídla a z toho, že nedopne džínsy, ani ta milostná zmatení mysli. Asi na to nahlížím příliš pragmaticky, ale která rozvedená čtyřicátnice by řešila rozchod ,,trandáním" po světě? (Která by na to měla?). Pro mě příliš dlouhá nudná pohádka :-)

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

I já jsem nadšená z výkonu Angeliny Jolie! Také z překvapivého závěru, že polibek z pravé lásky nemusí být jen polibek od muže, z lásky erotické, ale vlastně to může být i láska takřka mateřská.Vůbec - nad celkovým vyzněním filmu feministka zajásá! Král - muž, který kdysi, pod rouškou přátelství, připravil vílu o křídla, je vlastně padouch a po zásluze umírá, kdežto Zloba - žena víla, prodělávající přechod od hodné, přes zlou, zase k hodné, je vlastně vítězka a svou vládu předává nakonec zase ženě, spíš dívce. A jen tak stranou, stojí při korunovační scéně krásný princ. Možná ho bude Růženka chtít, možná ne... Konečně pohádka, která nabourává archetypy! Apropo, co asi vadilo českému překladateli na jménu Aurora - česky Jitřenka?

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Výborný Leonardo DiCaprio! Kdy už mu ti američtí akademici toho Oscara konečně dají? Celý film stojí a padá na jeho výkonu. A ta etuda jak se s ochrnutým tělem dostat do auta ( po předávkování patnáct let starými pilulkami) - vždyť on je ten chlapík i skvělý situační komik! Nejsilnější dojem ovšem zanechávají scény, kdy ,,káže" svým spolupracovníkům. Jako nějaký reverend v chrámu peněz. Okouzlující parchant, na kterého je radost dívat se i tři hodiny!

plakát

Vrásky z lásky (2012) 

Já dávám 5 hvězdiček a to především za výkon Jiřiny Bohdalové, kterou jako člověka moc nemusím, ale herečka je excelentní. Na svém kontě má samozřejmě i jiné brilantní role např. ve filmech jako je Ucho nebo Fany, ale tady hrála v největší míře samu sebe, bez prvoplánové nápomoci masky a kostýmu oligofreničky v oceňované Fany. Nejvíc se mi líbila scéna skoro na konci filmu, kdy jako filmová Jana přichází na oběd do Ottovy rodiny a tam jí teprve dojde, že Otta po operaci oslepl a nepotřebuje ji už jen jako předstíranou přítelkyni, ale jako skutečnou ošetřovatelku. To její vteřinové zaváhání a následné znovuzapadnutí do nové role, to je skutečně mistrovský kousek! I ostatní herci byli ve svých rolích poměrně příjemní (samozřejmě nejvíc Radoslav Brzobohatý, i když na temperament svojí kdysi manželky J. Bohdalové poněkud nestačil). Pro mě jednoznačně nejlepší film, který byl na vánočních televizních obrazovkách k vidění.

plakát

Revival (2013) 

No, tak mně se to líbilo. Konečně koukatelný film od Alice Nellis. Ano, jistě, není to žádná ,,řachanda" při které by se divák smál od začátku do konce, ale spíš zase taková ta hořko-smutná komedie, na které jsou čeští režiséři machři. (Existuje ovšem mezi nimi výjimka s iniciálami Z. T., a právě na jeho filmy bych poslala diváky, kteří se na Revivalu málo zasmáli). Herecké obsazení mi přišlo excelentní, příjemně překvapil pro mě neznámý Marián Geišberg, ale i ,,Malá prsatá" Jenovéfa Boková. Velmi dobré jsou scény z živých koncertů kapely, ta bouřlivá hlučná atmosféra, jako bych tam skutečně byla!

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Pro mě je Johnny Depp herec mého srdce a líbil by se mi patrně i v dramatizaci telefonního seznamu! Takže ho samozřejmě ,,žeru" i jako poněkud pomateného indiána Tonta. V pojetí role je sice patrný vliv Jacka Sparrowa z Pirátů z Karibiku, ale já mu tuhle ,,manýru" ráda odpustím. Film má jistě svoje mouchy (například hlavní ženská hrdinka s horním rtem jako postavička ze seriálu Simpsonovi :-) , ale v celku jsem se v kině ty dvě a půl hodiny příjemně letně pobavila! Doufám, že další díly budou následovat.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Jsem uchvácená! Tomu říkám v dobrém slova smyslu ,,spektakulární spektákl" ! Baz Luhrmann nám naservíroval opravdový ohňostroj zábavy. Nádherná výprava, kostýmy, hudba a samozřejmě herecké výkony. Líbil se mi nejen Leonardo DiCaprio, ale i Tobey Maguire. Řekla bych, že oba ušli od těch svých Titaniků a pavoučích mužů pořádný kus cesty!