Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (15)

plakát

Barbie (2023) 

Vizuálně perfektní, dějově poměrně jednoduchý. Taková bizarní karikatura světa, který ale neexistuje. Margot Robie krásná, Ryan Gosling už méně. Čekala jsem něco růžového a jednoduchého a i přes to feministické pojetí to mé očekávání splnilo. Taková příjemná cukrová vata po které nemáte ulepené všechny prsty:)

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Bavilo me to, nebylo to předimenzované a mělo to super energii, která je u takhle dlouhé filmové stopáže opravdu potřeba. Mission impossible je unikátní v tom, že každým novým dílem překonává ten předchozí. Nemluvě o tom, co posledních pár filmu předvádí na filmových plátnech tenhle holywoodský dinosaurus. Hraje a zraje jako víno! Zapomente na Wick a Bonda. Takhle se to dělá, pánové!

plakát

Moucha (1986) 

Velice povedený horor s fantastickým Jeffem Goldblumem, který sám odtáhl film odehrávající se v podstatě mezi dvěma postavami a v jednom skladišti. Čekala jsem rozhodně míň, brakový námět si v mých představách ujížděl na hromadě kečupu a já samu sebe viděla jako smějícího se diváka bečkového hororu z osmdesátek a dopadala jsem jako krčící se divák, kterého smích rychle přešel. Dobrá práce se scénami, niceho tam není příliš, málo krve, málo slizu, málo hnisu ale zato hnusu, to tam bylo požehnané. Prostě když v roce 2023 musím říct FUJ na horor z roku 1986, tak to musí být masterpiece. Nehledě na to, že pojem mám špatnou plet posunul Goldblum na úplně jiný level. Dojem z filmu i fobie z tohoto vlezlého hmyzu určitě přetrvá.

plakát

Smrtelné zlo: Probuzení (2023) 

Za mě na zdejší poměry velice dobře zvládnutý horor s místy až trošku moc děravým a nelogicky poskládaným příběhem. Je to krvavé, bizarní a až překvapivě dobře zahrané. První dvě třetiny filmu mě i navzdory vražedně rychlému tempu varaždících a zavraždených bavili, prostředí nehostinného baráku, ve kterém bych nebydlela ani zadarmo taktéž zafungovalo ale jak už to u hororu poslední doby bývá, začátek slibný a konec nezvládnutý. A ač to považuji za jeden z lepších hororů posledních let, tak i přes originální použití kuchyňkého struhadla si na něj za pul roku, či měsíc už ani nevzpomenu. Bavil ale neutkvěl. Další prosím:)

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Slušné scifi se spoustou zábavy, tedy já se bavila. Místy možná až moc.. říká se , že všeho moc škodí a Cruise obzvláště ale tahle kombinace mi sedla .Z mnou neoblíbeného Cruise se léty stáva něco koukatelného. Což mě těší. Čtyři hvězdičky za povedenou videohru pro dospělé:)

plakát

Atlas mraků (2012) 

Shlédnuto již potřetí a stále nemám dost. Revoluční, nadpozemské , dechberoucí a s ničím nesrovnatelné!Tykwer a bratři Wachowští předvedli něco co dlouho nebude mít konkurenci. Rozporuplné reakce, rozporuplné komentáře. Myslím, že film bude ohodnocen lépe až po uplynutí pár let, možná desetiletí. Hlavně ať se mě nikdo neptá o čem to bylo, jednou větou shrnout nelze a na hodinový popis nebudu mít dostatečnou slovní zásobu. Na takovou filmovou lahodu totiž slova ani nestačí!:)

plakát

Liberace! (2013) (TV film) 

Už tuším proč Catherine -Zeta Jones chtěla opustit Michaela Douglese, tohle nemohlo být hrané!!:))!Vtipné, kontroverzní a tak moc načančané. Nešlo se odtrhnout. Excelentní Michael Dougles s neméně výborným Mattem Damonem. Za mě jeden z nejlepších filmů. Ideální pro chladné zimní večery, zahřeje více než chcete:))

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Za mě pouze tři hvězdičky. za bezchybnou kamerovou práce ale ten zbytek?Nevím, nevím. Dle mého přeplacané a ač se James Wan snažil tak mě to opravdu nevzalo. Tleskání rukou v tmavém sklepě, přibouchnutí dveřmi a následný pád ze schodů?Nemohu si pomoci ale zdá se mi, že to už tady několikrát bylo. Atmosféra tmavého a starého domu s prazvláštní minulostí místy zapůsobila ale šlo to udělat lépe. Více tajemna méňě tahání za vlasy po celém pokoji:)

plakát

V peřině (2011) odpad!

Rodena miluju ale takhle NE.. prostě NE!