Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (18)

plakát

Zmizelá (2014) 

I když to je poměrně zvrhlý film, něco z toho starého dobrého Finchera (Sedm, Klub rváčů) mi tam přece jen chybělo.

plakát

Americký sniper (2014) 

Smekám před Bradley Cooperem, který pro roli přibral asi 25kg a naučil se perfektně imitovat Chrisův texaský přízvuk. Herecké výkony by byly na 5*, ale příběh samotný mě nevtáhl natolik, aby si film jako celek zasloužil pátou hvězdu. Možná, kdybych četl předlohu a znal příběh Chrise Kylea a jeho SEAL jednotky lépe, stal by se pro mě film mnohem hlubším zážitkem. Takže doporučuji si nejdřív něco zjistit, než se uvelebíte před plátnem ;-)

plakát

Firma (1993) 

Býval bych se asi nebránil 5*, kdyby to jen nebylo tak straaaaaaaaaaašně dlouhý.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Dílo Tolkiena je pro mne srdcová záležitost, takže jsem viděl všechny díly Hobita v kině. Hobit rozhodně není tak kvalitní jako trilogie Pán Prstenů, ale i tak se na příběhy ze Středozemě příjemně kouká. Jackson má evidentně rád speciální efekty, protože těch je ve filmu někdy až moc - např. Legolas už dělá takový věci, že je jen otázkou času, než dostane pozvánku do Avengers.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Když se teď snažím vzpomenout, co pro mě bylo nejintenzivnější na tomto filmu, je to, jak jsem se nemohl v kině ani najíst, aniž by každé mé sousto nebylo slyšet široko daleko - přišlo mi, že 3/4 filmu se odehrává v naprostém tichu nebo velmi šeptavém dialogu (navíc nezajímavém). Kdo má rád knížky, tak asi nebude zklamaný a je to jen protože k těmto lidem patřím, že film dostal 4*.

plakát

Pokání (2007) 

Romantický žánr není rozhodně můj nejoblíbenější, příběh je často laciný a od první minuty jasně směřující k "šokujícímu" happy endu. Pokání je vyjímka, příběh vás zasáhne přesně tam, kde má, je zde výborná režie, hudba a konec...no na ten se podívejte sami ;-)

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Příběh mi nepřišel moc zajímavý, vtipy většinou trapné, ale pravděpodobně na tenhle film musí mít člověk prostě správně šílenou náladu - rozhodně to není film na večer, který ve vás zanechá nějakou hlubší emoci. Dvojka mývala a kořena je ale sympatická :-)

plakát

Superman se vrací (2006) 

Jako velký fanoušek Supermana už od útlého dětství jsem byl z tohoto chabého pokusu o návrat tohoto Kryptoňana na filmová plátna velmi zklamaný. Děj se táhne, je nezajímavý, dialogy jsou nudné. 3* jen kvůli lepším efektům, než na které jsem byl u Supermana zvyklý.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Už od malička jsem byl posedlý tímto superhrdinou a proto jsem rád, že se mu konečně dostalo pozornosti v době vyspělých filmových efektů. Není to tak silné jako příběhy o Batmanovi v režii Nolana (proto pouze 4*), ale rozhodně mnohem lepší než první pokus o návrat Supermana na filmová plátna - "Superman se vrací" - kde byl příběh na můj vkus šíleně nudný a nezajímavý. V "Muž z oceli" se Hans Zimmer opět předvedl a dodal filmu tu správnou atmosféru.

plakát

Chuck (2007) (seriál) 

Nebýt mé slabosti pro Yvonne Strahovski, asi bych neviděl ani celou jednu řadu. Seriál má své vtipné momenty (většinou dvojice Jeff/Lister), ale jinak mi příběh nepřijde nijak zlášť zajímavý.