Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Erik Viking (1989) 

Terry Jones je jako král ostrova naprosto geniální :-)

plakát

Nenávist (2004) 

Od tohodle filmu jsem očekávala, že se budu hodně bát, teda minimálně z různých recenzí a podobně, ale film mě opravdu hodně zklamal. Jediná věc, na kterou si asi vzpomenu, až budu sama pozdě v noci někde, byl duch plazící se po schodech v práci jedné z postav filmu. Ale nejen to, že film mi opravdu nepřišel děsivý, navíc i představitelka hlavní role mě osobně přijde naprosto příšerná. S tím, že je to "blonďatá kráska" splnila sice svůj účel vyčnívt mezi japonci jak to jen jde, ale o tom, že by se třeba jen lekla, mě nepřesvědčila ani trochu.

plakát

Skřítek (2005) 

Myslim, že si Tomáš Vorel u tohodle filmu vyloženě hrál. Je to něco úplně jiného, než filmy, které zahlťují naše kina, a jako jeden z mála je opravdu vtipný. Bylo vidět, že to jsou situace opravdu "ze života", protože například záběr, kdy matka neuroticky hladila kočku mi připadala nápadně povědomá.

plakát

Mazaný Filip (2003) 

V tomhle filmu se, pro mě, sešla česká herecká elita, rozhodně alespoň její část. Film sám o sobě mi přišel neobyčejně vtipný, a moc se mi líbila to nenápadné parodování "amerických" filmů o geniálních detektivech, a taková zvláštní atmosféra, bez které by se mi tenhle film nejspíš ani moc nelíbil

plakát

Vesnice (2004) 

Mě se tenhle film hrozně líbil, a důvodů bylo hodně. Podle mě opravdu dobré herecké výkony, tajemná atmosféra, moment, kdy si člověk myslí, že už bude konec, a nic se nemůže stát, ale přece ještě něco přijde, a pěkný kulisy, kostýmy, atd.... Já osobně jsem se filmu bála, že se leknu, a taky, že párkrát ano. Opravdu se mi to moc líbilo, a nemám k tomu žádné námitky.

plakát

Cesta do fantazie (2001) 

Nevím, co říct :o) Skvělý, dokonale absurdní film, který mě uchvátil :o)

plakát

Harry Potter a Kámen mudrců (2001) 

Nevím, kolik lidí, kteří tenhle film viděli četlo i knižní předlohu. Mě osobně přišla neskonale lepší. Obsazení mi docela sedlo, i když věřím, že kdyby producenti filmu vynaložili ještě více úsilí, našli by kluka, který by se hodil na Pottera, a i přes nízký věk by ho zahrál poněkud líp, než Radcliffe. Další věc, kerá mi vadila, byla scéna, kterou vynechali a pozměnili, scéna, kdy se trio Harry a Hermiona snaží dostat Norberta z hradu, tahaj se s ním v krabici přes celý hrad, a a když ho předají přátelům Ronova bratra, a vracejí se do své věže, najdou před obrazem ležet Nevilla. Díky vynechání téhle scény pro mě trochu ztácí smysl část, kdy se Neville snaží triu zabránit aby šli zachránit kámen mudrců. Když ale odšečtu tyhle drobné nedostaky, zbyde mi dobrý rodinný film, který sice nen tak dobrý jako kniha, přesto se však hodí pro lidi, kteří jsou líní číst první dva díly, a chtějí číst rovnou třetí. Ti se prostě podívají na film. Proč by se namáhlali, že?

plakát

Matrix (1999) 

Pěkné vizuální efekty a zajímavý příběh. Dlouho jsem neviděla tak dobrý akční film.

plakát

Leon (1994) 

Skvělej film, jeden z mejch nejoblíbenějších... Dokonale slizký, psychopatický milovník klasiky Oldman se svým odzbrojujícím křupnutím (je na čase si zívnout a křupnout :), okouzlující mladá začínající odklízečka s plyšákem v podání Portmanové, a tak Reno, kladný a chladnokravný zabiják, ve kterém se probouzejí (kdo ví, jestli) otcovské city. Nic víc říct nemůžu, snad jen pro mě jeden z nejlepších filmů všech dob.