Reklama

Reklama

Kdesi uprostřed Covingtonských lesů leží zapadlá vesnice, jejíž hluboce věřící obyvatelé, nedotčeni moderní civilizací, žijí prostým životem. Jejich život ale není jednoduchý, v okolních lesích totiž žijí stvůry, které zabijí každého, kdo vnikne na jejich území. Vesničané v čele s radou starších z nich mají velký strach, ale když nevstupují do jejich lesů a nosí jim dary, oni se jim na oplátku zase nevtírají do vesnice. Asi jedinými lidmi, kteří se těchto tvorů moc nebojí, jsou mladík Lucius Hunt, slepá Ivy a psychicky narušený Noah. Jednoho dne před radu starších předstoupí Lucius a žádá o povolení opustit vesnici. Lucia trápí nedávná smrt chlapce z vesnice, který zemřel na následky nemoci. Věří, že kdyby měli ve vesnici potřebné léky, chlapec by přežil. Doufá, že stvůry vycítí jeho čisté úmysly a nechají ho projít a donést zásobu léků. Starší jeho žádost zamítnou. Svéhlavý Lucius však vkročí do zakázaného lesa. Reakce "těch, o kterých se nemluví", na sebe nenechá dlouho čekat! (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 072)

RHK 

všechny recenze uživatele

Strhující slečna Howardová v roli slepé Ivy. Napětí, kamera, smyčce, barvy, filozofie, zamyšlení nad různými podobami zla. Místy reminiscence filmů Znamení (atmosféra strachu z neznámých tvorů kolem dokola obydlí), Čekej do tmy (slepá dívka bojuje se silnějším útočníkem), série Harryho Pottera (zlo v podobě Toho, o kterém se nemluví). Červená jako barva zla, barva nebezpečí, barva krve. Zlu v nás se však nevyhneme, ani když se zabarikádujeme v lesích. Zlo je v nás a v nás ho musíme vymýtit. Opět nádherný film mého oblíbeného režiséra Shyamalana. Trailer: http://www.csfd.cz/film/134055-vesnice-village-the/videa/# ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Noah Visits ,2. What Are You Asking Me? ,3. The Bad Color ,4. Those We Don't Speak Of ,5. Will You Help Me? ,6. I Cannot See His Color ,7. Rituals ,8. The Gravel Road ,9. Race To Resting Rock ,10. The Forbidden Line ,11. The Vote ,12. It Is Not Real ,13. The Shed Not To Be Used, ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kdysi se panu režisérovi podařilo uvařit pěkně kvalitní silnou kávu. Kdysi! Od té doby ale zalévá stále tentýž lógr, takže výsledek už není ani o kafi ani o čisté H2O. Jo, kamera, hudba, OK, ale je to stejné jako navlíknout do modelu haute couture někoho neforemného a nudného a čekat, že z něj bude oslnivá bytost. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film. Nudu bych v něm neviděl, snad jen postrádá nějaký větší spád a snaží se od počátku budovat atmosféru, která na někoho zapůsobí, někoho jak se zdá znudí. Herecké výkony nemají chybu, zvláště je zajímavá Bryce Dallas Howard v roli slepé dívky. Hvězdné tváře jako Adrien Brody, Joaquin Phoenix, nebo Sigourney Weaver se nijak příliš neprosadí, ale spíše jen sympaticky zapadají. Pointa celého snímku je možná mírně neuvěřitelná, ale ve výsledku nijak nezklame, což je úspěch vzhledem k tomu, jaká očekávání ke konečnému rozuzlení celého tajemného příběhu si divák klade. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

To najlepšie zo Shyamalana a dokonalé vo väčšine detailov. Aj zásluhou výbornej kamery a nádhernej Howardovej hudby sa indickému mágovi darí bez problémov budovať atmosféru a napätie, hoci Osada sa ani náhodou nedá označiť za thriller a už vôbec nie za horor. Druhá čast filmu prinášajúca zopár prekvapení síce veľmi krehkým spôsobom balansuje na hrane logiky ale aj vďaka sile myšlienky, ktorá diváka núti k hlbšiemu zamysleniu ju dokáže ustáť. Záleží len na tom, či ste ochotní pristúpiť na režisérovu hru. Ak áno, v tom prípade sa pripravte na originálny a pritom veľmi silný emocionálny zážitok, ktorý sa takmer naisto nepodobá ničomu čo ste už videli. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (30)

  • Oděvy všech obyvatel vesnice mají přírodní barvy. Jen na oblečení Ivy (Bryce Dallas Howard) byla použita sytá modrá a indigová, aby se zdůraznila její výjimečnost. (Kroup4)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. července 2004 v Brooklynu (New York, USA). (Varan)

Související novinky

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Vivat manga

Vivat manga

04.10.2006

Otevřete láhev saké, Hayao Miyazaki chystá další projekt! A když jeho filmy tvoří spolu s automobily a špičkovou elektronikou nejvýznamnější japonský vývozní artikl, nemůžeme se divit, že očekávání… (více)

Reklama

Reklama