Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (113)

plakát

Interstellar (2014) 

Jeden z topů letošního roku. Najít na tomto filmů vadu je téměř nesplnitelný úkol, protože tady nebylo nic, co by tam nepasovalo. Místy až dech beroucí závěry (doslova), do toho parádní vizuální efekty, hudba, příběh, kompozice, ale hlavně ta myšlenka. Tohle je zkrátka jiná kategorie.

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Jeden z těch filmů, od kterých moc nečekáte, ale nakonec příjemně překvapí. Vhodně zvolené prostředí působí velice mysticky a rovněž myšlenka filmu jako takového je celkem dobrá. Vadou na krásně je pouze občasná nelogičnost, ale především heroičnost hlavního hrdiny (proč musí být vždy tak nesmrtelní). Jsem zvědav, zda se pokračování dočká stejné kvality.

plakát

Hádej kdo? (2005) 

Průměrné až podprůměrné. Komedie se povětšinou točí kolem rasového původu, což není zrovna můj vkus. Bavil jsem se tedy pouze místy, ale i tak dostatečně. Hlavní plus ale bezpochyby patří hereckému obsazení, které si ty dvě hvězdy alespoň za snahu zaslouží. Jinak dosti chabé, příběh primitivní a není zde nic, co by nutilo se na film dívat znovu.

plakát

Mariňák 2: Bitevní pole (2014) 

Je nutno uznat, že první díl byl kvalitou někde jinde. Hlášky už zní otřepaně a marně zde najdeme úseky, které by trochu nadlehčily vážnost tématu. Rovněž mě trochu mrzí, že zde chybí ona nepředvídatelnost, která charakterizovala právě první díl. Místo toho se děj stává dosti předvídatelný a člověka nemůže nic překvapit. Co se mi líbilo, byla práce s kamerou a hlavně působivá krajina. Ani akce nebyla k zahození, ikdyž někdy se to s ní až příliš přehánělo, až to nemělo logiku. Zas tak špatné to ale celkově nebylo...

plakát

Mariňák (2005) 

Originální pojetí válečného tématu. Svým způsobem dost nepředvídatelný děj, neboť film přesně kopíruje myšlení mariňáka, zkrátka nikdy nevíte, kdy se co objeví nebo naopak neobjeví, ale člověk musí čekat všechno všude. Rovněž mě zaujala celá struktura filmu, lehce komediální úvod postupně mizí a snaží se spíš poukázat a vyobrazit válku jako takovou, ikdyž jen čistě okrajově. Rozhodně si nehraje na dokument, ale pohlíží na válku opět z trochu jiného pohledu. Zajímavý film, ve kterém se fanoušek tohoto tématu určitě najde.

plakát

Dovolená za trest (2014) 

Stáří udělalo své a rozhodně už Sandler s Barrymore nepůsobí tak svěžím dojmem, jako například v 50x a stále poprvé. Stále jsou ale v kondici natolik, aby mi smíchy praskla oční cévka. Po stránce komedie opravdu pecka, po stránce romantiky nic nového pod Sluncem. Malé plus dávám za zvolení lokality, Afrika tomu filmu skutečně dodala tu pěknou polevu, kterou vylepšila jinak možná průměrný film.

plakát

Sedm psychopatů (2012) 

Trochu ujeté, ale o to více skvělé. Co se týče produkce, kvalita je trochu někde jinde, ale tohle je komedie a já se báječně bavil. Určitě bych uvítal v tomto případě větší množství akce, na druhou stranu ale musím dát plus za neokoukaný příběh, za výborný casting a v neposlední řadě za nevhodněji zvolenou lokalitu pro pořádnou finální přestřelku. Sice tento film neuhodil zrovna hřebíčkem na hlavičku, aby se dokázal zatlouct do mého prkénka oblíbených filmů, ale škoda rány to určitě nebyla.

plakát

Hezké vstávání (2010) 

Nejen hezké vstávání, ale i hezké sledování. Trochu mě překvapilo, že se v takovém žánru, jakým je romantická komedie, může oběvit Harrison Ford, ačkoliv nebyl úplně hlavní hvězdou, nicméně filmu to jedině přispělo. Role mu sedla opravdu dokonale, navíc mě celkem slušně pobavil, což jsem u něj vůbec nečekal. Hlavním tahounem je ale bezpochyby Rachel McAdams, která si určitě zaslouží větší role a kvalitnější žánry, než je tento. Opět ukázala, jak je úžasná a proč se řadí mezi mé oblíbené herečky. Jediným slabším bodem je scénář, který je však u tohoto typu žánru obvykle nedokonalý. I tak ale můžu pro milovníky romantických komedií tento film jedině doporučit.

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

Vidět takový druh filmu jednou za 9 let je myslím si až až, neboť pokud nejste gurmán, není šance snést více. Okem průměrného diváka musím hodnotit jako podprůměrný film, kterou tvůrci okořenili zvláštním konstrastem, aby to dostalo šmrnc. Originální možná, kvalitní poskromnu, sledovatelné vůbec. Abych nebyl hnidopich, některé záběry byly výborné, ale celkový dojem i tak nic moc. Vrcholem všeho byly některé postavy, které měly horší chrapťák než chlap, který se ráno probudí po divoké kalbě na diskotéce.

plakát

Chceš mě, chci tě (2009) 

Ale ale, copak to tu máme. Dva lidi, kteří se nenávidí a pak se do sebe zamilují v miliontém podání. Bravo tvůrcům, že si dali práci za tak neoriginální námět, který by dnes zvládlo vymyslet i děcko. Jediné pozitivum vidím v humoru, který občas pobavil a ve volbě hlavních postav., které nakonec vylepšily finální dojem. Nicméně v tomto rybníku romantických komedií pluje spousta ryb a tahle je rozhodně podmírák.