Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Oblíbení režiséři (9)

Quentin Tarantino

Co film, to překvapení, ale člověk si časem zvykne na jeho "rukopis", který je úžasný. Na 99 procent mě nezklamal.

Jiří Strach

Jeden z režisérů, který není tak v podvědomí široké veřejnosti, ale když se člověk zaměří na jeho tvorbu, tak tam v podstatě nenalézám nic, co by bylo špatné a pod 3 hvězdičky, spíše naopak.

Mel Gibson

Člověk by neřekl, že tak dobrý herec a následovně i režisér trpí depresemi, že nic záslužného neudělal. Osobně předním smekám nejen za jeho herectví, ale i režii.

Jan Hřebejk

Mám ho ráda za jeho "prvotiny" a začátky. Byl a myslím si, že stále je dobrým režisérem, ale obavám se, že začíná podléhat komerci. Nevím, jak dlouho si ho mezi oblíbenci nechám, i když Pelíšky jsou pro mě nepřekonatelné.

Clint Eastwood

Vůbec nepatří mezi mé oblíbence č.1, ale nelze mu upřít um jak v herectví, tak i v režii.

Václav Vorlíček

Tohoto pána nelze přejít. Jeho filmy patří k rodinnému stříbru české kinematografie.

Ridley Scott

Většina filmů se mi od něj líbila, tak proč si ho nedat mezi oblíbence....

Martin Scorsese

Mám ho ráda už nejen za Barvu peněz  či  Casino. Spojením s úžasným Leonardem, který exceloval  už jako mladík, kdy během dvou let (18-20 let stáři L.) byl schopný zahrát utiskovaného klučinu (Dospívání po americku), dementního syna (Co trápí Gilberta Grapea), v "Uplném zatmění"  homosexulála a následně feťáka ve "Rváčově deníku", mám pocit, že jeho volba šla na jistotu. A povedlo se.

Pavel Háša

Přestože režíroval "pouze" televizní inscenace, většina z nich jsou nezapomenutelné. V mnoha z nich hrála jeho manželka Květa Fialová, ale vůbec to nebylo na škodu.