foto

Jiří Strach

  • nar. 29.9.1973 (42 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ačkoli je Jiřímu Strachovi teprve něco přes 30, je již několik let jedním z nejobsazovanějších a v kontrastu se svým příjmením je považován za jednoho z našich nejlaskavějších českých režisérů. Narodil se 29. září 1973 v Praze. V roce 1999 ukončil studium na pražské FAMU, obor hraná režie. Ještě než školu dodělal, už točil první celovečerní věc pro ČT, kterou pak použil jako "absolvenťák" (SVĚDECTVÍ, 1997).

Přestože je jeho herecká filmografie bohatší než režijní, podle svých slov ho hraní moc nebere a raději sedí na režisérské židli. Velmi brzy začal mít dojem, že na herectví nemá vlohy a že jsou talentovanější, tak skočil na režii. Velkým impulsem k tomu rozhodnutí bylo setkání s režisérem Zdeňkem Sirovým.

Strachův dvoudílný snímek OPERACE SILVER A (2007), který před časem kritizovali veteráni odboje za "neuctivý " obraz válečných hrdinů, kraloval udílení televizních cen Elsa 2007. Navíc režisérově štědrovečerní pohádce ANDĚL PÁNĚ (2007) stačilo 2,4 milionu diváků, aby se stala vůbec nejsledovanějším z českých hraných děl roku.

Tomáš "hippyman" Tesař

Režijní filmografie

2016 Anděl Páně 2
Dlouhý, Široký a Bystrozraký
Krev démona (TV seriál)
Sedmikostelí
2015 Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
další epizody
Svatojánský věneček (TV film)
2014 Osmy (TV film)
2012 Nejlepší Bakaláři (TV seriál)
Setkání s hvězdou: Dagmar Havlová (TV film)
Šťastný smolař (TV film)
Vrásky z lásky
Ztracená brána (TV film)
2011 Santiniho jazyk (TV film)
Setkání s hvězdou: Jana Hlaváčová (TV film)
2009 Ďáblova lest (TV film)
2008 BrainStorm (TV film)
2007 O dívce, která šlápla na chléb (TV film)
Operace Silver A (TV film)
Překažené dostaveníčko
Tři životy (TV film)
2005 Anděl Páně
Povodeň (TV film)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2003 Probuzená skála (TV film)
2002 Vyvraždění rodiny Greenů (TV film)
2001 Vůně vanilky (TV film)
2000 Na zámku (TV film)
1998 Genij vlasti (TV film)
Mladý chemik (TV film)
1997 Rodinné šperky (TV film)
Svědectví (TV film)
Širák (TV film)
1995 Klekání zvoníme (TV film)

Dokumentární

2009 Lucie Bílá Best of Video
Neobyčejné životy (TV seriál)
2005 Karel Otčenášek, arcibiskup (TV film)
Tomáš kardinál Špidlík (TV film)

TV pořady

2011 Václav Havel a Dominik Duka: společný výslech (TV pořad)
1997 Bakaláři 1997 (TV pořad)

Hudební videoklipy

2007 Lucie Bílá - Miluji tě (hudební videoklip)

Herecká filmografie

2016 Jak básníci čekají na zázrak
2015 Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
2012 Ztracená brána (TV film)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Santiniho jazyk (TV film)
2010 Cukrárna (TV seriál)
2009 Ať žijí rytíři! (TV seriál)
Ať žijí rytíři!
Poste restante (TV seriál)
2007 Hraběnky (TV seriál)
Kolotoč (TV film)
Muž a stín (TV film)
Trapasy (TV seriál)
2005 Dobrá čtvrť (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2004 Kousek nebe
Nadměrné maličkosti: Léčba neklidem (TV film)
2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (TV seriál)
Strážce duší (TV seriál)
2002 Chlípník (TV film)
2001 Duch český (TV seriál)
Elixír a Halíbela (TV film)
Vohnice a Kiliján (TV film)
Zázračné meče (TV film)
2000 Český Robinson (TV film)
Případy detektivní kanceláře Ostrozrak (TV seriál)
To jsem z toho jelen (TV seriál)
Zvonící meče (TV film)
1999 Nedělejte ze mě vola (TV film)
Strašidlo (TV film)
Tom v kozí kůži (TV film)
1998 Ex offo (TV film)
Mladý chemik (TV film)
Rozloučení (TV film)
Skříň (TV film)
Vše pro firmu (TV film)
Zkřížené meče (TV film)
1997 Romeo, Julie a tma (TV film)
Ukradený automobil (TV film)
Zdivočelá země (TV seriál)
1996 Bumerang
Draculův švagr (TV seriál)
Lotrando a Zubejda
1995 Bubáci pro všední den (TV film)
Netrpělivost srdce (TV film)
1994 Bylo nás pět (TV seriál)
Učitel tance
1993 Správná šestka (TV seriál)
1992 Uctivá poklona, pane Kohn (TV seriál)
1990 Pějme píseň dohola
1989 Cesta na jihozápad
Evropa tančila valčík
Království za kytaru
1988 Druhý dech (TV seriál)
Pražské tajemství
1987 Heimatmuseum (TV seriál)
Křeček v noční košili (TV seriál)
Páni Edisoni
1986 Není sirotek jako sirotek
Smrt krásných srnců
1985 Mít někoho do deště (TV film)
Veronika
1984 Vyhrávat potichu

Dokumentární

2012 Film o filmu Vrásky z lásky (TV film)
2011 Bohdalka je NAŠE (TV film)
2009 Film o filmu Ďáblova lest (TV film)
Neobyčejné životy: Jiřina Bohdalová (TV film)
1999 Osudy hvězd: Strach má velké uši... Jiří Strach (TV film)

TV pořady

2016 Český lev 2015 (TV pořad)
Jak jsem zničil 56. Zlín Film Festival (TV pořad)
2013 Kurňa, co to je? (TV pořad)
2012 Zrcadlo tvého života (TV pořad)
2011 Uchem jehly (TV pořad)
2010 VIP zprávy (TV pořad)
2008 Intimní zpověď (TV pořad)
Zoom (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
2005 Veselé vánoční (pří)hody (TV pořad)
2002 Tváře českého filmu (TV pořad)
1998 Sama doma (TV pořad)
1994 Televizní noviny (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2012 Ztracená brána (TV film)

Dokumentární

2009 Neobyčejné životy (TV seriál)

Hudební videoklipy

2007 Lucie Bílá - Miluji tě (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(873)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace