Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Píseň lásky samotářky

Píseň lásky samotářky (2004)

Alkohol teče proudem a kouře je všude, jako by se pěkně zatopilo pod kotlem. Asi takhle bych popsal dva hlavní hrdiny profesora angličtiny Bobbyho a jeho prapodivného žáka Lawsona. Náhle se k nim ale přistěhuje půvabná Pursy a jejich život se začíná měnit. Můj oblíbený J. Travolta a S. Johanssonová excelují a tak trochu v pozadí Gabriel Macht. V průběhu celého filmu výše zmínění „opilci“ citují jednu známou osobnost za druhou, až vše dojde k závěrečné scéně. Ta pro mě byla tak překvapivá a smutná, že jsem i slzu uronil. Podle mě je to jeden z nejdojemnějších filmů vůbec a taky jeden z nejlepších filmů s Travoltou..

Vojákova dívka

Vojákova dívka (2003)

Hlavní "hrdina" si holt dovolí dát světu najevo něco, na co svět ještě není připraven. No a to je začátek konce. Mezi námi je tolik lidí, kteří se bohužel musí setkat v životě s hodně podobným přístupem. Když říkám podobným, tak jediné, co ho odlišuje, je ona příšernost, které se ve filmu dopustil onen mladý vojín v závěru.

Děcka jsou v pohodě

Děcka jsou v pohodě (2010)

Sociální dramata začínám mít rád. Tohle je tak nějak roztomile lidsky podané, bez jakýchkoliv výkrutek, vše se děje jakoby zcela plynule. Až mi přijde, že příběh musí být podle skutečné události, jinak to snad ani není možné. No a ač jsem neuvěřil hlavním hrdinkám, že jsou lesby i v soukromém životě, příběh byl tak silný a tak plný každodenních osudů nás všech, že je to až nemožné ohodnotit jinak, než plnými pěti hvězdami. A..neodpustím si - hudba naprosto dokonalá - nenáročná, nikdy nevyhodí z toho kterého tématu nebo scény, vždy zapadne - pouze na začátku titulků probudí ty, jejichž šálkem kávy tenhle snímek nebyl. Ale divil bych se, kdyby někdo usnul. Opravdu bych se divil. Pro mě jednoznačně film do TOP10!!

Kurs sebeovládání

Kurs sebeovládání (2003)

Po dlouhé době je tohle pro mě zase film, který získává plný počet hvězdiček. Už od začátku jsem byl skoro každou minutou překvapený, jakou smůlu může člověk v životě mít (trojnásobné neoprávněné obvinění je prostě mazec, který se jen tak někomu nestane). Dave Buznik dokonce příjde o svou milovanou dívku, kterou si už už chtěl vzít. Navíc s ní začíná chodit Daveův psychiatr, což už je vrchol všeho. Když se pak ale film blíží ke konci, konečně přichází rozuzlení, které je pohádkou pro oko, ucho i mysl..teda spoň mě to tak přišlo. O co na mě ze začátku film působil depresivněji, o to jsem teď po shlédnutí celého snímku pozitivněji naladěn. Můžu jen doporučit. No, a byl by hřích, nezmínit se o hereckém obsazení: pro mě naprosto excelentní Jack Nicholson a Adam Sandler..a Woody Harrelson tady má zase jednou dost ujetou roličku:-)