Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Ronin

Ronin (1998)

Mažu už šestou formulaci, jak je tento film dokonalý. Je to perfektně vybroušený diamant staré filmařké školy.Scénář, hudba, herecké výkony, provedení, exteriéry všechno perfektně klape. Nejsou tu žádní superhrdinové - ani chvilka zaváhání - ano, tohle by se mohlo i stát i v reálnu. Je to film, který si zaslouží být považován za špičku. Parádní podívaná, na kterou se kdykoliv rád kouknu znovu a znovu.

Soudné sestry

Soudné sestry (2007)

Bál jsem se, jak by mohla dopadnout divadelní inscenace na knihu mého nejoblíbenějšího spisovatele. Nebylo vůbec proč se strachovat. Originální, trochu volnější zpracování, ale zachování děje. Parádní momentky, naprosto luxusně zahrané postavy, skvělá atmosféra i fajn kulisy. Nemusíte knihu vůbec znát, abyste se skvěle bavili a rozuměli příběhu. Vřele doporučuji.

Jaro, léto, podzim, zima... a jaro

Jaro, léto, podzim, zima... a jaro (2003)

Nejstarší příběh ze všech. Panenská příroda. "Lidští lidé". Filmová báseň, ze které čiší klid, který je dnes ve filmech nedostatkovým/nežádoucím zbožím. Je to film, ke kterému si člověk musí najít cestu v sobě, mít chuť si přečíst báseň.

3 Idiots

3 Idiots (2009)

Stalo se vám, že po bezmála třech hodinách filmu si přejete aby ještě nebyl konec? Přeci jen se jeden našel a trofej se přesouvá do Indie. Příjemný bláznivý film pro odlehčení v neotřelých a hypnotizujících barvách orientu...

Warcraft: První střet

Warcraft: První střet (2016)

Tak nějak jsem tajně doufal v epickou strhující podívanou ala Pán prstenů. Kdo jiný by mohl chtít dokonalý film a propagaci než Blizzard? Od začátku jsem Duncanu Jonesovi věřil. Bohužel toto očekávání se nenaplnilo. Holt už je jiná doba a nic jiného než fantasy akční komedie v Americe nevznikne. Jsem již téměř desetiletý a náruživý hráč a fanda World of Warcraft. Mrzí mě nevyužitý potenciál, protože právě tady se nabízelo nepřeberné množstí možností pro vytvoření epického příběhu. Nejsem úplně sklamaný, film měl opravdu pěkné okamžiky a grafické zpracování, ale místo záblesků úžasných míst jako stormwind, dalaran, karazhan elwyn forest... se dalo vytvořit ipravdu epické dílo. Mrzí mě i též zkomolení příběhu a postav, ačkoliv chápu, že nacpat to do 2 hodinového filmu je nadlidský úkol. V 3D jsem si to opravdu užil, lituju jen toho, že to nebylo promítané v AJ, přeci jen v překladu se ztratil smysl některých vět a dokonce i v orginále mohly být konverzace promyšleny lépe. Možná jsme až příliž přísný, ale 3*.