Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

Morbius (2022) 

Musím reagovat. Na jednu stranu souhlasím s většinou recenzí ohledně děje, postav, efektů a bla bla bla, ale ... na druhou stranu se v tomhle filmu objevuje něco, co už se jen tak nevidí. A to naprostou odlišnost od těch ostatních podobného ražení. A to neskutečně cením. Člověk trpící smrtelnou chorobou má nejsilnější motivaci dosáhnout svého cíle - přežít. I přesto, že to dokáže je plně uvědomělý svých činů a následků. Líbí se mi i drobnosti typu, že jeho kolegyně je s hlavním hrdinou od začátku až do konce. Hlavnímu hrdinovi a celé věci věří natolik, že nemá problém být u nezákonného experimentu. Po jeho fiasku nezahořkne ani na vteřinu. Nemá "blbé" kecy a snaží se problém rozumně vyřešit. S těmi kecy se mi právě líbili i ti policajti, kteří jsou v recenzích dost hejtovaní, ale mě právě přišlo fajn, že byli dost rozumní na to si hlavní postavu alespoň vyslechnout. Kdyby jim dali ve filmu více prostoru, tak věřím, že by nakonec i byli ochotni pomoct. Zkrátka mě mile překvapily reakce téměř všech postav takovým nestrojeným způsobem pro dnešní film, ale způsobem, který je pro mě více uvěřitelný (lidský). Za mě filmově 3/5, ale pro tu myšlenku a odlišnost 5/5

plakát

Fachmani (2020) (pořad) 

Vzhledem k počtu komentářů, po x již odvysílaných dílech, je nejspíš zřejmé, že k tomu asi není moc, co dodat. Přesto si dovolím pár řádků. V dnešní době je těžké se zavděčit novým konceptem. Možná subjektivní názor, ale řekl bych, že lidi, kteří si pustí Fachmany očekávají, že se dozvědí nějaké zajímavosti o tom, jak probíhá rekonstrukce, nějaké rady, tipy, triky apod. Takže jediné sekce v pořadu, které mě baví, jsou ty, kdy Pepa (s někým fundovaným) mají okénko a vysvětlují proč se nějaká daná věc udělala tak a tak. A proč je lepší použít takový a makový materiál a technologii. Tenhle koncept by měl podle mého názoru reálnou možnost být tím dobrým, ale jednoznačně to celé zazdil Karel Hynek. Jako sorry, ale jestli Karel nehraje svou roli a chová se takto i ve skutečnosti, tak klobouk dolů před každým, kdo s ním musel něco řešit a jednat. Bohužel mi přišlo, že lidi, se kterými jednal v pořadu, se místy museli pěkně kousnout, aby si zachovali chladnou hlavu a profesionální vystupování. V jejich očích jsem však četl zcela jasně. To je ale …. / Chudák Pepa. Mít to sám, tak by se na to dalo koukat.

plakát

Gravitace (2013) 

Asi jsem emocionální analfabet, ale se mnou to až tak nepohlo. Sandra si skáče z jedné stanice na druhou jako Spiderman. Navíc jakto, že ISS přežila první dávku toho vesmírného odpadu bez nějakého většího poškození? A zrovna, když přiletí hérečka, tak to stanice schytá na plné čáře. Abych pořád jenom nehejtoval, tak na to, že se celý film točí kolem 1 herečky resp. 2 herců ve stereotypním prostředí se podařilo tvůrci donutit diváka vcítit se do hlavní postavy a prožívat s ní její drobné dilema co se životem :)

plakát

Grimm (2011) (seriál) 

Ať si říká kdo chce, co chce. Sledování Grimma je super záležitost. Ze startu se jednalo pouze o ukázku nepřeberného množství wesenů, ale pak, když už mě seriál přestával bavit nastal zvrat. Úžasným způsobem zvelebili děj, který se stává velice napínavým. Po posledních dílech jsem byl přímo nadšený a není slovo, které by vyjadřovalo tak velkou touhu po dalším díle :)

plakát

Lucy (2014) 

Velmi zajímavá myšlenka, ale pokulhává zpracování. Kdyby to natočili celkově jako fylozofický film na bázi dokumentu, tak by udělali lépe. Ale protože zde účinkují v hlavních rolích mí oblíbenci, tak i téhle slátanině dám 5* za nápad a hlavně, jak jsem zmínil tu myšlenku. Co mě dále příjemně překvapilo, že Lucy nebrala přílišný ohled na ostatní, jak v nemocnici, tak na cestě. To, že prostě z Lucy neudělali boha (klaďase), ale reálně uvažující ženskou, která se dostala do takovéhle situace. Abych to shrnul: Bez akčních scén super podívaná. Důležitá je u tohoto filmu FILOZOFICKÁ OTÁZKA-->Co by člověk dokázal při vyšším procentuálním využití svého mozku? :)

plakát

Sága: Prokletí stínů (2013) 

Pěkná herečka v hlavní roli elfky, motivy veleúspěšné MMORPG hry World of Warcraft, ale to je asi vše, co je na filmu zajímavé. Avšak když bych odmyslel některé fádní souboje a pomalu se odvíjející děj, u kterého už v prvních minutách víte jak to skončí, ale i tak čekáte nějaké spestření efekty či zvratem, kterého byste se asi načekali, tak přece pořád tam jsou ti zelení orkové a trpajzlíci se střelným prachem. Nemůžu dát 2, ale ani 4 hvězdy.

plakát

Hercules (2014) 

Klasická přehlídka svalů Dwayne Johnosona, která však příjemně překvapila svým zpracováním známého titulu Herkula, tak trochu jinak, než jsme zvyklí a právě proto si film z mého pohledu zaslouží 4/5. Nenastal ani přehršel scén, ve kterých by Herkules sám ničil celé armády či zkrátka byl jako kráčející skála, kterou nic nezastaví, což je další kladný aspekt filmu.

plakát

Riddick (2013) 

Zpracování super, ale velké zklamání v ději, který byl takřka stejný jako u černočerné tmy. Čekal jsem spíše nějakou pořádnou nerealistickou řezbu Vin Diesla proti celému světu.

plakát

Avengers (2012) 

Jednoduše geniální nápad spojení nejznámějších superhrdinů marvelu do jednoho filmu. Doufal jsem, že z filmu tvůrci neudělají "slátaninu" efektů a nesmyslných soubojů a byl jsem velmi potěšen, že se tak nestalo. Zajímavé je, že když se člověk podívá zpětně na filmy o jednotlivých hrdinech, tak uvidí souvislosti, které mu předtím unikly a zjístí, že MARVEL to měl pěkně promyšlené od začátku :)

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Dokonalá středověká řezba zasazená do fantasy světa, do kterého se postupně přidává magie a nadpřirozené bytosti, což dělá ze seríálu jeden z nejlepších history-fantasy seriálu vůbec. Odlišuje se (v dobrém) od jiných seriálů tím, že tam není hlavní hrdina, ale je jich tam celá spousta a každý si může vybrat právě toho svého, kterému "věří". Nastávají tu však velice, ale velice neočekávané převraty v ději, kde zcela nečekaně může zemřít právě Váš hrdina.