Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 3
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (261)

Perry- 

všechny recenze uživatele

První polovina první série je hrozná blbost, tak na 2*... Pak se to ovšem trochu více rozjede a povětšinou si to drží kvalitu na stejné úrovni. Hlavní dějová linka je místy zajímavá. Během třetí série to pak nabere slušné grády a pořád se to zlepšuje. Jeden z mála seriálů se stoupající kvalitou i ve čtvrté sérii. ()

Roby 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí poslední řady už můžu seriál s klidem ohodnotit za vcelku nadprůměrný s vážně originálním tématem, který až na pár jedinců byl i dobře zahraný. Na vkus dnešní doby je poměrně drsný a strašidelný, ale není to nic co by vás budilo ze spaní. Osobně za nejlepší považuji konec čtvrté řady a celou pátou sérii. 83% ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele

Tak jsem shlédl první sérii a i když mne to chvilkami stálo hodně sil, tak jsem ji dokoukal. Nebýt toho, že se to ke konci zlepšovalo...anebo jsem si na tu nízkou kvalitu zvykl...tak jsem to nedokoukal. Je to spíše pro děti...na druhou stranu je to o mnoho lepší než třeba Bylo, nebylo...což byl z mého pohledu neskutečný paskvil, který jsem vzdal... Grimmovi dám ještě šanci...všude tu píšou, že další série jsou lepší, tak uvidíme :-) A díky za S.W. Mitchella a doufám, že dostane víc prostoru... Po 2. sérii musím konstatovat zlepšení...malé, ale přeci...začátek série nadějný, pak cca 10 dílů o ničem a konec opět lepší. Monroe je stále skvělý a přidala se k němu i Rosalee, která si získala mé sympatie. Tak jen tak dál a třeba mne přinutí dát víc než 3*. Třetí sérii nemělo cenu nějak slovně hodnotit, protože si seriál jel ve svých kolejích a nic oproti předchozím řadám nevyčnívalo. Jooo čtvrtá řada se mi líbila a považuji ji zatím za nejtemnější a nejlepší...z pohádkové atmosféry se to konečně přehouplo do trošku drastičtějších scén....a to kvituji s povděkem. A pátá byla z mého pohledu zase slabota...už od třetí řady jsem čekal, kdy přijdou scénáristi s wesenskou revolucí...a dočkal jsem se, jen v dost blbém zpracování. Nej postava byla tentokrát Adalind...asi, že jí to fakt sluší 😀 A konečně závěrečná série....no díl od dílu to bylo jako na houpačce, kdy vyloženě hloupoučký díl byl následně vystřídán pěkně temným a dobře zpracovaným. Bohužel finálový díl byl tak strašně laciný a stupidní, že si troufám říct, že tak odfláknutý konec si tento seriál nezasloužil... SUMA SUMÁRUM - seriál je jednoduchý, nic pro intelektuály. Nejedná se o žádné velké seriálové/filmařské dílo, ale pokud zkousnete první dvě série, tak věřím, že vám to nedá a celý seriál dokoukáte jako já. A přestože se jedná o ne moc kvalitní seriál, tak si ho oblíbíte skrz některé postavy...u mně to byl hlavně Monroe ke kterému se přidala Rosalee a Adalind....a ačkoliv závěr seriálu byl vyloženě průšvih, tak mi bude tahle partička chybět :-) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda, že tenhle seriál neběžel v televizi, když jsem byla 12-letý potěr, tehdy bych si u toho nejspíš nadšeně mastila frndu a neřešila bych, že bratři Grimmové v rakvích vzteky rotují jak v mixeru. Možná by se mi líbil sladký hlavní hrdina, možná by mě nekrkaly nejasnosti a nelogičnosti, možná by mi nevadily divné efekty, možná bych si nevšimla, že scénář jednotlivých dílů je čím dál stejný (s obměnou záporných postav), možná bych děj považovala za napínavý, zábavný, vtipný a originální. Jedno je jisté: vůbec mě průměrnost a lacinost "Grimma" netrápí, vždyť existuje spousta zajímavějších činností, než dřepět u bedny - třeba starému vyprat, pověsit, vvyžehlit a do komínku naskládat nasrávačky. 44% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další variace na Lovce duchů, ale na příběhy bratrů Winchesterů Grimm zdaleka nedosahuje. Chybí mi tu více vtipu, lepších masek a nápaditých scénářů. Navíc nit, která celý seriál zastřešuje, mi přijde strašně laciná. Na druhou stranu je třeba uznat, že některé z dílů opravud stojí za to a místy je hororová atmosféra naprosto dokonalá, ale bohužel to jen dokresluje nevyrovnanost celé série. 50% ()

Galerie (3 314)

Zajímavosti (20)

  • V seriálu jsou používány pasy z České republiky, i když se celé dění odehrává v USA nebo v Rakousku. (vera35713)
  • Postava Nicka Burkhardta (David Giuntoli) byla v seriálu obsazena jako první. Druhá postava, kterou tvůrci obsadili, byl Monroe (Silas Weir Mitchell). (BLANIK.)
  • Russell Hornsby si při natáčení vymkl kotník. Tvůrci událost zakomponovali do seriálu s tím, že si jeho postava vymkla kotník na dovolené. (Blackhand47)

Reklama

Reklama