Plakáty
Detektiv Nick Burkhardt si myslel, že je zcela připraven na realitu práce na oddělení vražd v Portlandu. Dokud nezačal vidět divné věci, které nebyl schopen racionálně vysvětlit. Jako například to, že se krásná žena mění v ohavnou čarodějnici nebo že se obyčejný muž stává zlým trollem. Po návštěvě jediného žijícího příbuzného se o sobě Nick dozvídá krutou pravdu. Je potomkem elitní skupiny lovců známých jako grimmové, kteří jsou pověřeni zastavením šíření nadpřirozených bytostí po světě. (alyssa18)
KevSpa
Pilot: Působí to na mě jako splácanina všeho možného. Pilotní díl nabízí pár výborných scén, převažují ale průměrné sekvence plné klišé a vyloženě slabé okamžiky. Uvidíme, co se z téhle hororově-pohádkové krimi vyklube. / Po třetím dílu to vzdávám, prostě mě to neoslovilo. Seriál se snaží tvářit, že má nějaký promyšelný děj, opak je ale pravdou a většina postav je navíc naprosto nezajímavá.(24.10.2011)
Kordus
Sice plati presne to, co napsal kostej, presto je to cele docela zabavne. Takze pocity mam smisene, ale u sledovani zustanu, aspon jeste dalsi dil.(30.10.2011)
Ketri
Tak se nám s těma nadpřirozenýma seriálovýma hvězdama roztrhl pytel. Došli teroristi, úchyláci a špióni, nebo lidé zase potřebují své pohádky (pravda už poněkud zmodernizované)?(26.10.2011)
topr harley
Celkem povedený scifi seriál, který se mi ze začátku docela líbí. Řekl bych, že v mnohém kopírují Supernatural, to by mi zase tak nevadilo, takových seriálů pro mě nebude nikdy dost. Jen mám trochu obavu, že se to postupem času vyvine v něco beztvarého a jednotvárného. Jednu nebo dvě série se to dá udržet ale jak dlouho asi může tvůrcům stačit kopírovat klasické pohádky, budou muset vymyslet něco dalšího, nějakou hlavní dějovou linii. Počítám, že se bude jednat o záchranu celého světa nebo něco podobného a to by mohl být kámen úrazu. Takže uvidíme.(13.11.2011)
McClane
Hodnocení pilotu: Jedna ze dvou letošních "pohádkových" novinek, tentokrát mix klasické kriminálky a pohádky, která u mě ve všech ohledech prohrává s Once Upon a Time. Navíc v posledních vteřinách pilotu se dozvíme o jakési tajné organizaci, která chce dosáhnout bůhví čeho. Já bych všechny tyhle tajný organizace zakázal! 50%.(22.1.2012)
Sonnery
Dám vám hádanku děti: Není to ani pohádka, ani horor, ani kulervoucí detektívka, ani komedie. Není to ani sci-fi, ani Pulp Fiction, ani porno, ani řádný krimi, ani televizní noviny... Co je to? PROSRANEJ POTENCIÁL(17.1.2012)
maseer2
absolutně zbytečná slátanina, která vůbec nevyužívá možný potenciál látky a postrádá tvář i logiku.. postavy jsou naprosto nezajímavé, scénář komický, efekty k smíchu a zápletky dílčí a nesmyslné.. po 4 dílech přestávám sledovat.. objektivně bych měl asi dát slabé 3*, ale 2* myslím líp vyjádří mé znechucení z toho, jaký paskvil nám tvůrci naservírovali.....(13.12.2011)
honajz
Dobré je, že se tvůrci ani herci neberou vážně. Námět je zajímavý, i když mu po smrti tety chybí propracovanost a vývoj. Ale jednotlivé případy jsou zatím zajímavé, návaznost na temné pohádky bratří Grimmů dobře udělaná, škoda jen nízkého rozpočtu, který neumožňuje větší triky. Nejlíp mé pocity ze seriálu popsal/a haushinkaa.(19.1.2012)
evilmind
Oceňuju především to, že mezi množstvím show s nadpřirozeným elementem se Grimm snaží o jakous takous originalitu, tj. není plný předvídatelných a známých monster - což kromě možná Lost Girl dneska už nikdo nedělá. Jinak je ovšem ten koncept samotný divný, Grimm nemá žádou zvláštní schopnost s monstry bojovat (tudíž nedává smysl proč se ho bojí), a bez toho, aby si běžel v každé episodě pro tahák do přívěsu, ani netuší, co stojí proti němu. Navíc cast postrádá vnitřní chemii, především ten asijský policajt tam ční jako nějaká komická figurka, které na poslední chvíli sebrali z úst vtipy. Sympatická je od první episody snaha o jakousi temnou linii v pozadí, ale ani ta opět díky faktické bezmocnosti Grimma nedává smysl... Škoda, ale jako na oddechovku se na to dívat dá.(30.4.2012)
Chickenka
Pilotní díl zatím nepřinesl nic zajímavého, čekala jsem přeci jen něco na vyšší úrovni. Zatím to působí jako neurčitá směsice žánrů s fantasty základem, uvidíme, co z toho vzejde...Po druhém díle přestávám sledova, seriál mi připadá nudný, nezajímavý. Veliké zklamání, bohužel má očekávání byla asi přespříliš veliká..(24.10.2011)
Vojťas
Totožný případ jako letošní PoE, tudíž píšu totožná slova: Po 6. dílu to vzdávám a snižuji hodnocení. Pořád to samé a postupně čím dál více nudící!(14.12.2011)
MoiJe
Vzdane po e2. Mala som aj natahane dalsie, ale chut si ich pustit bola nulova.(14.1.2012)
Beckett51
Atmosféru a nápad to má, ale to je asi tak všechno.(20.11.2011)
Tirion
odpad!Asi to není zcela relevantní hodnocení seriálu, když hodnotím pouze pilotní díl, ale dál to sledovat nemůžu a zhnusen jsem natolik, že to hodnotit musím, abych své zhnusení vyjádřil veřejně. Tohle je pouze slátanina rádoby pop kultury dneška. Je to špatné, plné klišé a podprůměru. Scénář je komický, herci ho rozhodně dále neposouvají a jich samotných je mi líto. Tohle je pouze televizní loutka, znásilnění filmového umění a braní žánru a platformy seriálu jako rukojmí.(31.10.2011)
Gee.Rocks
Portland velice dobře znám, je to krásné město... ale to je asi tak všechno. Grimm je slátanina. All in one, které dohromady nedá vůbec hezkou muziku.(8.1.2012)
Klenotka
Typický příklad seriálu, který se zlepšuje s každou epizodou. Zatímco pilotní dva díly jsou jen lehkým úvodem, a do pátého dílu se toho moc neděje, od šesté epizody výš už se začíná řešit i trochu mytologie Grimmů, vztah Nicka s Monroem, Nickovo poznávání toho, co to znamená být Grimm atd. Styl vyprávění, podobný Buffy a Angelovi, nezapře své tvůrce - styl "monstrum týdne" (tady policejní případ týdne), s podobným konceptem v každé epizodě, v jejichž pozadí se odehrává širší příběh. Příběh se rozbíhá více směry, ne na všechno je řečena odpověď v prvních dvou dílech, nenásledují šokující zvraty či výbuchy každý díl, ale pozvolna je budováno víc zápletek najednou, stejně jako vývoj hlavního hrdiny, jehož očima to všechno sledujeme.(29.3.2012)
haushinkaa
Možná je to slátanina (je), možná je to nelogické (je), ale je to taky vtipné a mě to baví.(9.11.2011)
Pajky3
Narozdíl od Once Upon a Time tohle není taková pecka. Srovnávám hlavně kvůli pohádkovému motivu. Dá se na to dívat, ale nepřijde mi to úplně skvělý. Něco tomu prostě chybí. Dokonce jsem přemýšlel o tom, že se seriálem během vánoční pauzy rozloučim. O pauze jsem se ale nerozloučil a udělal jsem dobře, protože druhá polovina nabrala docela zajímavej rytmus a stala se poměrně atraktivní podívanou. K tomu se přidalo malé překvapení na konci a já jsem zvědav na druhou řadu a na pokračování. Vidím to zhruba na 70 %. ***(24.12.2011)
pufina
Chvílemi jsou tam slabé momenty, ale ty já ráda odpustím, protože nápad se mi líbí. Možná to seriálovým fanouškům připomene Supernatural (lovení příšer, atp.), ale mně to osobně vůbec nevadí. Nečekala jsem žádný zázrak a seriál si ani na nic víc nehraje. Sice po čtyřech dílech je vidět, že se seriál drží jedné stejné linky: policista Burkhardt (nebo-li Grimm) dostane případ, a pak je úplně jasné, co příjde - v záhadném zmizení / vraždě má prsty některá z nestvůr. Seriál je pořád na začátku, takže můžeme jen hádat, co dál nás čeká a jakých milých / nemilých překvapení se dočkáme :-) Z hereckého obsazení mě kromě hlavního představitele zaujal herec Silas Weir Mitchell, který hraje jedno monstrum (Vlka), herecký výkon vynikající a jeho zjev (ten jeho reálný vzhled) je naprosto crazy a má výborné komentáře ,,Opovaž se mi říct k noze!" (2.12.2011)
enjoi
Po první sezóně jsem napálil pět hvězd. Vím, je to strašně stereotypní, masky a efekty naprosto o ničem. Ale mně se to prostě líbí. Seriál si na nic nehraje, chce diváka jenom pobavit béčkovou akcí. V mém případě se mu to povedlo takřka na 100 %.(23.5.2012)