Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (107)

plakát

365 dní: Ten den (2022) odpad!

Omlouvám se filmům, o kterých jsem kdy řekla, že jsou hloupý. Tenhle jim všem natrhl prdel.

plakát

Vánoční hrad (2021) odpad!

Na Facebooku je skupina Love Scotland, a ze všech národů tam tenhle film hejtujou právě Skotové (hlavně fejkový přízvuky u neSkotů, především pak hlavního hrdiny). Je to kýč, Brooke je ochotnice, kterou teď už nezachrání ani krásná tvářička a celý je to prostě neskonale blbý. Ale tak moc blbý, až to uráží.

plakát

Volným pádem (2021) odpad!

Tohle hodnocení pro mě bylo těžký. Skoro na mizině je vynikající. Štěpána Kozuba považuju za hereckej úkaz, chytrýho, vtipnýho, hlubokýho a po tomhle filmu i dobrýho člověka, protože nikdo jinej než hodnej člověk takovej film nenapíše a nenatočí. Ale špatně bylo skoro všechno (Robinu Ferrovi role sedla). Vlastně to už za mě skvěle shrnul Zafio, souhlasim se všim. Ale sakra mrzí mě to.

plakát

Highlander (1986) odpad!

Hell, thy name is Highlander.

plakát

Kanárek (1999) 

Je to strašně amatérský, scénář je špatnej, některý herci zoufalý, dokonce ani Schmitzer ty věty neumí podat přirozeně, bez patosu a přehrávání. Ale stejně mě to prostě baví. Viktor Tauš se mi líbí stejně jako před lety, kdy jsem film viděla poprvé (a podruhý a pošestý a podesátý), Mejla je zábavnej, hudba výborná, některý filmařský nápady fantastický, Radim Špaček skvělej, atmosféra funguje, scéna s podkresem Novorozeněte od Nohavici emotivně silná. Mám ten film ráda.

plakát

Vejška (2014) 

Ježiš to bylo zlý. Tak hloupej nelogickej scénář, zoufale špatně zahraný postavy s vyjímkou Mádla a tak skvělá hudba, která by si zasloužila úplně jinej film.

plakát

RYTMUS sídliskový sen (2015) 

Jednoduchej nezajímavej chlap, o kterym byl natočenej jednoduchej nezajímavej dokument. Když se na obrazovce zjevila Dara, jako by na chvíli vykouklo slunce. Konečně rozvitý věty, trocha rozumu do tý mizérie. Zajímalo by mě, co by z Rytmuse dokázala dostat třeba Helena Třeštíková (která koneckonců taky běžně netočí o žádný intelektuální elitě) nebo nějakej šikovnější dokumentarista, ale takhle jsme se dozvěděli jen to, že je Rytmus róm, jeho rodina není jak z plakátu a ... a? Nic víc. Strašně slabý. A fakt mě to mrzí, protože dokumenty miluju. Jen tenhle místo 90 minut trval subjektivně snad 200. Moje nízký hodnocení v každym případě nepatří tématu, ale způsobu, jakým bylo uchopený.

plakát

Dívka na koštěti (1971) 

Saxana, největší blběna v dějinách český kinematografie. Po letech mě překvapilo, jak hloupý, naivní a iracionální to je (přičemž kouzla samotný beru jako racionální složku filmu).

plakát

S tebou mě baví svět (1982) 

Jednou za pár let na film kouknu a vždycky doufám, že konečně pochopim, proč se pak Pepa s Michalem spikli proti Albertovi, proč následně Albert "unesl"jejich děti (což se vzápětí ukáže jako /logicky/ naprosto nedomyšlenej čin) a hlavně proč je nakonec on jedinej potrestanej. Z mužských postav mi byl nejsympatičtější. Bohužel, navzdory stárnutí, záhada zůstává záhadou.