Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 320)

plakát

Striptýz (1996) 

Upřímně, do filmu jsem šel s tím, že to určitě nebude tak špatné, jak se podle hodnocení zdá, přece jen, je tu Demi, Ving a Burt! Ale po skončení tohoto skvostu je mi jasné, že jsem se mýlil. Tohle je průser. Ze začátku film vypadal ještě "seriózně", ale pak se to potápí do absurdní roviny a samotný konec mi připomněl nějaký dost špatný skeč. Jedna hvězda za sexy Demi, druhá pro Vinga "Bushe" Rhamese (kdo viděl film, chápe). Jinak tu není nic, co by stálo za zmínku. 40 %.

plakát

Nude Nuns with Big Guns (2010) 

Čekal jsem od tohohle stejný nářez, jako od Bitch Slap, ale ten nepřišel. Jo, po většinu času jsou tu pěkné nahé holky, ale ten film si ze sebe neumí dělat takovou prdel, jako výše zmíněný. A po čase vás přestanou bavit i ty holky a vy si všímáte, že to je vcelku nuda. Naštěstí si toho všimnete až těsně před koncem, takže jednou se tenhle film dá přežít. 50 %.

plakát

Piano (1993) 

Soundtrack je bez jakýchkoliv pochyb za plný počet. Herecké výkony Anny Paquin a Holly Hunter taky. Bohužel mi přišlo, že příběh je… jednoduchý a prostě nestačí na vyplnění téměř dvou hodin. Protože už po hodině je vám jasné, co bude dál, kdo co udělá a vy jen na to čekáte. A to je důvod, proč prostě tomuto (jinak krásnému) filmu nemůžu dát plný počet - to bych totiž šel proti většině plných počtů, které jsem zde udělil a proti filmům, u kterých jsem se nenudil. 80 %.

plakát

William a Kate (2011) (TV film) 

Dnešní den mi připomněl jeden starý (a univerzální) vtip: Otevřu noviny - Kate a William. Zapnu rádio - Kate a William. Otevřu internetový prohlížeč - Kate a William. Koupil jsem si konzervu a opravdu se ji bojím otevřít… :-) A teď trochu vážně a hlavně k filmu. Není to tak strašné, jak se z ukázek zdálo. Herci jsou… řekněme slušní. Nečekejte zde žádná velká jména, ani žádné nadprůměrné výkony, ale myslím, že to po této stránce bylo vcelku v pohodě. Horší to bylo po stránce scénáře - ten mi přišel opravdu "našroubovaný" (hlavně ze začátku, kdy se Kate bavila s kamarádkami, které jí říkaly, že William si nikdy nevezme obyčejnou dívku…) Tohle mi kazilo dojem z jinak celkem příjemného filmu. Takhle - není to nic, co bych musel vidět podruhé a pevně věřím, že jednou si někdo s tímto sympatickým párem sedne a ten mu řekne i něco víc (co se opravdu v jejich vztahu stalo či nestalo, něco, co nemůžeme znát z novin) tak z toho bude skvělý námět na hollywoodský velkofilm, který by byl hoden velikosti svatby, která dnes proběhla. Uvidíme, jestli se toho někdo chopí… Za sebe hodnotím 60 %.

plakát

Pravidla lži (2006) 

Tolik (životních) pravd jsem dlouho v (českém) filmu neviděl. Na rozdíl od druhého Sedláčkova snímku je tenhle napínavý, upřímný a skvělý. Tohle si dám minimálně ještě jednou, abych se trochu vzpamatoval a napsal nějaký pořádný komentář, který by byl hoden k tomuto filmu. P. S. A Jiří Langmajer… klobouk dolů. Proč se takový skvělý herec zahazuje v (pod)průměrných komediích, proč?

plakát

Hluboký spánek (1946) 

Hláškující a drsný detektiv přijme nabídku, kterou měl (raději) odmítnout. Takhle by se dal charakterizovat tento skvělý film, ve kterém hláškuje Humphrey Bogart a svou krásu odhaluje Lauren Bacall. Tady nejde co více psát, když už to zde napsali jiní a lepé. 90 %.

plakát

Láska a jiné kratochvíle (2009) 

Vynikající drama, které se stává dokonalé až ve svých posledních dvaceti minutách. A to je škoda. Love and Other Impossible Pursuits řeší hned několik otázek, které se mohou kdykoliv dotknout každého z nás (nevěra, úmrtí dítěte, vztahy v rodině) a co mě překvapilo, každé z těch témat dostane svůj patřičný prostor k nějakému "vyřešení". Jinak Natálka opět předvedla, proč ji považuju za jednu z nejlepších současných hereček. Kupodivu se mi líbila i Lisa Kudrow (ta stíhačka jí sedla) a hodně velké plus pro Scotta Cohena, který vedle Natálky překvapivě nezaostával. Jak říkám, kdyby celý film byl tak dokonalý, jako posledních dvacet minut, dal bych plný počet a ani bych nemrkl. Takhle "jen" dost silných 80 %.

plakát

Earth (2007) (TV film) 

Neskutečně krásný a místy až dokonalý dokument (zpomalený záběr útočícího žraloka obrovského mi v paměti zůstane ještě dlouho), který ale nemá v TOPce co dělat. Na druhou stranu, kdyby tu nebyl, ani bych o něj nezavadil. 90 %.

plakát

Obchod na korze (1965) 

Po tom všem, co jsem o tomhle filmu slyšel (hlavně tady) jsem se opravdu neskutečně těšil. Jenže velká očekávání plodí velká zklamání… Kdyby Obchod na korze trval kolem 40 minut, tak bych neváhal a okamžitě vytasil nejvyšší hodnocení. Ale takhle nemůžu jít nad tři (a to jsem ještě v hodně dobré náladě). První hodina je pro film absolutně zbytečná a vše, co se zde odehraje, by se vlezlo do pouhých pěti minut. Naštěstí pak to nabírá na obrátkách a ten konec je opravdu skvělý. A právě proto zamrzí, že tak skvělý není celý film. Upřímně, tohle je jedno z největších zklamání za hodně dlouhou dobu. A v klidu vám vyjmenuju okolo 20 lepších (českých) filmů než je tento. 60 %.

plakát

Lovná zvěř (2010) 

Do filmu jsem šel pouze s vědomostí, že zápletka je okolo zbraní hromadného ničení a že zde hrají Naomi Watts (kterou od doby, co jsem poprvé viděl Mullholand Drive, obdivuju a mám v TOPce) a Sean Penn. Nečetl jsem zdejší názory, jen mi jeden kamarád ve škole řekl, že to je takový průměr. A musím s ním souhlasit. A zrovna u tohohle filmu, s takovýmhle námětem (!) a s takovýmhle obsazením (!!!) opravdu zamrzí. První polovina mi připadala jako Green Zone z pohledu byrokratické CIA. Druhá polovina byla spíše takové rodinné drama, které sice nebylo špatné a už vůbec nebylo špatně rozehrané, ale bylo zde zoufale málo prostoru pro herce. Pro Fair Game jsou právě herci typu Watts a Penn záchranou, protože oni dva utáhnou cokoliv, budete jim role věřit a budete jim přát, ať to vydrží a bojují dál. Ale právě herci takovýchto kvalit, na druhou stranu, zde nemají co hledat/hrát, protože je jich na to (rozuměj - průměrný film) škoda. Přirovnal bych to k zákusku. Uvidíte ho ve výloze a hned se vám na něj sbíhá chuť, tak si ho koupíte. Po konzumaci vám ale na jazyku zůstane hořko-sladká chuť a vy víte, že to šlo udělat mnohem lépe a chutněji. A hlavně, že jste měli mnohem lepší zákusky, které budete mnohem raději a častěji jíst… 60 %.