Reklama

Reklama

VOD (1)

Valerie (Naomi Watts) pracuje jako vysoký důstojník CIA v oddělení proti šíření jaderných zbraní. Během vyšetřování irácké zbrojní strategie zjišťuje, že navzdory přesvědčení vlády USA nemá Irák program na výrobu jaderných zbraní. Valeriin manžel Joe (Sean Penn) je mezitím vyslán do Afriky, aby ověřil pravdivost dohadů o prodeji obohaceného uranu do Iráku. Žádné podezřelé obchodování však neodhalí a o výsledku své mise píše článek do The New York Times. Jeho zjištění však rozpoutá vlnu diskuzí a kontroverze. Brzy nato je důležitými novináři odhalena Valeriina utajovaná identita. Jde o pouhou náhodu, nebo je to dobře promyšlený tah proti jejímu manželovi? Po úniku informací se Valeriina kariéra i manželství začínají hroutit. Rodiče i přátelé jsou pobouřeni, objevují se anonymní výhružné dopisy, firma jejího manžela se dostává do problémů. Valerie - manželka, matka a bezúhonná důstojnice sloužící vládě 18 let - se nyní snaží zachránit svou reputaci, kariéru i manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Film bez priorit, který jedno téma zazdívá druhým, vzrušující otázky po podstatě demokracie nenechá naplno vyznít (vždycky je eklekticky přebije další nezáživnou odbočkou) a tak ke své škodě namísto provokativnosti sklouzne k typický frázím o neexistující alternativě k současnému (dozajista problematickému) systému vlády - vinni jsou ti mocní, občan vítězí, protože se svých práv vždycky nějak dovolá. Vlastně by mi ten smířlivý podtón nevadil, kdyby film nebyl svými ustavičnými změnami perspektivy nudný. Liman není Greengrass a i Powellův doprovod působí hodně unaveným a bezkrevným dojmem. S konverzačními thrillery problém nemám, ale tohle je prostě salónní debata, která si těch pár svých provokativních tezí zase rychle omluví nějakým tím přičinlivým patriotismem. Vlastně je to úplně zbytečný film, který se pokouší kritizovat něco, co se snaží jedním dechem hájit a zachovat. Z toho prostě nemůže než vzniknout šeď s náznaky zajímavých míst. Skoro tvůrce podezírám, že to udělali úmyslně, aby téma nevyznělo tak kontroverzně. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V skutočnosti nie veľmi férová hra s divákom. Druhá polovica, ktorá je o osobnej dráme, je takmer vynikajúca, s prvou mám problém, hlavne línia s iránskymi vedcami je smerom k divákovi značne manipulatívna ("Aha, vyzradenie Valerie stálo tých sympaťákov životy!"). Druhý problém sú herci, ktorí išli väčšinou na pol plynu. Prekvapivé to je hlavne u Penna, ktorý je síce ľavičiarsky kretén, ale ako herca ho vysoko uznávam, preto ma prekvapuje, že si práve túto postavu poriadne nevychutnal. Inak veľmi precízne zrežírované a šikovne zostrihané. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"TLAČÍ NA TEBE, DOKUD SE NEZLOMÍŠ. ALE MĚ NEZLOMÍ. NEMÁM BOD ZLOMU." Je zajímavé, že poté, co skončili s Bournem, se oba jeho režiséři rozhodli odhalit, jak to tedy bylo s těmi zbraněmi hromadného ničení v Iráku. Greengrassova akční ZELENÁ ZÓNA i Limanova konverzační FAIR GAME jsou kvalitní politické thrillery, které mi přišly nečekaně k duhu. U FAIR GAME musím speciálně vypíchnout výkon Seana Penna, ze kterého intenzivně sálá charizma a herecká bravura. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Bush junior chtěl vlítnout na Sadáma a mazaně to zdůvodnil, že je Sadám hrozbou vesmíru, protože si podomácku tajně kutí biologické a nukleární zbraně a materiál na to vyhandloval od Afričanů. Jenže Sadám jako na potvoru byl mimořádně v tomhle nevinně a navíc se profláklo, že o tom vrchnost věděla dopředu. Jeden bývalý velvyslanec se pak odvážil vyslovit tuto skutečnost nahlas. A takový zrádcovský akce Bílý dům netoleruje, proto v zájmu lidstva válcuje podle libosti koho si zamane. Hlavně ty, kteří se postaví tomu rozjetému buldozeru do cesty. Sean Penn tradičně exceloval, Naomi Watts taky velmi přesvědčila a jejich vzájemná chemie na plátně od dob 21 Grams ještě vyzrála. Fair Game je další zdařilé politické drama, které v samotném jádru odhaluje, jaký je politika nehumánní humus. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Už třetí setkání Naomi Watts a Seana Penna nedopadlo dvakrát nejlíp. Myšlenky, které film nabízí, se u mě míjely účinkem. Popisuje totiž kontroverzní manipulace po kritickém útoku z 11. září a vkládá do příběhu vysoce postavený manželský pár, který musí čelit nepříjemné odvetě ze strany zlých hlavounů Bílého domu. Zajímavější se jeví druhá polovina snímku, která se už soustředí na dopady předešlého dění, kdy dvojice zachraňuje rozpadající se manželství. Jenže to už je tu riziko, zda chce ještě divák dál naslouchat. Ani ústřední duo zdaleka nejede na plný plyn, divák si přeje nějakou chladnokrevnou akční scénu (ta ale nepřichází), namísto toho se utápí v konverzačních scénách a přeje si, aby Doug Liman natočil zase nějakou svižnější (nerozuměj odbytého Jumpera) látku. I náročnější ale jakž takž utáhnul, utahal ostatně i mě – místy nechtěně, ke spánku!! ()

Galerie (73)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu lze na krátkou chvíli v čase 0:15:19 spatřit červený vůz Škoda 120, a to ve scéně, kdy přijíždí hlavní představitel do Afriky cestou do holetu. (Max_FX)

Související novinky

Na Hromnice o mrtvolu více

Na Hromnice o mrtvolu více

26.08.2010

Akční military sci-fi není nikdy dost. A tahle by mohla být zajímavá – studio Warner Bros. zakoupilo práva na bestsellerový román japonského autora Hiroshiho Sakurazaku All You Need Is Kill. Hrdinou… (více)

Reklama

Reklama