Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (5 936)

plakát

Abeceda (1969) (studentský film) 

Já být Peggy a tohle se mi zdát, okamžitě přestanu užívat drogy. Pokud by to nepomohlo a tohle se mi zdálo dál, spáchám sebevraždu, protože takovýhle život by stejně neměl cenu.

plakát

Abeceda ČT (2013) (pořad) 

Nesporně zajímavé připomenutí televizních pořadů, o jejichž vzniku a natáčení se dozvíme především z úst nejpovolanějších.

plakát

Ábelův černý pes (2006) (studentský film) 

Naprosto perfektní scénář, skvělá režie a nepochopitelný casting. Do hlavní role byl obsazen muž, jehož indiánské jméno by zněło Ten, co hraje všechno stále stejně. Liškův unifikovaný výraz kazí dojem z jinak mimořádného absolventského snímku. S někým, kdo umí hrát, v hlavní roli by to bylo na plný počet.

plakát

Aberdeen (2000) 

Je spousta dobrých herců, ale těch, kteří udělají z obyčejné road-movie zážitek, je skutečně málo. Skarsgårdovi se to povedlo. *** Viděno během Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií II.

plakát

Absence blízkosti (2017) 

Největší slabinou filmu jsou dialogy, které bohužel zavání silným amatérismem. Kvůli nim občas působí i jinak výborné herecké výkony nedůvěryhodně. Těšila jsem se na Aničku Cónovou, které je zde málo, i když její chladná, sebestředná a manipulativní mrcha je dokonalá. Roztomilé je uvedení Goldflama v titulcích, s tou svou jednou větou se zúčastnil jen postsynchronů.

plakát

Absolutní moc (1997) 

Valnou většinu toho, co je na tomto filmu dobré, dělá Eastwoodovo charisma. Řekla bych, že je to trochu málo. Snímek se bohužel utápí v šedi průměrnosti.

plakát

Absurdistán (2006) 

Základem je skvělý námět propracovaný do solidního scénáře. Dalo by se namítnout, že některé scény mohly být filmovější, že je vypravěč nadbytečný, ale je zde v obdobné roli jako vtipný glosátor, jenž provází většinou snímků Woodyho Allena. Realita budoucnosti podle Judgeho je snad ještě děsivější než Orwellovy vize. Absurdistán není dokonalý film, ale rozhodně stojí za vidění a následné zamyšlení. Současné průměrné hodnocení považuji za tak mrzké, že vědomě nadhodnotím, i když si film bez uzardění zaslouží tak 3,5 hvězdičky.

plakát

...a bude hůř (2007) odpad!

Zdá se, že hůř už je. Film o fetujících a opíjejících se dětech nemá žádnou nosnou myšlenku. Odmítám se smířit s tím, že bych tuhle bandu zbytečných lidí mohla vidět jako vzor.

plakát

...a Bůh stvořil ženu (1956) 

Divím se, že ve své době nepadaly kinosály šokem z vrcholně smyslné Bardotové. Leč bylo by velmi nefér hovořit pouze o kráse hlavní představitelky. Výborně vystavěný příběh s nečekanou pointou, především pak s rozděleném kladných a záporných rolí, je především skvěle zahrán.

plakát

A co Bob? (1991) 

Murray příliš tlačí na pilu, některé scény by byly vtipnější bez jeho křečovitých grimas. Pobavila jsem se, na jedno zkouknutí je to snesitelné, ale že by mi tenhle film dokázal zlepšit náladu, tak to určitě ne.