Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (15)

plakát

Bod obnovy (2023) 

Na ten film se krásně kouká. Je vizuálně moc povedený. Oceňuju, že se odehrává v reálných stavbách (OD Kotva, Pražský okruh u Zbraslavi, Lanový most atd.) Výborná hudba. Pro mě není důležité jak moc je příběh originální. Tady mě zaujala ta stále aktuální otázka, zda je "lepší/spravedlivější/normální" když naše životy řídí náhoda/Bůh/osud nebo když to má v rukou člověk?

plakát

Interstellar (2014) 

...vložím data do pohybu vteřinové ručičky... Sorry, to už je moc! Jinak se mi líbí všechny ty situace, ve kterých postavy volí mezi "já" a "my lidstvo" a hádejte, co vyhrává?

plakát

Madisonské mosty (1995) 

Film, ze kterýho bolí srdce. Skvěle napsané dialogy. Všechno tak trefně a přesně vyjádřené.

plakát

Život a doba soudce A. K. (2014) (seriál) 

Čvančarová jako psychiatrička je úděsná. Znuděná a nafrněná bez špetky empatie a ten vůl jí balí. Nejspíš mu připomíná jeho odtažitou matku. Kolářová má příšernou paruku. Zatím mi tam nikdo není sympatický, samí studený čumáci. Kámoš policajt by mohl být větší ranař. Švehlík vypadá v taláru věrohodně, ale žádný případ ho zatím nedostal do kolen. Tak doufám, že to ještě přijde (místo toho honění se za vlastním stínem).

plakát

Truman Show (1998) 

"Já bych ti nikdy nelhala Trumane a ani teď ti nelžu"... Všichni občas kecáme, kalkulujeme a podvádíme, patří to k životu. Ale aby něčí kompletní život byl jen lež a podvod? Kdo z nás by to rozdejchal?!

plakát

Desperado (1995) 

Klasika. Navíc Banderasovi to v žádným jiným filmu tak neseklo jako tady. Nejradši mám scénu v totálně vystříleným baru, kde proti sobě zůstanou jen Banderas a jeden chlap a oba berou do ruky jednu bouchačku za druhou, co se tam všude válí a v žádný už nejsou náboje.

plakát

Něžné vlny (2013) 

Příjemný, nijak komplikovaný a vizuálně zdařilý film. Pauhofová mi tam jako matka 17-letého kluka vůbec neseděla, otec měl příšernou paruku a vůbec tam na mě bylo až moc "veverek". Líbil se mi znovuobjevený Hartl a ten tlustej strejda ze Sněženek a machrů a taky akvabely...vůbec nechápu jak to ty holky dělaj.

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Trojku jsem viděla jako první a nijak to nevadilo. Slušnej akčňák se soubojema, střilečkama a honičkama na zemi, ve vzduchu i na vodě s pěkně vygradovaným závěrem. Dobře to odsejpá a starý páky jsou pořád ve formě a oproti mlaďasům mají navíc charizma. V paměti nejvíc utkví skvělej padouch-odpadlík a legrační gumovej žvanivej Španěl. Chvílema člověk sice nedokáže identifikovat, kdo koho tam vlastně mlátí, kope, střílí...ale není to nakonec jedno?

plakát

Tři bratři (2014) 

Pro mě po dlouhé době pěkná česká pohádka. Místy až moc hudební, ale přiznávám, že minimálně tři písničky z ní si občas zanotoju a věřím, že chytí i děti a mnohem víc než nějakej nagelovanej superstár, co v noci nespí strachem z toho, kdy začne mutovat. Je v ní laskavé, i když přísné dobro a popletené, hloupé zlo.