Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (33)

plakát

Andor (2022) (seriál) 

Božská podívaná od prvního do posledního dílu.

plakát

Mortal Kombat (2021) 

Jako velký fanoušek série Mortal Kombat jsem si u filmu z 88 % chrochtal blahem. A nejednou mi vytryskla slzička štěstí, to když třeba Kano poprvé "použije" své oko nebo jak si poradí Kung Lao se soupeřem. Fatality jsou jak se patří brutální. Soubojů je celkem dost tak naštěstí není prostor pro tlachání. Jsou sice kratší, ale správně béčkové, tak mne hezky bavili. Výběr postav se mi zamlouval a též i jejich podoba. Jedina větší slabina byl hlas Lorda Raidena..MK 2021 je jeden z nejlepších filmů podle videohry !

plakát

Královská hra (2007) 

Klasická hra kočky s myší, kde kočka nedá myši ani na minutku vydechnout. Díky tomu film jede jak nůž máslem a proto na menší nedostatky ve scénáři ihned zapomínáte. Dobře jsou zde vyobrazeny myšlenkové pochody ústředních postav a jediná větší kaňka je pro mě konec filmu. Ten mohl být více napínavější, ale i tak spokojenost.

plakát

We Are Still Here (2015) 

30 let opuštěný dům má nové majitele, kteří brzy zjistí, že si nevybrali zrovna ideální místo na žití. I přes varování sousedů pokračují v žití a chystají se udělat se svými známi party s eventuální možností vyvolání duchů předchozích majitelů. Jak už asi tušíte, tak je vše špatně..Ne však pro diváka, nýbrž pro celkem sympatické ústřední postavy filmu. Výborná atmosféra od prvních vteřin filmu se nevytrácí a díky dobovému ztvárnění z přelomu 70-80. let je We Are Still Here skvělá podívaná s pár hezkými gore scénami :)

plakát

Cop Car (2015) 

Dvě malá děcka štípnou policejní auto z místa kam lidé moc často nechodí a začíná celkem nezáživná road movie o tom jak se kluci učí řídit auto. Po půl hodině se na scéně konečně objeví majitel onoho auta a musím uznat, že ta uniforma Kevinovi neskutečně sekne, sice díky svému knírku vypadá jako Jim Carrey, ale vem to čert :) Když šerif zjistí, že mu něco chybí, utíká si opatřit vysílačku aby mohl svého plechové miláčka kontaktovat. A začíná hon na parchanty co si půjčují věci bez dovolení. Čekal jsem, že Kevin dostane více prostoru, ale celý film se točí jen kolem kluků. Navíc se vůbec nedozvíte, proč šerifovi tolik záleželo na obsahu jeho auta. Škoda, dalo by se na toto téma natočit něco lepšího.

plakát

The Drownsman (2014) 

Freddy Krueger má konkurenci. Naštěstí mu neparazituje v jeho snovém revíru, ale Sebastian si doslova hraje na svém rybníčku. Je v každé kapce vody a pomalinku si plní svojí sbírku naložených studentek. Hutná atmosféra, dobré a přesvědčivé herecké výkony a i přes průměrný konec, výborná podívaná.

plakát

Rohy (2013) 

Zase takové drama to nebylo, já se dobře bavil. Hlavně poté co Ig získá drsňácké rohy a ví na co ostatní myslí a co všechno udělali. Díky této schopnosti zlo v dobro obrátí a spravedlnosti bude učiněno zadost. Vyvrcholení filmu příjemně dojemné :)

plakát

Uvnitř (2007) 

Nepouštějte nikoho neznámého v noci do domu, mohlo by se klidně stát, že se Vám ztratí nůžky. Sice je pak najdete, ale to už Vám budou k ... ! Dámská jízda, která rozhodně stojí za shlédnutí. Slabší povahy ať si radši pustí něco jinčího :)

plakát

Coherence (2013) 

8 lidí, jedna společná domácí akcička, nějaké drogy, alkohol a zrovna prolétající kometa. Po pár minutách se začínají dít divné věci a Vy nevíte, zda-li si s Vámi někdo nehraje, či je to těmi drogami nebo dokonce tou kometou. Tušíte, ale doměnky se bortí jak domeček z karet a divák je stále nejistý. A v tom je síla Coherence. A poslední vteřinky filmu...WTF ? Samozřejmě pozitivní WTF :)

plakát

Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006) 

Tak trochu reality show. V níž sleduje příběh muže, který mám za vzor Freddyho Kruegera, Michaela Myerse a podobné. Chystá se na podobná zvěrstva jako jeho idolové a nenasytná novinářka chces vše zdokumentovat. Chuděra netuší, že to je největší chyba jejího života. Naprosto originální film, který by jste neměli minout :)