Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller
  • Akční

Oblíbené filmy (5)

Daleko od hlučícího davu

Daleko od hlučícího davu (2015)

Moc se mi to líbilo. Na film mě nalákal obsah a rozdílné komentáře tady. Carey Mulligan nepatří mezi mé oblíbené herečky, ale talent se jí upřít nedá. Film neměl chybu, proto dávám 5*. Líbila se mi hodně hudba a herecké výkony, dialogy, atmosféra. Tom Sturridge, který hrál manžela Bathsheby a měl knírek, mi připomínal Patricka Bergina ve filmu Noci s nepřítelem. Chovatel ovcí, kterého hrál Matthias Schoenaerts, byl nečekaně sympaťák a přitažlivý. Kdyby mě požádal o ruku, neváhala bych. Fandila jsem mu během celého filmu a přála mu nějakou lásku, když už ho nechtěla Bathsheba. Jak to dopadlo, psát nebudu. Ať se diváci přesvědčí sami. Je nespravedlivé, že Fanny měla osud, jaký měla. A Bathsheba měla štěstí, že jí ovčák stále chtěl a nevzdal to. Ale taky to jednoduché s vojákem neměla - připravil ji o peníze a nemiloval ji. Takže si nabila "hubu". Ale takový je život.

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

Tato pohádka nemá chybu. Skvělí herci jako Dlouhý, Vetchý, Nárožný, Preiss, Kretschmerová, Kemr atd. Líbí se mi na konci, jak Kemr říká o knížeti pekel Heřmánkovi, On je takový zajímavý... vášnivý. Angelina s ním za krátkou dobu odjela do pekla, aby neskončila na ocet. Tak to dopadá, když se žena zblbne do bohatého fešáka, kterého vlastně ani nezná. Provdá se za něj a později lituje. Zjistila jsem, že představitel otce Petra spáchal sebevraždu po tomto filmu. To je smutné a náhoda, když si uvědomíte, jak dopadl v té pohádce.

Setkání v červenci

Setkání v červenci (1978)

Nebýt syna učitelky, nedali by se dohromady. Vždycky jsem na ten film koukala v létě. Zrovna na to koukám v zimě, už asi po šesté a vůbec mi to nevadí. Má to své kouzlo. Kaiser je sympaťák, dobře se na něj kouká, tak proč si to nezopakovat, že? Divíte se, že po něm v té době ženy šílely? Chemie mezi Kolářovou, Kaiserem fungovala. Tomáš Holý je skvěle doplňoval. Je to jeden z mých nejoblíbenějších českých filmů.

Muž z Acapulca

Muž z Acapulca (1973)

Vždycky když ten film vidím, si říkám, "to je blbost" a koukám na to dál. A příště na to koukám znovu. Čím to je? Snad Belmondem a krásnou Bissetovou. Je pravda, že podobných filmů se moc nevidí.