Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (11)

plakát

Svatyně zla (2013) 

Tento film je zvláštní, atmosférický, krutý, ale chápu, že pro někoho i pomalý. Budování hutné atmosféry trvá cca hodinu ve druhé části se věci dají rychle do pohybu. Na mě osobně film zanechal velmi zneklidňující dojem toho, jak může být odporná podoba zla, které se na oko staví do role poskytující východisko slabším a potřebným. Co přivede matku k tomu, aby vědomě otrávila své vlastní děti a při tom je hladila po vlasech? Asi nejděsivější je to, že jde o příběh dle skutečné události, která byla daleko hrůznější než film (v Jonestownu bylo zabito 900 lidí a z toho rodiči zavražděno cca 300 dětí). Jak je vidět, jde to i bez duchů, příšer, hudby a jakýchkoliv triků....

plakát

Take me out (2017) (pořad) 

Jako nikdo soudný si asi nemůže myslet, že v této show jde o seznámení. To je jako kdyby se někdo rozčiloval, že v "mama ožeň ma" se skoro nikdo neožení nebo že v prostřenu na sebe lidi kydají špínu, místo toho, aby si chválili jídlo. Dle mého to je řemeslně dobře udělaná TV show. Nic víc, nic míň. Viděl jsem zatím jen jeden díl, a musím říct, že mě přikoval do sesle. Souboj 30 hlavé saňe tvořené hromadami silikonu, make upu, napletených vlasů a nalepených řas, zčásti zapšklých, přebraných a odkvetlých barových sekernic, čekající na jakoukoliv záminku spesout a ponížit a zašlápnout pod zem celé mužské pokolení a naproti tomu jeden muž, marně zápasící o holé přežití zbytků důstojnosti. Pro normálního chlapa je to zlej sen jak od Freddyho Krugera :-) ...k tomu moderátoři šikovně popichující obě strany.....no já bych tam nevlez ani za nic. Jako jo, je to strojené, je to vyumělkovaně bombastické, je to zrychlené a jako jo nejde tam o seznámení....ale tenhle spektákl takový prostě musí být, jinak by to byla děsná nuda. Za mě bratia Slováci opět ukázali, že jim (na rozdíl od nás) panoptikální "reality" show prostě jdou. PS Tahle silikonová a vysolárkovaná estráda je feministické peklo, kopanec do tlustého zadku všech gender studies a o to mě to těší víc:-)

plakát

Polda (2016) (seriál) 

Za mě OK (po prvním díle). Díky Matáskovi převzatý model funguje (nečekal jsem, že bude mít takové koule). Drsňák a macho dinosaurus procitá po dvaceti letech z komatu a nese sebou manýry, ze kterých by gender sluníčkové biomatky a zženštělí hipsteři zavařili hatefree facebookové skupiny. Parťák namistrovanej jak prodejce měsíce v Partners.A dle mého jim to (ne)klape jak má. A super soundtrack. Zkrátka takový rozvernější Schimanski. Je to sice trošku pomalejší, scenáristicky (režijně) by to mohlo být o něco propracovanější, případy jsou prostinké. Ale já se těším na další díl. PS Lidi, je to krimi komedie, srovnávat to s uměle hypovaným Raplem je dost mimo.

plakát

Rapl (2016) (seriál) 

Seriál není vyloženě špatný. Dobře se zde pracuje s kamerou a atmosférou, líbí se mi hudba a některé herecké výkony. Ale celé je to takové až moc vyumělkované a dost se tlačí na pilu, Kdo byl kdy v severních/západních Čechách na policejní stanici (a viděl vyhulené kancly s nábytkem ze 70. let), tak mu musí při pohledu na ten designový hi tech office prasknout bránice. Stejně tak při platech u policie by Kuneš pořídil SUV za milion a půl jen kdyby bral úplatky jak don Corleone. To bych všechno seriálu rád odpustil, ale celé je to scénáristicky nedotažené a odfláknuté. Kauzy se řeší až příliš často nějakou náhodou a chybí mi tam policejní práce (viz případy prvního oddělení). Druhá řada bude doufám lepší, držím palce!

plakát

Interstellar (2014) 

Konečně jsem se hecnul a shlédl tento veleepos Nolanových. Řemeslně super, obsahově nabubřelá a velkohubá slátanina. *Spoilery - Tolik blábolů v jednom filmu jsem už dlouho neviděl. Farmář z čar v prachu zjistí (přes binární soustavu !) GPS souřadnice jakéhosi místa. S takovouhle mozkovnou by člověk byl asi v blázinci, páč našel souřadnice eldoráda i v logru od kafe. WTF Přijede na místo, kde je podzemní utajený kosmodrom a banda vědců. Ti ho nejdříve omráčí, vyslýchají a pak mu řeknou že jim jde do rány, že vlastně organizují intergalaktický let a brali by ho jako pilota. Jo a zítra prý letí. Organizují nejdůležitější let pro lidstvo, ale nemají pilota! Kdyby tam nepřišel farmář, tak by raketu řídil asi pošťák nebo jehovista, co by jim zazvonil u dveří. WTF WTF! No budiž. Letí do červí díry (kterou jim tam jen tak někdo nachystal???) a pindaj a pindaj. Na první planetě pak tsunami spláchne jednoho mameluka (co zevluje a čumí metr od lodi zatímco se na něj řítí vlna velká jak empire state building). No dobře taky si myslím, že to byl debil, ale zbytek posádky (až na jednu úsečnou větu) to vůbec nezajímá. Pindaj a pindaj velkohubé řeči - o lásce a vesmíru, o dětech, o rodině. Ale mrtvej kámoš nezájem. No nic. Pak přistanou na další planetě, kde je psycho Matt Damon, bez svojí posádky. Nikoho nezajímá kam se ztratilo 5 lidí na kusu ledu, ale pindá se dál. Mezi tím se na zemi všichni stárnou a pindaj. Na planetě ta vesmírná genialita s mozkovou kapacitou červotoče udělá think tank s výstupem - 1) že na ten kus ledu odstěhují lidstvo a 2) že to vlastně nejde strčit 6 milard lidí do rakety a že je podvedli. Překvapení století. Plán B je také na úrovni - mají ještě naložených 5000 embrií. Ty asi všechny odrodí a odnosí Anne WTF WTF WTF! Pak to bouchne, farmář spadne do černé díry, kde je časoprostor jinak, vše je jen energie. Ale je tam i robot (který se nerozbil!?) a který vše farmáři vysvětlí (bohužel vysvětlení jsou opět bláboly). Ten se nejdřív pokouší zastavit sám sebe, pak si ale nepochopitelně napráší souřadnice kosmodromu na podlahu. No a pak přes hodinky morseovkou vyťuká záchranu lidstva. Jak prosté milý Watsone. Nakonec ho to i s robotem vyplivne někde ve vesmíru (nemaje zkřiveného vlásku na hlavě). Pak ještě pár velkohubých pindů a konec. No jako tupý blockbuster OK. Ale jako zásadní a přelomové sci-fi dílo???!!! Dejte mi svátek!

plakát

Sametoví vrazi (2005) 

Dle mého jeden z nejlepších filmů zachycujících mrazivou atmosféru divokých 90 let. Skvělé herecké výkony, solidní scénář a dobrá režie. Jen ke konci film trošku ztrácí dech. Film má za mě jedno velké plus, že nemoralizuje, neobhajuje ani nesoudí. To vše nechává na divákovi. Doporučuji shlédnout.

plakát

Kajínek (2010) 

Technicky a řemeslně super, je vidět, že i v Čechách, v našem prostředí lze točit vizuálně poutavě a moderně. Příběh je velmi subjektivní interpretací známé kauzy a místy hodně naivní. Protože sám pracuji v oblasti justice tak je zde pro mě řada úsměvných momentů (třeba vězení opravdu nevypadá jako jeskyně se slamníkem na zemi či vězněm připoutaným řetězem k podlaze). Ale celkově je vidět, že tvůrci mají talent (což se o jiných českých filmařích bohužel říci nedá). Těším se na další věci. PS Chudák Klára Slámová, chápu, že ve filmu má být sex a napětí, ale toto si snad ani nezasloužila :-)

plakát

Vodní svět (1995) 

Film Vodní svět byl údajně velkým komerčním propadákem a propadl i u kritiky. Já osobně však musím s odstupem film hodnotit pozitivně, neboť je zde řada dobrých herců, děj nepostrádá napětí i spád. Jde zkrátka o dobře natočený áčkový blockbuster (tedy oddychovku). Ve srovnání s jinými post-apokalyptickými filmy (natočenými později) si drží laťku vysoko.

plakát

Barbar Conan (2011) 

Nejnovější verze Conana mě zklamala. Film má solidní obsazení (hlavně padouch). Scénáristé ale dle mého seskládali řadu motivů z knih R:Howarda. aniž by se jim podařilo je je spojit v ucelený děj. Výsledkem je nepřehledný sled událostí, kdy nedostatek emocí nahrazuje brutalita. Hlavně na konci se děj rozpadne do nepřehledného zmatku. Škoda....

plakát

Bony a klid 2 (2014) 

Film Bony a klid 2 nemůže nikomu radost a to ani nejzarytějším fandům prvního dílu (jako jsem já). Bohužel selhává scenář, herecké výkony i režie. Dle mého názoru jsou největšími neduhy velmi hloupý děj, nulová gradace a nelogické situace. Nedoporučuji ani pro dlouhé zimní večery. Škoda, opravdu jsem se těšil:-( PS 1* je za muziku.