Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (8)

Dlouhá cesta na Jih

Dlouhá cesta na Jih (2007) (seriál)

Ewan McGregor a Charley Boorman započali svou "misi" 12. května na nejsevernějším cípu Británie a ukončili ji 4. srpna 2007 v Kapském Městě.

Las 4 bodas de Marisol

Las 4 bodas de Marisol (1967)

Po celou dobu natáčení dohlížely na diktátora Franca speciální jednotky.

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)

George Lucas čekal 20 let na to, až se technologie filmových triků dostanou na takovou úroveň, aby mohl realizovat svou vizi. Prvním impulsem k natáčení byla scéna s T-Rexem útočícím na Jeep v Jurském parku (1993). Lucas okamžitě volal producentovi Ricku McCallumovi (který byl zrovna v Praze) a za čtyři týdny začala předprodukce Epizody I.

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)

Epizoda I obsahuje tyto kompletně digitální postavy: Jar Jar Binks (někdy je ztvárněn Ahmedem Bestem a digitální je pouze hlava), Watto a Sebulba. Dále je tu několik kompletně digitálně vytvořených scén: závody kluzáků a závěrečná bitva Gunganů s battle droidy, ve které účinkovalo 30 000 počítačem vygenerovaných postav.

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)

Ve filmu se objeví řada odkazů na jiné filmy: v senátu se nachází několik tvorů stejné rasy jako mimozemšťan z filmu E.T. - mimozemšťan (1982). V radě Jediů sedí osoba (Eeth Koth) stejné rasy jako Darth Maul (Zabrak). Při závodech vedle Watta sedí trpaslík z filmu Willow (1988), kterého hraje Warwick Davis, známý jako Ewok Wicket z Návratu Jediho (1983). V jedné scéně v paláci je záběr, v němž jsou uprostřed plátna dveře, a na zdi vlevo od nich je ve zdánlivě náhodných skvrnách obličej George Lucase. U Watta na smetišti leží záchranný modul z filmu 2001: Vesmírná odysea (1968).

Reklama