Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (13)

plakát

Jason Bourne (2016) 

Bourne je opět na scéně, takže nic nového, vlastně to nevadí, nic jiného jsem vlastně ani nečekal. Pro jeho filmové příznivce, za které se považuji, celkem zdařilé, výborná kamera, hudba, efekty, děj v dobrém spádu, já jsem si to užil a někdy na to kouknu ještě jednou, protože jsem se v těch intrikách trochu někdy ztrácel.

plakát

Teorie tygra (2016) 

Myslím si po delší době kvalitní, česká, hořká komedie i když v něčem dost extrémní. Výborné herecké obsazení. U filmu jsem se nejenom dobře zasmál, ale v mnoha situacích jsem si našel cosi poučného do svého života a jsem rád, že jsem u toho mohl být. Doporučuji vidět.

plakát

Rudý kapitán (2016) 

Hned v úvodu musím napsat, že jsem četl knihu, která mne velmi zaujala. Myslím si že samotný děj byl ve filmu hůře pochopitelný. Dobrá kamera, výborné navodění dobové atmosféry, myslím si, že vcelku povedené akční scény.Preferoval bych u slovenských herců jejich mateřskou řeč vzhledem k prostředí kde se příběh převážně odehrával. Doufám, že nezůstane pouze u zfilmování této knihy od Dominika Dána, byla by to škoda, protože velmi oceňuji kriminální příběhy z našeho prostředí. Film jako celek doporučuji.

plakát

Padesátka (2015) 

Celkem jsem se těšil, že bude sranda s českým filmem. Bohužel prvotina Vojty Kotka se moc nepovedla. Prvoplánový, přehnaně sprostý humor, srovnání s Troškovým Kameňákem je nasnadě. Já jsem se nudil. Kamera pěkná, krutá k hercům, řekl bych málo makeupu a to chválím. Už bych to znova vidět nemusel.

plakát

Zabijáci (2014) 

Drsná, propracovaná, prvotřídní krimi. Moc jsem si to užil a opět jsem se přesvědčil, že seveřané umí. Doporučuji všem, kteří můžou styl filmů Muži, kteří nenavídí ženy, Dívka která kopla do vosího hnízda a Dívka, která si hrála s ohněm.

plakát

Život je život (2015) 

Zhlédl jsem film Láska je láska se stejným režisérem, přečetl jsem si přirovnání, lépe řečeno, že se jedná o volné pokračování tohoto filmu a čekal jsem minimálně stejnou úroveň. Bohužel, nezjistil jsem jakou má film spojitost s úspěšným filmem Láska je láska, depresivní, střeštěné, nesmyslné pasáže, pár záblesků českého humoru, zklamání od začátku až do konce.

plakát

Pořád jsem to já (2014) 

Myslím si, velmi kvalitní film ze života s přicházející nemocí Alzheimerovou chorobou v podání hlavní postavy Julianne Moore. Přesto, že se jedná o velice vážnou nevyléčitelnou nemoc, zpracování není až tak ponuré a deprimující. Přesto příběh nás vtáhne se zamyslet.

plakát

Chaos (2005) 

Již si nepamatuji kdy jsem tento film zhlédl poprvé, ale po letech jsem si na něj vzpomněl až ve druhé jeho polovině, což hovoří za vše, nic to ve mě nezanechalo. Herecké obsazení není špatné, ale bohužel to děj i zápletku nezachránilo. Podprůměrný film.

plakát

Cesta ven (2014) 

film působí reálně, postavy, kostýmy, prostředí, sociální tíživost komunity romů. Neherci – výborný výkon připomíná hodně filmy Miloše Formana. Nutilo mě přemýšlet a jinak nahlížet na skutečnost, že nejsme všichni stejní.

plakát

Hodinový manžel (2014) 

díky za každý česky film. Myslím si ale, že s námětem by se dalo pracovat daleko lépe a vytěžit mnohem více. Také komediální možnosti herců jsou mnohem větší, škoda že jich nebylo více využito.