Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane na horách, zůstane na horách, a dole ať si dělaj, co chtěj. Opravdovým kořením Krkonoš jsou místní horalé, kteří zde žijí, ať už je sezóna jakákoliv. Lyžařka s jednou nohou, rolbař, jenž na Tři krále nepije, legendární lovec žen ozdobený neplodností, barman se zálibou ve věštění. A také Pavka, nejstarší žijící člen tradiční běžkařské rodiny Bulánů. Vždyť jeho otec zlomil během padesátky hůlku a stejně doběh jedenáctej, a svého syna nechal Pavka porodit na Sněžce ve vysoké nadmořské výšce, aby se rychleji okysličoval. Jenže právě syn Jura mu dělá starosti. Místo běžkování totiž nahání úplně jiné padesátky. Je závislý na svádění zralých žen, jimž vyhání mráz z duší. Na závod, který Jura asi znovu nedokončí, přijíždí se svou matkou Jan Hilský a vedle skvělého času má i jeden osobní cíl. Za jeho splněním se vydává „nahoru" - do zasněženého světa horských chat. Spustí tam lavinu událostí a vzpomínek a v neposlední řadě se naučí, jak se proflusává mlha. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (576)

Vančura odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná sračka, která je nevtipná, trapná a neuvěřitelně debilní. Nic tam nedává smysl, herecké výkony jsou něco příšernýho, a celé je to prolezlé product placementem. Obludný film, na kterém jsem ani při nejlepší snaze nenašel nic pozitivního - dostatečně varovat mě měla již jména režiséra a scenáristy - nu, nedal jsem na varovné signály, a dobře mi tak. Stupidnější slátaninu jsem dlouho neviděl. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Poplácáme u krmelce hezkou holku po prdelce - to bylo motto už našeho lyžařského výcviku na střední. Vyhánění mrazu z duše jsme tomu ale tenkrát neříkali, to zní tak poeticky a romanticky, že by tomu neodolal ani jelen. Vzhledem k tomu, že scénář Vojtovi dovezli na Kolečku, tak je Padina vlastně majstrštyk, protože vyloženě vadit mi začal až konec ve stylu "tak jsme tady teď hodinu a půl blbnuli, pojďme v pěti minutách vymyslet pointu." Chválím horskou atmošku, vždycky je príma vidět film, který má snahu pobavit. Vojta za kamerou vypadá na mnohem lepšího kluka než jakým je Vojta před ní. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že jsem se trošku bál toho, že scénář měl na starosti Petr Kolečko. Když něco píše sám, tak to nebejvalo úplně ono (Kdyby byly ryby, Marta a Věra), ale tenhle film mi názor na něj zase otočil o 180 stupňů. Padesátka je totiž výborná! Možná je trošku víc sprostá, než je u komedií obvyklý, ale pořád je to v hranicích, které se dají bez problémů ustát. A není nic jednoduššího, než všechno hodit na hory. Udělal bych to samý! Každopádně bláznivej příběh, kterej se z komedie ke konci trošku překlápěl na drsný drama, ale i výborní herci, mi udělali obrovskou radost. Třeba takovej Ondřej Pavelka se ve své postavě vysloveně našel. To já jsem se na druhou stranu nenašel v tom zdejším hodnocení všech možných nedodělků, kteří dřív, než tenhle film šel do kin, tady Padesátku setnuli jako svině. Evidentně se jedná o nějaký zabeďarovaný asociální případy, kteří mají problém ustát trošku drsnější humor. Protože ten tady je a je kurva na úrovni! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Na horách, vzduch je príííma a to klííííma, na horách! Ve sněhu je jako v peřinách... '' ----- Jo, svěží vítr zavál z Krkonoš do zaprděné české komediální kotliny. Jakoby skrze ten smog nudy a trapností na chvilku zasvitlo slunce. Kotek se s výbornou předlohou celkem rozumně popral. Když jsem jej slyšel o filmu před časem mluvit, celkem mně to zaujalo už tehdá. Ačkoliv je dnes skoro třicátníkem, atmošku sedmdesátek na horských chatách a boudách vystihl celkem přesně a já úplně cítil tu ,,vůni'' Skiva. Hory jsou hory a lidičky v nich žijící jsou co kus to originál. V tomto filmu to platilo dvojnásob, ale jestli byl někdo nejdokonalejší, bylo to Ondřej Pavelka. Po nádherných filmech s ním ( Sedím na konári atd..) jsem s ním kromě šílené Ulice nic dlouho neviděl a po pravdě jsem jej u filmu odpískal. On sám se věnuje převážně divadlu a tak jsem to tak zkrátka bral. Co tady ale předvedl, to jsem zíral! :-) Znám magory cyklisty, ale srdcaře běžkaře ,,kterej se nestydí'' :-) to tu vážně ještě nebylo. Dalším úletem byl Taclík s přehazovačkou a skvěle hrál i Prachař. Mimochodem v určitých chvílích mi Pavelka dost připomínal Tommy Lee Jonese! Kotek místy neměl úplně cit pro to co je vtipné a není a tak počáteční pády ze schodů či samotný závěr v titulkách skřípal a byl spíše pro teenagerskou část publika. V ostatních částech jsem se ale výborně bavil a úsměv mi neustále hrál na tváři. Takže. Je to tak za silnější tři hvězdy, ale za ten svěží vítr a originalitu jednu přidám. 4 Horalky. * * * * ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tak se nám to naše duo rafťácko-snowboarďáckých kluků vydalo za kameru na post rejži. Zatímco Mádl sázel a kladl větší důraz na příběh, Kotek ve svém debutu sázel na humor. Laťku vkusného humoru si u mě, i u lidí v celém vyprodaném sále držel Kotek až nečekaně dlouho. Místy celý sál doslova řval smíchy, z některých hodně povedených scén a gagů. Ovšem na typický horalský humor sázel Kotek podle mě až moc a až moc dlouho. Po čase a hlavně v poslední třetině filmu začal film bloudit ve stereotypním scenáristickém a režijním bludišti, kde se ryzí komedie změnila až v dobrodružný thriller. Přesto musím uznat, že jsem se bavil a časem si Kotkův debut pustím ještě jednou, stejně jako debut Mádla. ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

Galerie (173)

Zajímavosti (15)

  • V 70 letech nebyly na toaletách automaty na kondomy. (DJMaroko)
  • Film se z jisté části natáčel v srdci Krkonoš ve městě Špindlerův Mlýn, kde také se mohli místní občané zúčastnit natáčení. (vyfuk)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama