Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (9)

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

Režisér zde i ve filmu Pokání ukázal, jak moc dobře dokáže pracovat s kamerou, působivými záběry přírody a uvěřitelnými postavami. Dobové reálie působí opravdicky, stejně tak i postavy a Keiře Knightley byste věřili, že má skutečné sestry a z celého srdce Darcyho nenávidí. Film, jehož poetika dostává do kolen i generace divaček nesmí chybět ve filmotéce žádné ženy. Pánové si alespoň pospí.

Pokání

Pokání (2007)

slovy mé kamarádky kniha je o ničem, ale film je super!Dokonalá zápletka, epické zobrazení scén, citlivá kamera...to všechno dělá z Pokání perfektní film. James McAvoy nám herecky dozrává, a předvádí, že umí taky hrát. Keira je opět sama sebou - mírně hysterickou ženskou. Přesto vás tyhle charaktery chytnou a nepustí. Spolu s perfektním příběhem Brione. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů.

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Pro lidi svobodné srdcem, milovníky přírody a silných příběhů. Autor filmu nám umožňuje nikoliv kritizovat Chrise McCandlesse, ale naopak pochopit jeho pohnutky a prožít cestu s ním. Film oslovuje především úžasnou kamerou a věčným soubojem člověka a přírody. Hlavní hrdina trpí a vstává a vás nepřestává zajímat, jak to s ním dopadne. Smrt hlavního hrdiny je pak zaznamenána bez zbytečného patosu, zároveň s citací jeho vlastních slov "že ničeho nelituje". Takový konec ve vás zanechá minimálně blažený pocit, že jeho pouť nebyla zbytečná.

Anna Karenina

Anna Karenina (2012)

nelíbilo se mi hysterčení Knightleyové - v tu chvíli mi byla tak nepříjemná, že jsem se až těšila, až skočí pod vlak. Myslím si,že se všech historických zpracování, je tahle nejslabší.

Hamlet

Hamlet (2015)

nesouhlasím s M.Macho, podle mě jedno z nejlepších zpracování Hamleta. Celá hra byla strhující a nenechala mě chvíli vydechnout, byla jsem napjatá jak kšandy. Scénické zpracování naprosto dokonalé, Hamlet zasazený do počátku 2.světové války nerušil, vše bylo vyvážené a kostýmy přiměřené dobovému zpracování. Benedict byl neskutečně vtipný (zdálo se mi, jakoby si některé repliky přidal), hrál s velkým nasazením - bylo vidět jak strašně se potí ale v textu nikdy nezaváhal. Dále musím vynést do oblak představitelku Ofélie, mně neznámou herečku, která byla sice nervózní, ale naprosto neskutečně zahrála bláznovství Ofélie, bylo to velmi uvěřitelné. Do divadla chodím pravidelně, ale toto zpracování se mi vrylo do paměti jako to nejlepší, co jsem kdy z divadelních her viděla!