Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (93)

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Je to neskutečná zábava jen se to občas bere moc vážně. Ubrat vážnosti, přidat akce a trochu ubrat těch efektu v akci a byla by to geniální akční komedie. McGregor je perfektní od začátku až po potitulkovou scénu. Gyllenhaal vypadá že se nikdy u filmu nebavil tolik jako tady.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Diky časovým rovinám které se prolínají a nabízejí různé pohledy na stejný okamžik z toho nolan opravdu dýchá. Může se to občas zdát někomu uspěchané ale řekl bych že to byl záměr. Přeci jen vyroba bomby během valky kdy nepřítel má náskok vás donutí spěchat a být občas hektický a o tom to je. Uspěchanost a nedostatek mist k oddychu dodává tomu filmu urgentnost kterou museli cítit lidé pracující na projektu během valky. A když už tam je místo které je trochu klidnější tak nasleduje momentem který vás zarazí 3 metry hluboko do sedaček. Imax a dolby atmos je tu povinnost a Nolan opet ukázal že dělá filmy pro velké plátno a dělá je mistrovsky.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Holt i John wick trpí klasickým syndromem pokračování. To je že každé pokračování je o něco slabší než minulý díl a snaží se to dohnat větším rozpočtem a dražší produkcí. Pořád ale kvaltiní kaskaderská práce povětšinou.

plakát

Creed III (2023) 

No hodně hoodně slabý. Tohle je jen o chlup lepší než Rocky V ale o hodně malý chlup. Zaporak i jednotlivé problémy jsou zajímavé ale dost to hapruje všude jinde. Finální souboj a jeho "umělecké" pojetí je strašně mimo pro mě. A poslední věc je že po tom všem co se v tomhle Donniemu stalo prostě nevěřím že by mu Rocky nepřišel na pomoc v druhem zápase když je naživu. Celkově pro mě velké zklamání ale jako režijní debut Jordna to asi není špatné. Uvidíme co se sérií předvede dál.

plakát

Ted Lasso - 4-5-1 (2023) (epizoda) 

Obrovsky důležitý díl pro další vývoj vlastně všech postav. Nemůžu se dočkat co se bude dít dál se všemi zápletkami které tu tvůrci připravili.

plakát

Ted Lasso - Chelsea nechci (2023) (epizoda) 

Celou epizodu sem se válel smíchy po zemi a potom přijde posledních 5-10 minut který vám vženou do očí slzy uplně jiného ražení než zbytek epizody. Jen teda Richmond by měl podepsa nového golmana protože ty goly co dostává jsou hrozně vtipný.

plakát

The Last of Us - V časech nouze (2023) (epizoda) 

Po minulé slabší epizodě přišel zas neskutečný trhák. Jediný problém bych měl s tím že to bylo "jen" 50 minut. Klidně to mohlo být o půlhodiny delší a bylo by to jediné dobře. Četl sem tu že David tu ze začátku působil sympaticky narozdil od předlohy (kterou sem nehrál). To teda nevím na koho vždyť od první vteřiny co se objeví je jasný že s ním je hodně špatně a že kolonie funguje dost zvráceným způsobem. A během výměny pohledů při řečech o pohřbu všem jasně dojde co je v té komunitě špatně. Řeknu to znovu. Škoda krátké stopáže. V delší verzi mohli víc ukázat tu komunitu a i klidně to jak přijdou na to co byl jejich vůdce vlastně zač. Jinak skvělý díl s úžasnou atmosférou. Nakažení mi tu vůbec nechybí.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 17: Odpadlík (2023) (epizoda) 

Tak já vám nevím. Přijde mi to že nám tvůrci trochu zpanikařili a snažili se rychle vymyslet co vlastně bude dál. Epizoda je taková roztahana a rozházená všude možně. Reálně to působí jak příběh co sem si vymýšlel jako malý kluk nebo jako 3 epizody sestříhané do jedné. Snad to byl jen trošku chaotický uvod a dál už se to nějak srovná.

plakát

Dívka a moře (2023) 

Úžasný příběh ale špatně odvyprávěný. Škoda jelikož potenciál byl obrovský.

plakát

The Last of Us - Nakažení (2023) (epizoda) 

Tady není o čem. Naprosto fantasticky zpracované. Vyloženě z toho ta hra dýchá. Pokud takhle skvěle udělaný bude celý serial tak to bude bezkonkurenčně nejlepší serial roku a nejlepší herní adaptace všech dob.