Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Pohádka
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (60)

plakát

Krotitelé duchů: Říše ledu (2024) 

Spousta hluchých míst, místy nelogické jednání některých postav. Vynechal bych pár nadbytečných scén, zkrátil film na 90 minut, a pak by to za mě fungovalo mnohem lépe. Nicméně je skvělé vidět původní postavy, původní herce - Dan Aykroyd, Bill Murray, Ernie Hudson a Anne Potts jsou prostě skvělí!

plakát

Blanka Matragi (2024) (TV film) 

Blanka Matragi mě nepřestává udivovat a inspirovat. Její všestranný talent, záplava kreativity, pracovitost a disciplína - za to vše má můj veliký obdiv. Kdyby bydlela na západě, věřím, že by s trochou štěstí mohla s přehledem konkurovat těm největším světovým návrhářům. Blanku mám rád i jako člověka. Je upřímná a má smysl pro humor. Přeji jí, aby našla někoho, kdo uchová její dílo. Moc si jí vážím a do budoucna přeji jen vše nej.

plakát

Tři zlaté dukáty (2023) (TV film) 

Stejně jako "Zakletá jeskyně" - krásné lokace, krásné kostýmy, pohodová atmosféra, ale co děj? Byl tam vůbec? :-) Zajímavé je, že ženy režisérky opravdu mívají vizuálně hezké pohádky, ale dějově nudné. Zajímalo by mě, zda tato pohádka bavila děti? Nebyly tam nadpřirozené bytosti, nebyl tam humor. Jedna hvězdička za sexy hlavního hrdinu a druhá za vizuál. Je to škoda!

plakát

Perinbaba a dva světy (2023) 

Za mě úžasná vizuální podívaná! Jurajovou silnou stránkou nikdy nebyly úžasně propracované příběhy a dynamický děj, ale nechápu, proč tu někteří píší, že to byl guláš, maglajz a podobně. Takto se vyjádřil jeden pseudokritik a zdá se, že ostatní umějí solidně papouškovat. Dějová linka příběhu mi přišla naopak velmi jednoduchá, žádný maglajz. Lukáš Frlajs zahrál svoji postavu dobře, podle mě se na ni hodil. Jakubisko byl vždy vizionář, to byla jeho silná stránka. A i zde je jeho rukopis zcela rozpoznatelný. Pro mě nejhezčí česká/slovenská pohádka, pokud jde o vizuální stránku. Ti, co zde píší o ubohých tricích, ať mi řeknou, ve které české/slovenské pohádce viděli zásadně lepší. A pokud porovnávají s Hollywoodem, kde je na film 50x větší rozpočet, tak by si měli skáknout na psychiatrii. Dokonce mě příjemně překvapila hudba pana Soukupa a závěrečná píseň pana Žbirky, kterého jinak nemusím. Dějově průměr, vizuálně super! Jakubisko nemá konkurenta a jeho tvorba mi bude chybět! RIP

plakát

Klíč svatého Petra (2023) (TV film) 

Příjemná pohádka! Hezké prostředí i kostýmy. Triky na český rozpočet přijatelné. Dal bych více prostoru panu Nárožnému, napsal bych mu více vtipných hlášek. Sabina Remundová úžasná!

plakát

Ďáblovo rogalo - Ďáblovo rogalo (2023) (epizoda) 

V prvé řadě chci říci, že pana Renče uznávám, ale toto se nepovedlo. Nechci podle prvního dílu soudit celou sérii, ale první díl byl naprosto o ničem. Pan Schmitzer hraje všechny záporáky úplně stejně, pan Bareš mě naopak mile překvapil. Nicméně horor má být napínavý, jenže tady se první dvě třetiny neděje krom litanií o minulosti vůbec nic a divák se modlí, aby došlo konečně k vraždě a byl konec utrpení. Horory českým filmařům prostě nejdou. Zlatý pan Strach a jeho mysteriózní detektivní příběhy. Tohle bylo o ničem!

plakát

Il Boemo (2022) 

Něco tak nudného jsem snad nikdy neviděl. Tím bych mohl recenzi ukončit. Ale dobrá trochu více: toporný Dyk, mající celý film jeden výraz; velkofilm, kde nebyly budovy zabírány z větší dálky než ze dvou metrů, proč asi, že? Hlavní myšlenka filmu? Sorry, unikla mi. Ale tři věci si přeci jen pamatovat budu: mrd, syfilis, hovno v nočníku. Díky za super večer!

plakát

Vlk viking (2022) 

Film se spoustou nelogičností. Ve městě dochází k brutálním vraždám, není přizván žádný speciální policejní útvar a vyšetřují to dva místní policisté bez zkušeností. Ani na lov „bestie“ není přizvána speciální jednotka, ale policisté zapojí pár místních nadšenců atd. Konec už byl dost přitažený za vlasy. Na druhou stranu z filmů o vlkodlacích, které v posledních letech vznikly, tento patří k těm zdařilejším a aspoň tam jsou vlkodlaci pořádně vidět a ne jako v jiných vlkodlačích filmech, kde vlkodlaka zahlédnete 5 minut před koncem. Za mě průměr.

plakát

Cher a nejosamělejší slon na světě (2021) (TV film) 

Cher sleduji na Twittru. A jako její fanoušek vím, že se tímto velmi trápila. Někdy to nás fanoušky až štvalo, že místo nové hudby, Cher řeší stále slony, politiku atd. Nakonec je ale velmi dobře, že díky ní je Kaavan nyní v lepším prostředí a jeho následující život bude konečně žitím a nikoliv pouhým přežíváním. Dobré je ale zdůraznit, že Cher byla počáteční hnací silou a motorem, ale celá akce by se nepovedla bez ochoty a obětavé práce dalších lidí. Nyní Cher pracuje na záchraně dalších slonů. Dokument je pěkný a velmi dojemný.

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Příjemná pohádka s dobrými hereckými výkony. Hlavní hrdinka, Leona Skleničková, byla velice příjemná, paní Mórová překvapila, že se v pohádce objevila bez líčení, klobouk dolů, Krakonoše si sice osobně představuji jinak, než jako elegána s upraveným vousem, ale to je jen můj problém. Snad bych jen v jejich rolích prohodil Kubu Prachaře a Ondřeje Sokola, kterého mám velice rád. Myslím, že Ondřej by se v záporné roli lépe vyřádil (viz. pohádka Nejlepší přítel) a Kuba by se mi více líbil jako popleta, protože jako záporáka ho mám spojeného s jinou pohádkou. Největší plus této pohádky jsou krásné lokace a nádherné kulisy, největším mínusem jsou slabé vizuální efekty a bohužel dost nudný děj. Celkově bych pohádku hodnotil jako průměr.