Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené filmy (9)

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Prosím nesnažte se přemýšlet. Koumat a hledat nové možnosti. Nepovede se vám to. A proč? Protože ve skutečnosti.. ,,..se chcete nechat podvést." V Nolanových snímcích já se prostě ztrácím. Hlava se mi motá a stále nechápu o co jde. Ale miluju ten okamžik na konci filmu kdy je všechno tak dokonale vysvětleno a brada se mi opírá o podlahu. Miluju ten pocit kdy se proti sobě postaví Christian Bale a Hugh Jackman a jen nenápadně tam obrovskou roli sehraje David Bowie. Miluju tenhle Nolanův trik.

Trainspotting

Trainspotting (1996)

Skvělá muzika, Ewan McGegor - dle mého jeden z jeho nejlepších filmů, příběh, herecké výkony vedlejších rolí. Tenhle film nemá absolutně žádnou chybu! Odstrašující a i přes to zábavný snímek! No a Ewan je naprosto k sežrání! :3 ♥

Vlasy

Vlasy (1979)

Muzikály v žádném případě nemám v lásce. Absolutně bych nečekala, že mě dokáže muzikál dojmout, rozbrečet a ještě mě přinutí přidat ho k oblíbeným filmům! Krásný příběh, skvělé kostýmy, choreografie, muzika, sympatičtí herci..! ♥

My děti ze stanice Zoo

My děti ze stanice Zoo (1981)

* - Herecký výkon Natjy Brunckhorst. * - Skvělé nastolení kruté reality tehdejšího západního Berlína. * - Naprosto dokonalý soundtrack Davida Bowieho. * - Čtvrtá je za to, že mi dokázal nahnat mráz po zádech a zhatit moje plány vyzkoušet jakoukoli drogu! Proč jsem nedala i pátou? Kromě naprosto otřesného hereckého výkonu Thomase Hausteina je to z důvodu chybějícího Christianina příběhu. Kdo viděl film a načetl knihu může Christiane jednoduše odsoudit jako rozmazleného fracka nevážící si života. Tak to ale není. Christiane si prošla peklem, ale to ve filmu není. Tudíž to vypadá jako by ji prostě hráblo a začala fetovat. Dávám již zmíněné 4*.

Proč?

Proč? (1987)

Skvělá odpověď na otázky: ,,Kde to udělali?" ,,Kdy to udělali?" ,,Proč to udělali?" ,,Kolik dostali..?" ,,A kolik jich bylo?" ,,Jak se to vlastně stalo?" ,,A za jakým účelem?"

Sametová extáze

Sametová extáze (1998)

Opravdu bych některým doporučila si pořádně pročíst zajímavosti. Je tam jasně uvedeno, že Davidovi se nelíbilo jak moc se film podobá jeho životu a pohrozil žalobou. Proto byl scénář upraven a byly vynechány jeho písničky. K filmu: Ne každého může zaujmout, protože ne každý ho pochopí. Zde je opravdu zapotřebí velké intuice a schopnosti vciťování se. Je opravdu škoda, že film nebyl natočen podle původního zamýšlení. Dle mého by byl určitě mnohem více famózní. To nic nemění na tom, že i přes to je to film naprosto strhující. Film zaveden do nejmenších podrobností života muzikanta 70. let, hledajícího sám sebe. O tom jak bylo nesmírně těžké prodrat se až na vrchol – což, jak všichni víme je dnes úplně naopak. Film o dřině, lásce, utrpení, přátelství, již zmiňovaného hledání sama sebe, odlišnosti. O zcela jiné realitě, mnohým z nás zcela neznámé. No a hlavně o hudbě, o dnes již zapomenutým a zcela jedinečným glam-rocku. Za mě překrásný plný počet, protože málokterý snímek ve mně rozpoutá vášeň vyzkoušet něco nového. Nebát se jít si za svým a stát si za názorem, že i muž může nosit šaty. Ostatně proč ne? Vždyť jsou to jen šaty.