Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (16)

plakát

Hostel (2005) 

Chvilkama je to zábava. Nejvíc mě na celém filmu asi bavilo, že Hlavní nádraží má být německé, ale všude tam visí české nápisy. Banda děcek taky dobrá. Ale jak to má děsit, je to akorát trapnost nad trapnost. Nejhorší je, že nezamýšlená. Prostě je to tak blbě natočené, zahrané a zalité falešnou krví a brutalitou, která vyvolává jen kroucení hlavou s mírným ironickým úsměvem, že to nejde skoro ani hodnotit. Marně přemýšlím, k čemu by se to dalo použít alespoň jako podkres. Ne, ani ty hezký holky to nezachránily, ze všech švů tomu koukají roztřepený nitě.

plakát

Python (2000) (TV film) odpad!

Béčkama občas nepohrdnu, ale co je moc, to je moc. Tohle je céčko. Trapnějšího hada aby člověk pohledal a ne jen proto, že nebylo peněz nazbyt na pořádnou obludu. Všechno špatně. Na pobavení......mno.....dvě flašky vína? Pak možná.

plakát

Pomáda (1978) 

Klasika všech klasik a jedna z mála romantik, co snesu. Mezi muzikály dodnes top záležitost. Je to zábavné, je to lidské, hudebně a choreograficky legendární a kdo by líp zahrál frajírka ze střední než mladej Travolta? Lepší naivní Sandy, než Olivia Newton-John? Film je plný postav, které si člověk zamiluje nebo alespoň zapamatuje a byl by hřích Pomádu alespoň jednou nevidět. S původními titulky z roku raz dva (rozuměje z éry VHS) si člověk i zlepšil angličtinu, protože překlady textů byly opravdu kvalitní. Pozitivní skrz naskrz, ale ne stylem dneška, kdy to člověku nacpou do chřtánu, i kdyby nechtěl - Pomáda má sama o sobě pozitivní atmosféru a vždycky mi zvedne náladu.

plakát

Ordinace v růžové zahradě (2005) (seriál) 

Mamka tohle nazývá seriálem k žehlení. Na víc to ale fakt není. Ze začátku se občas objevil záblesk něčeho, co by se dalo brát trochu vážně, ale čím víc dílů člověk zahlédl, tím to bylo horší. Jen za těch pár pokusů to dostalo alespoň jednu hvězdu, chvílema se i něco podařilo, dialog, scéna, zápletka...... Jednou za uherskej rok. Každopádně u toho žehlit, uklízet a plést. Nesledovat naplno, hrozí výplach mozku.

plakát

Královna prokletých (2002) 

Upíří, jak mají být. Za knihou to výrazně kulhá, ale nehraje si to na nic, co to není. Je to prostě příběh o upírech, ještě ke všemu prakticky jeho prostřední část. Zábava. Fantazie. Trocha tajemna a soundtrack, který byl ve své době jedna z nejlepších záležitostí, na kterou se dalo narazit a k filmu perfektně sednul. Lestat v podání Townsenda je můj nejoblíbenější Lestat, protože není tak prvoplánovitě psychopatický jako např. Toma Cruise, což víc odpovídá předloze. Lestat nebyl psychopat, jen jsou prostě všichni upíři trochu narušení (a kdo by se tomu divil). Bohužel co se nepodařilo, byl Marius, absolutní nepodoba s knihou, některé dějové linky byly už dost přitažené za vlasy a Aaliyah se sice uměla zlověstně tvářit, ale moc tu toho nezahrála. Akasha by měla být o level výš. Bez porovnání s knížkou slabší 3*, je to vyloženě na oddech a pro lidi, který nefandí upírům, co se na světle stříbrně třpytí.....

plakát

Oko za oko (1996) 

Nepřijde mi to tak strašné, jak tu některé komenty napovídají. Úvod výborný, pak to trochu ztrácí tempo a tah na branku, ale na lepší tři hvězdy to pořád je. U mě to sahá i na čtyři, ale přeci jen tomu do nich něco chybí. Sutherland je výborně slizkej, toho potkat, tak "kvičet a zdrhat" a ještě dlouho po skončení filmu jsem z něj měla nepříjemný pocit. Sally Field výkonem kolísá, ale žádnej vyloženě slabej moment nemá. Ed Harris tu nemá moc prostoru, ale odehrává svůj part dobře. Příběh je uvěřitelnej a nemá žádný podstatný trhliny, které by ho shazovaly. Proč ne, rozhodně stojí za vidění.

plakát

Kriminálka Miami (2002) (seriál) 

Prvních několik sérií bylo jak dějově, tak herecky atd. vcelku dobrých. Takový dobrý seriál na závěr všedního dne, kdy si mohl člověk oddechnout, jak to vždycky ten Horatio hezky vyřeší a jak dovede takhle zahlížet přes brýle. Postupem času bohužel jde kvalita dolů, hraje se hodně na efekt, všechno se víc a víc uspěchává a vymyšlí se zápletky, které jsou akorát nepotřebný balast. Škoda. Ale Horatio a jeho brýle prostě bude vypálen navždy na naše oční pozadí, to zase jo.

plakát

Na doraz (2010) 

Musím začít hodně důležitou věcí: nedívejte se na to s dabingem! Ať vás to ani nenapadne! Půlka Downeyho herectví je v tom, jak pracuje s řečí a celkově s hlasem u svých postav a obzvlášť v Due Date, kde se dost pracuje se sarkasmem, ironií, narážkama a vyslovenejma vtipama, ho dabing neskutečně degraduje. Tak, můžu jít dál. Celkově je Due Date vcelku chytrá road movie záležitost, která rozhodně dovede pobavit. Galifianakis je s RDJ prakticky nastejno, nikdo si nekrade prostor a chemie funguje. RDJ prostě má svůj styl herectví, stejně jako třeba Depp. A to z něj nevytlučete ani kladivem. Nejinak je tomu zde. Mě to trochu kazilo akorát to, že z toho místy dost kouká myšlenka "Tak, co bysme tam eště dali, aby to bylo vtipný?" A většinou po tomhle pocitu přijde nějakej humor základní školy. Raději bych ale dala 3,5*, protože je to prostě dobrý, jen.....mohlo to být lepší.:)

plakát

Vyměřený čas (2011) 

A mě to bavilo. Viděla jsem to vlastně omylem, kombinace Timberlake a Seyfried mě moc nelákala. Ale nakonec jsem ráda, že jsem to nevypla. Příjemná rychle plynoucí akční sci-fi oddechovka, která dovede pobavit i trochu donutit k zamyšlení. Žádná přehnanost, člověk si i řiká, že takhle nějak by budoucnost klidně mohla vypadat a moc příjemný koncept to není.:) Znuděná dceruška se stane prakticky Bonnie k Justinovi/Clydovi. Ale proč ne, opravdu je to zábavné a svižné, nehraje si to na žádný zázrak kinematografie, a proto tomu nechybí lehkost provedení. 4* s klidným srdcem.

plakát

Transcendence (2014) 

Ale no tak! Začínám se o Deppa trochu bát. Sci-fi ano, akční nikoliv, drama chvílema a thriller ani omylem. Myšlenka dobrá, svojí podstatou dost možná i geniální a řekněme i děsivá. Leč je to takové nemastné, neslané. Deppovy proslovy by mohl číst vlastně kdokoliv a výsledek by byl stejný. A možná by zbyly peníze na lepší tempo, lepší vedlejší postavy....a vůbec.