Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (5)

Anglický pacient

Anglický pacient (1996)

Film mého mládí - nádherný příběh o zničující lásce, která s sebou do propasti stáhne nejen ústřední dvojici, ale i mnoho dalších. Hodnocení po 20 letech od prvního shlédnutí: pořád skvělý film, přestože část kouzla se ztratila. Ralph Fiennes je zvláštní, sobecký podivín, stále skvělá Kristin Scott Thomas a především Juliette Binoche. Obě linie jsou ale velmi smutné, jak příběh hraběte Almasyho, tak linie ošetřovatelky Hany. I po letech skvělý film, který stojí za vidění. Před 20 lety 95%, dnes 85%.

Crash

Crash (2004)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec - fantasticky silné, pozorování stejného příběhu z mnoha úhlů a drobnosti života, které jako kamínek spouštějí celou lavinu. Skvělé.

Průvodce

Průvodce (2008)

Nádherný silný příběh člověka, který s japonskou precizností dělá svou povinnost a nalezne své poslání a důstojnost na místě, kde by se to dalo těžko očekávat. Plus naprosto fantastický soundtrack. Celkově jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl, něco opravdu mimořádného. 95%.

Grandhotel

Grandhotel (2006)

Strašně zvláštní film o strašně zvláštních lidech, zasazený do nádherné krajiny Liberecka (Ještěd hraje sám za sebe), doplněný skvělou hudbou Honzy Muchowa. Těžko hodnotitelný, přesto pro mě zvláštní a už asi 10x viděný. BTW, životní role J. Dulavy:). Mimo procenta, čistá pocitovka.