Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (543)

plakát

Oko bere (2008) 

Není to špatné, ale třeba na Rounders s Mattem Damonem to ztrácí při stejném tématu o celé míle.

plakát

Vládcové nebes (2024) (seriál) 

Příběhově nejslabší ze "spielbergovy válečné trilogie", přesto velmi dobrý seriál...a nebo také přesně opačně. Velmi dobrý seriál a přesto nejslabší ze spielbergových válečných seriálů. Oproti Bratrstvu neohrožených a i Pacifiku je těžké najít nějaké výraznější momenty (byť je to neustále jeden velký masakr) až do druhé půlky seriálu. Konec sice patetický, ale tohle Amíci umí.

plakát

Jeden gól (2023) 

Tohle bylo milé, typický "feel-good-movie". Na jedno příjemné kouknutí určitě ano.

plakát

Temný případ - Noční krajina (2024) (série) 

Kde jsou ty časy, kdy série Temný případ znamenal skvělý scénář a hutnou atmosféru. Tahle řada byla opravdu z kategorie...WTF?? Skvělé prostředí jsou vlastně jen prázdné kulisy a příběh? Hromada psychověcí, dlouho budované vztahy a charaktery, které plní...velké prázdné nic. Co je platná skvělá hudba a velmi vděčné prostředí polární noci, když scénář je vlastně úplně o ničem. Navíc je to všechno strašně woke - ženské jsou jediné schopné pohlaví a ideálně aby byly tmavé, lezbí nebo obojí. Proč, proboha? A zdejší komunita eskymáků (ať už se nazývají jakkoliv)? Mentalitou a vůbec činorodostí připomínají náš Chánov...opravdu, vznešený divoch:/. Plus i ten závěr, tím to vyku*vili úplně.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Velmi pěkný film, nesdílím ale zdejší ovace na "událost století". Ano, je to hodně věrné zfilmování a vizuálně krásné. Ale zároveň jsou některé části knihy potlačeny, aby byly jiné zbytečně zdůrazněny. Co opravdu oceňuji, je megatemná atmosféra džihádu, to se režisérovi fakt povedlo. Nevím, možná k těm 5* ještě dospěju, Villeneuveho filmy mě obvykle "z první" tolik neosloví a docením je až později.

plakát

Modrooký samuraj (2023) (seriál) 

Vymazlená věc...po pravdě nikdy jsem neviděl nic, co by se byť jen blížilo tomuhle počinu. Skvělé animace, úžasně "japonské" (hluboká znalost reálií, i když se nejedná o japonskou produkci), fakt chytne a nepustí. Hvězda dolů za nijaký konec a také za pochybnou logiku toho, že hlavní postava je většinu času polomrtvá...jasně, nemůže to být superman, to by nebylo zajímavé, ale přece jen...

plakát

Ambulance (2022) 

Problémem tohohle filmu určitě není, že by měl málo děje...naopak, je tam děje na tři filmy...které se režisér snaží spojit do nějakého smysluplného celku. Někdy se mu to daří líp a někdy hůř. A přitom zdemoluje půlku LA. Nebylo to úplně blbé, ale žádný trhák taky ne.

plakát

Jedna noc (2016) (seriál) 

Vymazlená, fakt pěkná věc. Jedna hvězda dolů za celkem nijaký konec.

plakát

Mezi živly (2023) 

Přemýšlím, kdy mě Pixarovky přestaly bavit...asi když začaly být "woke". A tohle je na té stejné vlně, nemůžu si pomoct. Oni jsou oheň, my voda...ale bude nám to všem super klapat, protože moc chceme. Za mě veskrze průměrný animák, plující na sluníčkářské vlně...která je mi želbohu zcela cizí.

plakát

Mořská příšera (2022) 

Veskrze průměrný animák, jehož hlavním smyslem je vytvoření prostoru pro woke étos. Ztracená šance.