Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (20)

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Digitální show, která neurazí ani nijak neoslní. Jednoduchý až prostinký děj jede na pozadí vytvořeném v podstatě kompletně v CGI. Herecké výkony nijak neoslní, dokonce ani Waltz. Prostě je to taková jednoduchá oddychovka.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Jeden z nejlepších seriálů. Ever.  Není co dodat.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Skvělé. Dechberoucí. Mrazivé. Každý díl je děsivý svým vlastním způsobem. Výjimečný počin.

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Zpracování není moc co vytknout. Atmosféra zbytečnosti války z toho jenom čiší.

plakát

Roh Gondoru (2020) 

Film je skvělý. Krásná kamera, super hudba, zvládnuté herecké výkony. Je hrozná škoda, že nemá film větší prostor pro rozvedení příběhu.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Slušný nářez. Skvělá hudba a pěkné zpracování mě vede k odpuštění odchylek od předlohy. Film má skvělý spád a od začátku do konce se nudit nebudete.

plakát

Kingsman: Zlatý kruh (2017) 

Jednoznačné zklamání. Z původního nápadu nezůstalo v podstatě nic. Škoda.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Film byl pro mě příjemným překvapením. Odnikud se vyloupl film s hezkou kamerou, dobru hudbou, vtipnou a celkem promyšlenou zápletkou a skvělým kladným i záporným hrdinou. Colin Firth z mého pohledu předvádí skvělý výkon a zejména pak jeho scény s Samuelem L. Jacksonem jsou skvělé. Filmu trochu ubližuje zbytečně násilný merchandising, který je v tomto filmu trochu méně rafinovaný než u jiných podobných. Celkově je to film, na který se člověk rád podívá a odpočine si u něj.

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Spíše průměrný film, který neurazí ani nenadchne. Je jasným mezikrokem mezi Infinity War 1 a 2 a dává trochu hloubky charakteru obou hlavních hrdinů. Co z mého pohledu vyloženě chybí (ale to je bolístka většiny hrdinských filmů) je absence dobré záporné postavy, v tomto filmu v podstatě chybí úplně. Člověk se rád koukne, pobaví se a nikdy více na ten film nekoukne.

plakát

Dunkerk (2017) 

Film silně pracující s atmosférou, který se snaží diváků představit, jak se mohl cítit britský voják v úvodních letech války. Nolan opět rozehrál skvělou práci s časovými linkami a z počátku trochu zmatený příběh 3 zdánlivě nepropojených osudů se postupně prolétá a vzniká tak plastické ztvárnění celého příběhu. Film má skvělý střih, hudbu (Zimmer tentokrát jen v minimalistickém stylu trochu připomínající Interstelar, ale stále pracující s motivem ubíhajícího času) a kameru. Film není o hlubokých rozhovorech - dialogů i monologů je tam minimum -, ale spíše o atmosféře. Pokud už tam ale nějaká mluvená řeč je, tak má smysl a nejsou to jen vycpávková slova. Dunkerk rozhodně doporučuji, ideálně na velkém plátně, nemyslím si, že na obrazovce televize nedejbože počítače či tabletu, vynikne skvělé vizuální zpracování.