Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (23)

plakát

Boj o těžkou vodu (2015) (seriál) 

Další skandinávská paráda, ale pět hvězdiček dál nemůžu kvůli druhé polovině třetí částí. Závěrečná sekvence je pak vysloveně hollywoodská, což tato jinak výborná minisérie rozhodně nemá zapotřebí. Specifikovat tento svůj názor kvůli spoilerům nebudu. Doporučuji každému, kdo si chce trochu rozšířit obzory ohledně Druhé světové války.

plakát

Masaryk (2016) 

Taková Pomsta Sithů "počesku".

plakát

New Game (2016) 

Hodinová reklama na počítačovou hru a její vývojáře mě jako dokument úplně minula. Jednu hvězdu dávám za vtipné komentáře uživatelů recenzentů hry, nebo kdo to vlastně byl.

plakát

Křižáček (2017) 

Rozhodně nesouhlasím, že je Křižáček pouze o Karlu Rodenovi jedoucím na koni. Je o Karlu Rodenovi jedoucím na koni a také o lidech, mačkajících Karlu Rodenovi obličej.

plakát

Dunkerk (2017) 

Přesně kvůli takovému filmovému zážitku se vyplatí vyrazit do kina.

plakát

Četníci z Luhačovic - Pytláci (2017) (epizoda) 

Ploché, ochotnické, se spoustou nechtěného humoru. Nevím, jestli mě víc iritovala ta otravná podkresová hudba, nebo fakt, že se četníci chovají jako úplní dementi.

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Uběhly dva roky od shlédnutí a já už si z toho naštěstí skoro nic nepamatuju.

plakát

Prokletý klub (2009) 

Přesně ten typ životopisného filmu, který mě po svém skončení donutil googlit související historická fakta (stejně jako třeba Rivalové). Prokletý klub mé milované Rivaly dokonce v jedné věci poráží: přijde mi, že zde je mnohem lépe znázorněna dobová atmosféra. Zaplivané fotbalové zázemí, vybavení a vůbec všechno kolem chvílemi vypadá správně marně, fenomém se z fotbalu tehdy přece jenom teprve stával. Rivalové oproti tomu, ač popisují stejnou dobu, působí příliš dnešně, áčkově. Pokud srovnáme Prokletý klub s dalšími sportovními filmy, velice cením způsob vyjádření samotného fotbalu. Nedočkáme se neuvěřitelných a dokonalých záběrů z jiných nejmenovaných filmů, naopak vše vidíme hezky z postranní čáry, z Brianova pohledu, a kdo se ve fotbale aspoň trochu vyzná, ví, že z téhle perspektivy fotbal vypadá skutečně velmi rurálně. Nemám skoro žádných výtek, hlavní herecké výkony jsou skvělé, mě osobně potěšil Timothy Spall, "Červíčka" bych v takovémto snímku vážně nečekal. Jediný větší problém mám k obsazení herců do rolí fotbalistů. Jasně, tehdy nebyli kopálisti takoví modelové, jako jsou dnes, ale aby jich hned polovina vypadala na to, že právě absolvovala kurz nápravného tělocviku? Drtivá většina členů Slavoje Houslice by působila sportovnějším dojmem! Působí to na mě nechtěně komicky a vadí mi to mnohem víc, než například mnohými zdejšími uživateli kritizovaný dojemný závěr.

plakát

Smrt v Benátkách (1971) 

Při projekci jsem se chvílemi bál, že na mě ten mor leze taky.