Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mrtvý muž na posedu pod lesem. Byla to vražda nebo sebevražda? První epizoda nového seriálu přivádí dva kluky z četnické přípravky, Martina Lásku (R. Hájek) a Zdeňka Cmírala (M. Donutil ml.), na služebnu v Luhačovicích. Nově jmenovaný velitel Václav Stavinoha (R. Jašków) jim dává za vinu útěk eskortované poběhlice, a tak je okamžitě vyšle, aby sami ohledali mrtvolu pomocného hajného, která se před pár hodinami našla za městem na posedu... Můžete se tedy těšit na premiéru seriálu historických detektivek, které vám ukážou, jak vznikalo české četnictvo po první světové válce. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl byl vzhledem k nízkým očekáváním celkem příjemným překvapením. Jelikož jsem nebyl nijak uchvácen údajně hrozně zábavnými skopičinami a vzájemným špičkováním partičky z Četnických humoresek, tak mi to, co tady někteří uživatelé popisují jako určitou mdlost či neslanost nemastnost, připadá spíše jako plus... ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvý diel a už zjavná veľká chuť byť novými Četníckymi humoreskami. Tie síce patria k mojim obľúbeným programom, na strane druhej nie som voči nim nekritický a uznávam, že niektoré časti sú fakt slabé, scenáre koľkokrát dosť biedne až jemne naivné a po vizuálnej stránke je to miestami tiež solídna slabota (Brno síce zbožňujem, ale proste to pôsobí poriadne, ehm... televízne). Četníci z Luhačovic sú na tom po vizuálnej stránke lepšie, dalo by sa povedať "filmovejšie". Postavy minimálne v prvej epizóde však ani zďaleka nie sú také sympatické, dobré a zaujímavé, ako v humoreskách, až na Pavla Zedníčka, ten je celkom fajn. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Štandard českej detektívnej seriálovej tvorby. Prejavuje sa v nostalgii za prvou republikou, často prítomnom alkohole a nadmernom sexuálnom apetíte (postavy alkoholika a syfilitičky), policajnou horlivosťou a samozrejme odhalením páchateľov. Páchateľov, ktorí veru nie sú žiadni nímandi zo spodných vrstiev. Pretože, všakáno, treba (aspoň v seriáli ) naložiť čo to dá všetkého schopným zbohatlíkom a miestnej honorácii. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě četníci bavili. Trochu mi chyběla hutnější atmosféra specifické doby, ale jinak nemám prvnímu dílo co vytknout. Pytláci nesázeli na efekt, ale na přirozenost a jednoduchost, což mi v tomto případě docela vyhovovalo. A kupodivu mě bavil i Zedníček, kterého jinak nemám rád. Mile překvapil i Donutil mladší. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že jsem čekala více. V prvé řadě více humoru, napětí a alespoň jednu postavu, ze kterou bych cítila sympatie. Bohužel herci jsou nevýrazní, role jim evidentně nesedí. Děj je nudný, i přes relativně krátkou stopáž se mi zdál díl dlouhý. Hudba mdlá a napětí či akce poskrovnu. Snad jen dobové reálie a výprava jsou fajn. Snažím se nesrovnávat nesrovnatelné, ale humoreskám to nesahá ani po paty. Uvidím po dalších dílech. Zatím tak 45%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Luhačovicích, Jimramově, nádraží Lednice, zámek Lesní Hluboké, Prostějov, zámek Lomnice, Jasenice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama