Emmerich konečne zhodil ten obrovský kameň, ktorý nosil na chrbáte a neustále ho ťažil. Bola to váha jeho tvorby symbolizovaná patosom a megalomanskými katastrofami. Nebol zlý režisér, no týmto filmom sa stal režisérom lepším. Seriózna látka, ktorú netreba brať s rezervou, to potreboval. Anonym zaujme príbehom, hereckými výkonmi, má svoje zvraty, skvelú výpravu a kameru. Námet je zaujímavý, avšak v postavách sa človek dlho musí hľadať. Minutáž je zbytočne dlhá a na základe toho sa môže dostaviť aj nuda. Oceňujem tento snímok, potešil ma, má však veľa mŕtvych bodov. Silná trojka/slabá štvorka.
Hra na mačku a myš, kde je mačka odhalená až v závere, čo je vlastne najväčší knock-out na diváka. Sú aj lepšie horory, no Ils ubehnú ako voda a rozhodne stoja za pozornosť. "Oni sa s nami nechceli hrať..."
Pravdepodobne som podvedome vopred nadŕžal Fincherovmu remakeu, pretože švédsku trilógiu som si nepozrel ako prvú, hoci som mal možnosť. Z toho pohľadu tento snímok nemám šancu degradovať a porovnávať. Zamýšľať sa, či vôbec malo zmysel po dvoch rokoch od originálu natočiť remake, je na mieste. Avšak odmyslenie tohto faktu je myslím dosť dôležité. Dievča s dračím tetovaním made by USA je vynikajúco spracovaná záležitosť, ktorá napriek dlhej stopáži nenudí. Craig bol trefou do čierneho viac, než sa môže na prvý pohľad zdať. O Rooney Mara nechcem diskutovať, tu sa vskutku zíde porovnanie s Noomi Rapace. Všetky prvky filmu však fungujú skvele a tak, ako zaujmú už úvodné titulky (awesome as fuck!), zaujme aj nasledujúcich 150 minút.
Takéto sentimentálne snímky plné patosu určené širokým masám sa v súčasnosti už len tak netočia. Pišta nás ale opäť chcel dojímať, a že sa mu to aj podarilo. Scenár je výborný, rovnako kamera a hudba. Nomináciu na oscara zabezpečila jednoznačne scéna, kde sa Joey splaší a uteká cez vojnové pole. Označenie veľmi pekný film je myslím to najvýstižnejšie. Toto je poctivá filmárčina!
Sprcha brutálnych, rasistických, šovinistických a nanajvýš poburujúcich urážok, aké len človek môže vymyslieť. Sledovať partičku známych osobností, i pre nás absolútne neznámych indivíduí, ako na seba kydajú nemusí byť každému pochuti, ale keď to je tak svinsky vtipné!!! Dva-tri výstupy nestáli za veľa, inak je to maximálna pecka s veľmi ostrým humorom. "Charlie, ak ty vyhrávaš (winning), musí byť kurva niečo zle s výsledkami."
"Sayonara hajzle! Pokračovanie nenesúce sa v duchu svojich predchodzov sa snaží hrať na inú nôtu, no z pohľadu celej série hraje len druhé husle. Snímok zaujímavý najmä Campbellovými mega hláškami (aach milujem 90. roky), obstojnou atmosférou a slušným záporákom. Videl som režisérsku verziu s alternatívnym koncom, záver v obchoďáku som si teda musel pozrieť dodatočne, vo výsledku je to však jedno. Je to pekne uletená hláškoidná zábavka s rozumnou dĺžkou a zopár kostlivcami. Príliš nestrhne, no pobaví a neurazí. "Kedysi som sa ti páčila." - "Zlato, ale teraz si šeredná!"
"Eat my shit!" Áno, aj takáto veta dokáže niekedy navodiť úsmev a obrovský pocit zadosťučinenia. Kto tomu nechápe, nech si najprv pozrie tento snímok, ktorý je na Oscara nominovaný právom. Rovnako ako herečky vo vedľajších úlohách, predviedli úžasné výkony. Podobných filmov treba viac! Nielen spracovaním, hlavne s takou myšlienkou. Každý by sa mal zamyslieť nad svojimi postojmi a hodnotami.
Pozoruhodný sled udalostí, ktoré vôbec nie sú cudzie. Zvlášť Amíkom, ktorí si to robia síce sami, no poteší ich, keď ich sem-tam poľutujeme. Kritika vojny je však evidentná a zámer je jasný. K tomu sa pridáva morálny aspekt v podobe brata obete. Je to jednoduché, je to do očí bijúce, ploché, no nevadí to. Pretože herecké obsadenie je natoľko silné, že dokáže diváka emočne strhnúť a vyžmýkať na maximum. Vyvrcholenie som si predstavoval inak, napriek tomu (alebo práve preto?) spokojnosť.
Totálny guláš s obrovským množstvom chýb, kde chvíľku strieka červená, zelená, neskôr aj modrá. Kopa vecí bolo prepísknutých, našťastie je badať veľká nadsázka. Potešila motorová píla, avšak lietajúce staré babky trhajúce vlasy čakajúc len na odstrelenie... ďakujem, ale neprosím. Vo svojej dobe musel Evil Dead určite aj vystrašiť, mňa to každopádne najmä pobavilo. Aj natáčanie celej tejto sérky muselo byť veľmi zábavné :)
Mačka nikdy a nikde nebola lepšia a výstižnejšia (správaním)! Zvuková stránka je dokonalá. Naplno ocenia najmä majitelia mačiek. Veľmi podarené, tú mačku sa nedá nemilovať :) ...meeeow!
Scenár nespotreboval veľké množstvo papiera, rovnako ani číslo na účte s menovkou rozpočet nebolo veľké. Napriek tomu je Alyce pozoruhodný film. Hlavná predstaviteľka si nezíska príliš veľké sympatie, čo však nevadí. Pretože ide len o sledovanie jej psychiky a prerodu osobnosti, respektíve to úplné rupnutie v palici! Navyše tie stavy po užití drog boli úžasne spracované (kamerou a strihom mi to na okamih pripomenulo Requiem za sen). Alyce nie je horor, je to len delikátna chuťovka (doslova!) osmahnutá čiernohumornou úchylnosťou. Nemá ani žiadnu výpovednú hodnotu, len proste baví svojou zvrátenosťou. Odporúčam zhliadnuť aj ženám v domácnosti, kuchynské náčinie má skutočne obrovské portfólio využitia. Už dávno som nedal tak spokojné tri hviezdy. A záverečné "WHAT?" rocks!!!
Do tohto filmu som vkladal nádeje, ani neviem prečo, asi kvôli traileru. Je pravda, že všetky desivé scény sú naozaj desivé a fakt potešia, avšak je ich pramálo. Navyše dej nikam neposúvajú, respektíve dej sa neposúva vôbec. Ak k tomu ešte prirátam tupé postavy, tie tri hviezdy sú tak trocha aj veľkorysé.
Z tohto animáku mám veľmi rozporuplné pocity. Pozitív je však určite viac - zaujímavý charakter hlavnej postavy, nevídaná nepredvídateľnosť (ktorá sa ale, povedzme si pravdu, v druhej polovici maximálne vytratí) a hlavne tie songy. Počuť v animáku Guns N´ Roses (pri Welcome To The Jungle mi padla sánka), AC/DC alebo Michaela Jacksona, teda wow. Navyše pri obstojnej akcii, čo náramne pobavilo. Na druhej strane nejde o nič iné, než o prasprostú, jednoduchú a plochú infantilnosť, kde nič nedáva zmysel. Mal som pocit, že celý animák je jedna veľká zbytočnosť. Ale na to sere pes, to parodovanie Marlona Branda nemalo chybu :)
Fenomén súčasnosti, hoci môžme len polemizovať nad tým dokedy, všetko má svoj koniec. Námet chytlavý, scenár dokonalý (ach tie úžasné dialógy)... vlastne mám chuť chváliť všetko. Nič, okrem nesympatickej postavy Timberlakea, vo mne nezanechalo zlý dojem. Už dlho som pri filme nemal pocit tak dokonale využitej stopáže, jednoducho žiadna minúta nebola navyše (záverená scéna s niekoľko násobným refreshom, tupým pohľadom do monitora a sprostým zabíjaním času, svedčí o všetkom). Film možno neurobí divákovi dieru do hlavy, každopádne je neuveriteľný luxus ho sledovať. Užil som si to! Million dollars my ass. Billion, that´s cool!
Budem tentoraz prísny. Byť lepšie vykreslenie postáv a ich motívov, byť viac scén typu rozhovor dvoch mužožien alebo na pláži, bol by som spokojnejší. Nedostal som nič navyše, než som zistil z traileru. Chýbal moment prekvapenia, emočné strhnutie, škoda.
Keď je zákon nadradený spravodlivosti... Skvelý Douglas, hoci mne charakterom postavy nie práve najsympatickejší, sa pohral so spravodlivosťou po svojom a dopadlo to na výbornú.
Spracovaním mätúco, no zároveň precízne prerozprávaný príbeh, ktorý prekračuje hranice normálnosti a v mnohom fascinuje (alebo šokuje?). V priebehu filmu som sa nudil, dokonca i po dopozeraní som nemal ten najlepší pocit. Ten sa však dostavil až o deň neskôr, keď sa mi celý film uležal v hlave. A mám ho tam stále, vkuse o ňom premýšľam.
Smejem sa! Mohol niekto toto vymyslieť? Navyše ešte aj sfilmovať, vraziť do toho také prachy, zohnať skvelé herecké obsadenie a ešte na tom aj zarobiť? Ukážkový príklad toho, ako sa dá z hovna urobiť koláč a ochutiť ho tak, aby chutil ako čokoláda. A presne tak to aj je, film ma bavil a nenudil som sa. Ten modrooký ušatý fešáčisko bol cool aj v klobúku a potešilo vidieť aj Forda v dobrej úlohe... no treba uznať, že tento film je (čo do hodnoty, nie spracovania) strašná sračka! Väčšiu pakovinu som už dlho nevidel :)
Warrior strhne, zaryje sa pod kožu! Napriek dosť do očí bijúcemu symbolizmu (čierna/biela), napriek krásne predvídateľnej šablóne bez nejakého prekvapivého okamihu v celom priebehu, má tento film presah. A zasluhuje si stopercentnú pozornosť. Hlavne za tú dynamiku, hlavne za to finále!
Choroba vždy pekne zahraje na city, ale tu o to nejde. 50 na 50 je fakt príjemný film, tie necelé dve hodinky pri tomto filme boli skvelé. Pripadalo mi to ako samotný život, úsmevné chvíle križované ťažkými životnými situáciami. Život je skrátka kurva, ktorá s nami j**e kedy sa jej zachce. "Tak... a čo teraz?"
Matroš jako prase!!! Po kostrbatých traileroch som Immortals (pozdravujem slečnu v Auparku v BA, ktorá netušila na aký film pýtam lístky) príliš neveril, no zase som sa raz ojekašlal. Toto bol jednoducho kinozážitok ako sa patrí. Maximálne vtiahnutý do diania, ponorený v surovej atmosfére, jednoducho pohltený všetkým som dokázal odignorovať možnú štúdiovosť, umelosť atď. Vychutnával som si upalovanie "v býkovi", kastrovanie obrovským kladivom, half slow-motion v súbojoch bohov s titánmi, perfektne nechutného Rourka... a ani to debilné tlachanie krásnej Freidy Pinto mi nevadilo. Hoci je to jednoduchá samoúčelná efektná blbosť, málo mi chýba k piatej hviezde. Asi som sa zalúbil, tento film chcem ešte vidieť!!!
Celkom originálny námet sledovať dvadsať rokov vzťahu dvoch ľudí len prostredníctvom jedného dňa v roku. Hlavnej dvojke to sekne, samozrejme najmä Anne, ako vždy. Rád by som povedal, že som sa po celý čas nenudil, no to celkom nie je pravda. Verím tomu, že knižná predloha Davida Nichollsa je kompaktnejšia a záver je emotívnejší. Respektíve že taký úsmev cez slzy v závere dokáže lepšie navodiť kniha. Slabá štvorka/dobrá trojka.
Až osobná skúsenosť prinúti človeka premýšľať nad vecami, ktoré by inak automaticky odmietal. Sám verím tomu, že všetko má svoje vysvetlenie a všetko je dokázateľné. Netvrdím, že neexistuje niečo nad ľudské chápanie, len tomu neverím. Zároveň ma to však fascinuje. Každý máme svojich démonov...
Pokým hlavná dvojka len súloží, disuje sa a krásnymi dvojzmyslami sa doťahuje, je všetko v najlepšom poriadku. Akonáhle však začnú riešiť, zmizne celý pozitívny náboj. Btw na Milinom chrbáte mi chýba to dokonalé tetovanie z Black Swan.. shit, bez toho nie je až tak sexi!
Označovať Vlkodlaka za fiasko je absolútne nemiestne. Prepadák možno, finančný. Film je však výborný! Čo do atmosféry, efektov, akcie, hercov, posolstva... Pretože išlo tu skutočne o lykantropiu? Beštiou nebol ten vlkodlak...
Tak si kráčam planou ulicou života a netuším, kde zastať, pri ktorom rohu mám hľadať zmysel. No mám neobmedzené množstvo času, tak prečo ním neplytvať... Pristaví mi čierny taxík. Oznámi, že nemám na výber, čas sa mi kráti a jednoducho musím nastúpiť... Ráno sa preberám uprostred cesty s prázdnou flašou v ruke. Postavím sa a kráčam ďalej. Ulice sú však čistejšie, jasnejšie a aj tomu žobrákovi, o ktorého som minule zakopol, hodím nejaké drobné. Na ulici je po mne len bordel, no nezaujímam sa... Viem, kam kráčam... Moja cesta sa kráti, no ja sa usmievam, pretože mám cieľ!
Komentár môže obsahovať mierne spoilery! Som šokovaný! Na jednej strane samozrejme tým činom, ohavným špinavostiam a krutosti. No na druhej strane aj čo do spracovania filmu. Veď ja som mal vyše (nudnej) hodiny pocit, že sa tvorcovia snažia neustále nejakým spôsobom tú beštiu ospravedlňovať. Divákovi predhadzovali veci, kde mala byť Baniszewska pochopená, mali sme s ňou súcitiť. Ja sa ale pýtam prečo??? Niekto by dokonca mohol povedať - veď ona nebola až taká zlá, veď bola chorá... ale riť!!! Ako minúty plynuly, očakával som určitú satisfakciu, zadostiučinenie... No dočkal som sa akurát tak zopár minútového klamstva, ktoré len vzbudilo nádej, aby bol divák prekvapenejší v závere, ktorý bol samozrejmý. Som nasraný a už tento film nechcem nikdy vidieť! Mimochodom, Ellen Page je neuveriteľná. "Reverend hovorieval: ´Ku každému skutku má Boh dôvod.´ No ja som ho zatiaľ nenašla."
Anonym (2011)
Ils (2006)
Muži, kteří nenávidí ženy (2011)
Válečný kůň (2011)
Comedy Central Roast of Charlie Sheen (TV pořad) (2011)
Armáda temnot (1992)
Černobílý svět (2011)
Bratři (2009)
Smrtelné zlo 2 (1987)
Simon's Cat (TV seriál) (2008)
Půlnoc v Paříži (2011)
Veľmi pôsobivá záležitosť, vlastne ako každý Woody. Skutočne príjemná hodinka a pol na prechádzke Parížom.
Alyce (2011)
Innkeepers, The (2011)
Megamysl (2010)
Překvapení! (studentský film) (2011)
Nič originálne, napriek tomu to stále funguje. A spracovanie je vynikajúce!
The Social Network (2010)
Albert Nobbs (2011)
Soudcova noc (1983)
Kůže, kterou nosím (2011)
Kovbojové a vetřelci (2011)
Warrior (2011)
50/50 (2011)
Hledá se Nemo (2003)
Plávať, plávať a stále plávať :). Jednoznačne jeden z najlepších animákov ever, navyše s dokonalým slovenským dabingom (čo je veľmi ojedinelý aspekt).
Válka Bohů (2011)
Jeden den (2011)
V moci ďábla (2005)
Kamarád taky rád (2011)
Vlkodlak (2010)
Klepání na nebeskou bránu (1997)
Americký zločin (2007)