Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Krimi
  • Akční

Recenze (71)

plakát

Psanci a andělé (2016) 

Asi jediné, co mě na tomto westernu oslovilo, bylo téma proměnlivosti života a lidských priorit a hodnot. Například scéna, kdy zlomená opuštěná matka upustí Bibli a obejme pytel zlaťáků, je opravdu působivá. Jinak ale šlo většinou jen o neustálé násilí a výstřiky krve. Dlouhodobě to na mě jako celek moc nezapůsobilo - na rozdíl od Tarantina, který podle mě umí lépe balancovat na hranici vážnosti a nadsázky.

plakát

Češi zachraňují (2018) (seriál) 

Příjemný a osobitý pohled na přírodu a její zapálené objevovatele a zachránce. Musím se také zmínit o výborném hudebním pozadí, které skvěle dotvářelo už tak silný zážitek.

plakát

Zloději kol (1948) 

Nečekal jsem, že by pro mě tento film mohl být tolik poutavý, ale nakonec byl opravdu vynikající. Vyprávěl, mimo jiné, příběh o souboji zaslepeného zoufalství a velkorysé lidskosti. Zdá se, že skořápka naší osobnosti je velice křehká a cokoliv jsme, je výsledkem souhry všeho, co je kolem nás i v nás.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Oproti předchozí epizodě podle mě zajímavější film, který Vás může opět výborně pobavit (především s dobrým obrazem - ideálně v kině) a narozdíl od sedmičky je i námětově pestřejší a víc se snaží o určitý přesah. Nejen mě mnohokrát přinutil k opakovným zamyšlením nad některými hodnotami života a vlastní minulostí i budoucností. Samozřejmě je to lehce kýčovité a pohádkově naivní, ale proč ne. Zamrzelo mě jen, že ač je myšlenka filmu ve srovnání s jinými díly jedna z nejzajímavějších, opět se nepodařilo naplno najít tu tak kouzelnou atmosféru starších epizod a jakousi důvěryhodnost v odvyprávění příběhu. Ale je možné, že se mi jen nedaří ideálně přeladit na novou éru galaxie, protože jinak to bylo téměř perfektní a dokonce i obohacující.

plakát

První velká vlaková loupež (1978) 

Film jsem si opravdu hodně užil především díky výborným hereckým výkonům a poutavé atmosféře. K dokonalosti mi chyběl jen o něco rozvinutější děj. Hodně se mně nabízí porovnání s v mnohém podobným Podrazem, který byl právě díky pestrosti příběhu ještě povedenější. Můžu ale doporučit, byla to víc než příjemná zábava.

plakát

Mission: Impossible II (2000) 

Dojem mně hodně kazí naivně velkolepé akční scény, kýčovitá romantika a směšná epičnost kamery. Když je člověk nachystaný jen na adrenalinovou jízdu, tak si to může užít, ale je to tak trochu zplácané a zbytečné.

plakát

Amerika (1994) 

Film není úplně nejvěrnější Kafkově knize, ale jako celek ji vystihoval kvalitně. S ničím jsem v zásadě neměl problém a mnohé momenty na mě hodně zapůsobily. Temná atmosféra na mě dýchla podobně jako v knize a rozjasnil ji až pozitivnější konec, který mi ale vůbec nevadil. I když na knihu film samozřejmě nemá, tak byl hodně zajímavý.

plakát

David Gilmour: Rattle That Lock (2015) (hudební videoklip) 

Výborná píseň od velké hudební legendy doplněná obrazem plným symbolů. Výsledkem je silná atmosféra, kterou se můžete nechat slastně pohltit.

plakát

La La Land (2016) 

Technicky skvěle natočený film a hudba je vážně nádherná. Jinak je to bohužel často obrovské klišé a přesladký příběh bez nadprůměrného nápadu. Dlouho jsem úplně nevěděl, co si mám o La La Landu myslet. Nakonec to byl ale pěkný film, který mě vtáhl jedinečnou atmosférou a především hudbou. Potěšili také herci. Beru to asi jako poctu slavným muzikálům a zlatému věku Hollywoodu. Závěrem proto doporučuji film vidět, má totiž i navzdory některým nedostatkům své kouzlo. Díky němu taky nejspíš posbíral tolik Oscarů.

plakát

Coco Chanel (2009) 

Těsně po zhlédnutí filmu jsem měl dojmy o dost lepší, ale zážitek ze mě bleskově vyprchal a další den už jsem si vybavoval jen skvělou Audrey Tautou a jakýsi romantický film. Děj sklouzl hlavně k milostnému příběhu, který byl jen doplněn zkratkovitými ukázkami módních hrátek Coco Chanel. Kdyby bylo více rozvinuto téma vzniku a proslavení známé značky, dojmy by nejspíš přetrvaly podstatně déle. I tak jsem se ale během filmu nenudil a něco se trochu i dozvěděl. Celkově bych řekl, že kdo má rád Audrey Tautou, ten si ve filmu určitě něco najde. Ostatní herecké výkony byly navíc taky výborné.