Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Krok za krokem

Krok za krokem (1991)

Kdybych měl dětství definovat něčím, co mě skrze televizi nejvíce provázelo, tak by to byly filmy dvojice Spencer+Hill a právě Krok za krokem. Chápu, že někomu vadí šablonovité epizody, morální ponaučení na konci většiny z nich či občasně ploché charaktery postav, ale pro mě bude tohle už navždy ten nejvíc srdcový seriál. Všechny díly jsem viděl tolikrát, že si je pamatuji skoro po dialozích, ale to nevadí, mám s tímto seriálem tolik vzpomínek, že si ho určitě ještě mnohokrát pustím. __ 1. - 7. série 100%

Chalupáři

Chalupáři (1975)

Bez debat nejlepší český seriál. Krásně zobrazená česká povaha, která prostupuje v různých podobách každým dílem, a výborné herecké obsazení. Skoro si říkám, že nelze být Čech a nemilovat takového "česky vychcaného" Pepu Vinkláře.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Tak tohle je absolutní srdcovka již od dětství. Americká žlutá rodinka, kde není nic normálního, Springfield, který se podle odkazů v různých dílech nachází v minimálně třech různých amerických státech, takže bohužel přesnou polohu určit nelze, rozličné postavičky, které jsou jedna bizarnější než druhá, a díky tomu všemu nikdy nekončící zábava. Homer, hlava rodiny, má starosti asi jako průměrný český muž, jít do práce, která ho nebaví, poté si zajít se svými věčně opilými kumpány na „jedno", přijít domů, kde už na čeká něj přehnaně domestikovaná ženuška, a zaškrtit syna tropícího hlouposti, mezitím ještě samozřejmě přehlížet školní úspěchy své dcery. Marge, ta upjatá hospodyňka, která ale svojí neutuchající vírou v ostatní členy rodiny všechny spojuje. Bart, darebný ničema, který se stále plácá na prvním stupni základní školy (a je úplně jedno, že postavy nestárnou, snad mi rozumíte), a provádí jednu vylomeninu za druhou. Lisa, v mnoha směrech mimořádně nadané děvče, ale jak už to tak bývá i ve skutečném životě, její nadání ji více či méně asocializuje vůči svým vrstevníkům, a mohl bych pokračovat s umně napsanými charaktery skoro donekonečna. Genialita tvůrců udělala z tohoto seriálu absolutní kult a nedílnou součást mnoha podvečerů na Prima Cool. S přibývajícími sériemi kvalita rozhodně neupadá, ba právě naopak, série 8 – 20 jsou nejlepší. __ Pak už přeci jen v určitých ohledech ten dech dochází, ale stále se nepřestávám divit, kde po tolika letech berou tvůrci ten přehršel nápadů. Každá postavička má brilantně vybroušený charakter, a to je jeden z hlavních důvodů, proč se Simpsonovi jen těžko mohou okoukat. Nejlepší seriálový počin mezi animáky a myslím, že o tom by asi nikdo moc nepolemizoval. __ Nové série už sice moc nevidím, ale co tak výjimečně zahlédnu v televizi, tak mi vždy na mysl vytanou dvě otázky, a to za prvé - stále to je mimořádně svěží zábava, která se docela drží i co se týče současných trendů dementní politické agitace, která se dnes cpe úplně všude, čehož si tím pádem musíme cenit, a za druhé - někdy už mám přeci jen pocit, že by bylo lepší skončit na vrcholu, po třiceti letech by to bylo opravdu stylové, protože asi žádný fanoušek tohoto kultu se nechce dočkat dne, kdy si pustí nový díl a řekne si, že tohle už je vážně trapný. A že takhle bohužel končí 99% našich oblíbených seriálů. __ A asi budu docela výjimka, ale nesnáším čarodějnické díly. __ 1. - 3. série 80%, 4. - 6. série 90%, 7. - 8. série 95%, 9. - 20. série 99% __ 20. série a dále nehodnoceno (viděno příliš málo dílů)

Dva a půl chlapa

Dva a půl chlapa (2003)

Guilty pleasure od A do Z. ___ 1. - 8. série 100%, 9. série 95 %, 10. série 90%, 11. série 80%, 12. série 70%