Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbení herci (9)

Miloš Kopecký

nejlepší Miloš (spolu s Formanem) 

- z dopisu spisovatelce Martě Kadlečíkové:

"Děvčátko moje!

  To hlavní, co vám dnes musím sdělit (představte si to!): já píšu, sám, nikdo mne nenutí, dobrovolně píšu! A udělal jsem i to, co nikdy v životě, že jsem si to po sobě přečetl a neroztrhal pro nenapravitelný blbosti jako vždycky předtím! Dělám pokroky, co? Také je druhá možnost, že to je stařecká ztráta soudnosti, ale to říkám jen, abych byl vtipný, a sám jsem přesvědčen o opaku. Někdy se mi po Vás i maličko zasteskne, protože nemám komu si zanaříkat, a ČLOVĚK SI POTŘEBUJE NĚKDY ZANAŘÍKAT!

  Stalo se mi tohle: v Budějovicích hledaje nový obchodní dům Prior oslovil jsem před obchodem zády ke mně stojící dívku, neví-li, kde to je. Dívka se obrátila a ejhle - moc se mi v tu ránu zalíbila. Postavy sice jen střední, ovšem s krásným, plným, tuhým spodkem, pramalými ňadry (velká se mi hnusí!), slušný, ucházející obličej, dosti vulgární, ne však neinteligentní. Dívka pravila, že tam také jde, a chci-li, že mne tam doprovodí. Chtěl jsem!"

https://www.youtube.com/watch?v=jsu083Xd-18

Sean Penn

Jeden čas se mi dvořil. Neustále se potloukal kolem našeho domu, často s kytkou, občas zazvonil a zkoušel mě někam pozvat. Marně. To bylo ještě za časů, kdy mi byl protivnej... Tak tohle se mi kdysi zdálo. Dlouhej otravnej sen to byl. :)

Jiří Suchý

čestná žena

"... abych uzavřel ten pokus klauna popovídat si s Bohem, pokusil jsem se ho znova oslovit - zase pěkně po latinsku: omnipotens aeterne deus - a pak už jsem pokračoval česky: co svět světem stojí, vedou se disputace o tom, jestli existuješ nebo neexistuješ - někdo říká, že jo, někdo říká, že ne - co si o tom myslíš ty? A on pravil: neexistuju, já to totiž nemám zapotřebí; to jenom vy si díky možnostem svejch mozečků myslíte, že něco musí buď existovat nebo neexistovat, ale že by mohla bejt ještě třetí možnost, to vás nenapadlo. A já pochopil, že to, co neexistuje, to nemůže zaniknout. Proto můj Bůh je věčný."