Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (39)

plakát

Nebezpečná metoda (2011) 

Nesmíš spát se svými pacientkami. Nesmíš spát se svými pacientkami. Nesmíš spát se svými pacientkami, i když jsi zvěrolékař...tedy pardon psychoanalytik, Jung, Freud... kterýkoliv z nich. Dobře zpracované téma vzniku a rozvoje psychoanalýzy i nástin Jungových archetypů a názorového rozporu mezi oběma pány. Keira zpočátku hraje jako o život, načež později bohužel ztrácí dech. Za mínus považuji to, že je z filmu jasně cítit jakýsi tvůrčí strach a stud to pořádně rozjet.

plakát

Marley a já (2008) 

Film povinný pro všechny, kteří se chystají pořídit si psa, aby si včas uvědomili, že to není jenom radost, ale i starost. Zpočátku byl film celkem fajn, rádoby vtipný a nijak originální, ale i přesto fajn. Dost jsem fandila Marleymu v pustošení domu i v likvidování posledních zbytků nervů Jennifer Aniston i Owena Wilsona, protože mít za páníčky takové dva debily je za trest. No a pak přišly děti a s tím snaha o „drámo“ a pokus o hloubku. Nuž, nepovedlo se. Snad příště, nebo radši ne. P.S. Mám dojem, že tvůrci neví, jak vypadá labrador, protože Marley ve svém „pubertálním“ období má do labradora fakt daleko.

plakát

Nejtemnější hodina (2017) 

Tak tohle byla absolutní pecka. Samozřejmě, že největší zásluhu na tom má brilantní výkon Garyho Oldmana, kterému snad pan plešoun se jménem Oscar konečně bude říkat pane. Ale i ostatní herci, včetně Lily James byli ůžasní. Bavilo mě sledovat to gradující napětí odehrávající se na těch nejvyšších místech VB na pozadí 2. světové války. Na kolik film odpovídá skutečnosti? Nemám ponětí, ale radši se po tom nebudu moc pídit, abych si nezkazila dojem z tak perfektního snímku. „Jsi silný, protože nejsi dokonalý. Jsi moudrý, protože máš pochybnosti.“ „Ztracený případ je to jediné, za co stojí bojovat.“

plakát

Prázdniny v Římě (1953) 

Nejkrásnější romantická komedie s nejnádhernější ženou všech dob v hlavní roli.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Já osobně o tomhle filmu mohu říct, respektive napsat jenom to nejlepší. Námět, ačkoli je několikrát zrecyklovaný, je v podání Martina Scorseseho dechberoucí. Vyníkající scénář i režie, talent Leonarda di Capria jako herce je nezpochybnitelný. Výborný jako vždy byl i Mark Ruffalo. I přes poněkud delší stopáž se neobjevuje ani jedno jediné hluché místo a já, přestože nemám dlouhé filmy příliš v lásce, jsem se přistihla, jak si přeju, aby byl snímek ještě aspoň o hodinu delší. Co víc říct? Za mě plný počet *****

plakát

Scooby-Doo 2: Nespoutané příšery (2004) odpad!

Strašně nerada dávám odpad, ale bohužel jsem si sama pro sebe nenašla důvod, abych dala aspoň jednu hvězdičku. Tento snímek pravděpodobně může za to, proč se tak urputně bráním podívat se na nějaký film natočený podle komiksu.

plakát

Neuvěřitelná cesta (1993) 

Neuvěřitelná nostalgie, která mě nezkalamala ani teď, jako dospělého diváka. Ano, příběh není nijak originální, mnoho scén lze předem odhadnout stejně jako to, že bude happy end, ale já stejně pokaždé na konci slzím dojetím.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Přiznávám, že jakožto někdo, kdo vyrostl na příbězích o brýlatém čarodějnickém učni s jizvou ve tvaru blesku na čele, jsem měla obavy vrátit se do kouzelnického světa s novými hrdiny. Jako správný nebelvířan jsem to však ryskla a naskytla se mi však vcelku příjemná podivaná. Eddie Redmayne se do role lehce zmateného lovce (pardon objevitele a ochránce) kouzelnických tvorů hodí jako prdel na hrnec, zvířata sama o sobě jsou dost hezky provedená a já si ani jednou neřekla, kde je Harry a spol. aby vše dali do pořádku. Na druhou stranu Fantastická zvířata nepřinášejí nic nového a neobsahují žádný silnější moment, který by si člověk druhý den vybavil.

plakát

Zelená míle (1999) 

Zelená míle si nezaslouží 5 hvězdiček, ani 10, kdybych mohla, tak dám těch hvězdiček rovnou 150, možná i víc. Pro mě největší filmový zážitek, kterému kraluje "obr" Coffey, jenž svým nevinným kukučem, zasněným úsměvem a poněkud dětinským pohledem na svět společně se super-jerryovsky-inteligentní myší Jingles působí jako balzám na duši.