Neuvěřitelná cesta
Dobrodružný / Drama / Rodinný / Komedie
USA, 1993, 84 min
Duwayne DunhamHudba:
Bruce BroughtonObsah
Táta, máma, tři děti, dva psi a kočka. Takové je složení jedné prima rodiny. Někdy si navzájem popletou talíře, jindy postele. Spojuje je společný dům a ještě jedna věc - všichni mluví! Jednou však musí dvounožci odjet na pár týdnů do vzdáleného města - a zvířata musí k hodné, ale cizí tetě na venkov. Všem je to líto, ale nedá se nic dělat... Nebo dá ? Dá! A tak se dva psovití a jedna - trochu zhýčkaná - šelmička kočkovitá vydají na dobrodružství. Někdy je dobře, jindy je hlad, někde číhá medvěd, jinde nevrlý dikobraz. Pouť je to strastiplná, ale díky vzájemnému přátelství a humoru - především psímu - všichni tři vandráci nakonec skončí v náručích svých nejmilejších. Nový snímek z produkce Walta Disneye naplňuje beze zbytku představy svého zakladatele o filmové zábavě - na své si přijdou rodiče i jejich ratolesti. (oficiální text distributora)
Superpero
Jako malej jsem to opravdu hodně žral ale teď mě mrzí že jsem to viděl s dabingem a nemohl si vychutnat Michael J. Foxe. Holt člověk nemůže mít všechno. :-)(3.3.2005)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $41,833,324║Tržby Celosvetovo $-║(12.7.2009)
Viktooorka
Začínám na sobě pociťovat degeneraci mých (zbylých) mozkových buněk, protože čím jsem starší, tím se mi podobné filmy líbí víc a brečím už jen při pohledu na obrázek. Ale kdo mě zná, ví, že pro psy mám ohromnou(mírně řečeno) slabost, takže film o věrnosti psích miláčků a kočky (která je na tom téměř stejně) mě dostane na kolena. A co se stalo? Ano, jejich velké dobrodružství mě dostalo tam, kam chtělo, tj. co nejrychleji k mé fenečce a pořádnému mazlení :o) A já za to co? Haf-děkuji :o)(22.6.2010)
akisha
Jako mála jsem strašně těžce nesla, když kočku unesla voda. Bylo to moje druhý nejhorší trauma po Vinnettouově smrti. Pak jsem to po pár letech viděla znovu a zážitek byl mnohem příjemnější. Je to takový milý dobrodružství pro celou rodinu o třech zvířatech do překonávaj překážky aby se dostali ke svojí rodině. Vysoký nadprůměr srovná-li se s jakýmkoliv rodinným filmem, kde v hlavní roli vystupuje pes, co za a) hraje basket/volejbal/piškvorky, b) je inteligentnější než člověk, c) je tajnej agent. Dokonce i dabing (Langmajer, Vladimír Fišer) se celkem povedl.(8.4.2011)
Hunt
HUDBA: Bruce Broughton(29.7.2007)
hippyman
fakt je, že jsem to viděl ve čtyřiadvaceti, tak ten efekt nemohl být tak silný... ale ruku na srdce, od prvních minut je každá další scéna čitelná, "scénář " napasovanej na to, jak se zrovna hafan pohnul... no divák by asi měl chodit nejvýš do první třídy, aby tohle žral... a to už je bohužel dávno. 30% p.s.: ale stejně na konci málem ukápla... :-)(24.10.2008)
Lavran
Za nadšené dětské dojmy, za vzpomínky, které mi při každém sledování tohodle dílka vytanou a za hudbu Bruce Broughtona (přenádherný hlavní motiv).(4.1.2008)
cheyene
Působivý příběh o 3 zvířatech, které podniknou cestu krásnou přírodou...Moudrý pes Shaddow, kočka Sessy a ztřeštěný Chance, dojemný konec...Dobré je i pokračování - Návrat domů, kdy jsou 3 hrdinové ve velkoměstě a seznamují se s místním psím gangem (vůdce Rayle), a půvabnou fenou Derrilou, která zaujme hlavně Chanceho.(15.1.2007)
salahadin
Kočka feministka, pes puberťák a pes děd vševěd se vydávají hledat páníčky přes hory a přes doly, cestou necestou, přes sedmero potůčků a sedmero luk, nemají Whiskas ani Pedigree, natož ty malovaný budky s kostičkou nad vchodem, nechápou příkaz "zůstaň" a aport je pro ně zbytečná svalová zátěž... a i když je celý film šablona od A po PES, jako rodinný film určitě obstojí. A já jako malý capart brečel jak želva, když ten retrívr na konci kulhal za svým páníčkem...(29.11.2006)
HellFire
Já vím, já vím. Filmy se zvířátky jen manipulují s city, ale když ono se mi to velké dobrodružství tak líbilo.(1.7.2009)
HateBreeder
Muj nejoblibenejsi film s mluvicimi zviratky, jeste o chlup lepsi nez Babe-galantni prasatko. 2 psi a 1 kocka se vydavaji na dlouhou cestu aby se vratili zpatky domu, a na ceste je ceka rada neprijemnych prekvapeni a nastrah. Film je zabavny a zviratka si vystaci sama, nepotrebuji k tomu ani lidske herce. kteri se tam skutecne take moc casto neobjevuji. Libil se mi cesky dabing, jenz byl vydareny a Chance Jirky Langmajera je skutecne perfektni. pokracovani bylo take celkem dobre ale uz to nebyla TA neuveritelna cesta, kterou sem jako maly tak miloval.(25.6.2006)
Ilicka
První film, který mě nefalšovaně dojal. Bylo mi pět let a tehdy jsem zažila první slzy v kině.(11.2.2007)
Chrustyn
Příjemný rodinný film o putování dvou psů a jedné kočky a svými majiteli.(6.8.2007)
Mononoke.
Jeden z top 5 filmů mého dětství. Dneska už by mě tolik nedojal, ale nemůžu jinak.(29.3.2009)
HAL
Snad jediný film s mluvícími zvířaty, který ve mě nevyvolává dávivý reflex. Solidní dávka nadsázky a vtipného špičkování mezi zvířecími hrdiny spolu s dobře namíchanou kombinací napětí a přijatelného sentimentu dohromady tvoří vcelku bez problémů koukatelný rodinný film i pro ty ve kterých se jinak při sledování filmů pro děti probouzí silná touha zabít všechno co ještě nemělo 15 let. 7/10(24.11.2007)
SeBig
Tenhle film si jako z dětsví dost pomatuju měl jsem to hrozne rád dokonce jsem u toho několikrát brečel..je to hodně smutný a nakonec to nejkrásnější ze života domácích mazlíčků :) :'-((23.8.2010)
Hrabka
Tento film je velmi fajnový. Taková typická rodinná podívaná na odreagování. Mluvící zvířata a jejich příběh je poměrně zajímavý a děj zasazený do divočiny, kde domácí zvířata nejsou zrovna doma, se líbí a působí velmi napínavě i mile. (První a druhá fotka tady v galerii jsou z druhého dílu.) 80%(28.12.2007)
Rosana
Nenávidím mluvící zvířátka, které "mluví" když jim produkční nebo jiný člen štábu hodí kus žvance do tlamy a děsný dabing tomu ještě dodá "šmrnc". Doufám, že mluvící zvířátka zůstanou u Disneyho a tím to hasne!(16.9.2008)
MMR
Jednoznačně nejkrásnější zvířecí příběh co znám. Líbilo se mi to jako malému, líbí se mi to i teď a bude se mi to líbit i příště, a pak taky, pak taky a ještě potom. Prostě tato cesta dvou psů a jedné kočky mě naprosto ohromila a pokaždé na konci uroním nějakou tu slzu. Pro mě nestárnoucí příběh pro celou rodinu, ke kterému není co dodat.(5.6.2011)
Kryton
Mluvící zvířatka na cestě za svojí lidskou rodinou. Jako malému se mi to líbilo.(17.1.2010)
Související
Podobné
- Treasure Buddies (video film) (2012)
- Čivava z Beverly Hills 2 (video film) (2011)
- Marmaduk (2010)
- Čivava z Beverly Hills (2008)
- Kámoš 3 (2006)
- Můj pes Buddy V (video film) (2003)
- Buddy - hvězda baseballu (video film) (2002)
- Air Bud - Fotbalista (video film) (2000)
- Kámoš 2 (1999)
- Můj pes Buddy 2 (1998)
- Můj pes Buddy (1997)
- Kámoš (1996)
- Littlest Hobo, The (TV seriál) (1979)