Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbení režiséři (10)

Miloš Forman

Amadeus mě dostal, Hair mě dostaly, Černý Petr mě dostal. Já vím, že se opakuji, ale prostě pravda je taková, že Pan Forman sakra umí!

Tim Burton

Pokaždé, když čtu "duo Burton-Depp opět spolu", tepová frekvence se mi vyběhne jao při sprintu. Ale nejen toto spojení, protože Big Fish patří k mým nejoblíbenějším. Jeho smysl pro barvy a ujeté motivy mě skrátka baví a už teď si odškrtávám dny do Alenky...

Darren Aronofsky

Má ohromný cit pro atmosféru. Ať už klaustrofobickou (Pí), paranoickou (Requiem For a Dream) nebo přímo "napozemskou" (Fountain). Wrestlera jsem ještě neviděla, ale na mém žebříčku "Ke shlédnutí" je na přeních příčkách.

Sam Mendes

Režisér, který dokáže natočit jakýkoli žánr s naprostou bravurou. American Beauty, Jarhead nebo třeba Road To Perdition. Každý je jiný, ale každý je kumštýřsky dokonalý. Na to je radost pohledět!

Quentin Tarantino

Basterds Forever! Magor z videopůjšovny zraje jako víno. Jen tak dál...!!!

Pedro Almodóvar

První setkání s Almodóvarem byla pro mě La Mála Educación a to v hodině španělštiny na střední škole. Láska na první pohled! můj nejoblíbenější je ale bezkonkurenčně Todo Sobre mi Madre.

Jan Svěrák

Svěrák rozděluje diváckou veřejnost na dva nesmiřitelné tábory: jedni ho milují, druzí ho nemohou ani cítit. ti druzí podle mě úmyslně potlačují "češství" v sobě. Velmi mě mrzí, že nejsme trochu víc hrdí na to, že jsme Češi. A To se právě odráží i v bojkotu české kinematografie. A "firma" Svěrák&Svěrák je takový exemplární prípad. Já ho mám ráda, samosřejmě má své mouchy, ale kdo ne. A kdo u Kolji nebo Tmavomodrého světa nebrečí, je pro mě prostě cynik.

David Yates

Velmi jsem uvítala jeho angažování do serie HP, protože navazuje na mě tak blízkou linii Cuarónovu. I přes četné záporné názory, musím za sebe říct, že "šestka" pro mne byla díky jeho pojetí daleko stravitelnější, než kniha, ze které se mi místy dělalo až fyzicky nevolno. Nemyslím tím z kvality, spíše ze zobrazovaného. Moc se těším na završení ságy a jeho další počiny.

Alfonso Cuarón

Y tú mamá tambiéne je neskutečně silný snímek, který mi způsobil řekla bych trvalé postižení. Opět jsem se s ním seznámila na střední škole a tudíž na mě měl o to větší vliv, že jsem byla prakticky ve stejném věku jako ústřední dvojice. Alfonso má vyvinutý smysl pro detail, atmosféru a přensý výběr a vedení herců. Také mám ráda civilnost jeho filmů a snahu o maximální realističnost.

Alejandro González Iñárritu

Jeho spletitým mozaikám jsem doslova propadla! Mám ráda složité a emocionálně přeplněné snímky a to je přesně případ Alejandrových filmů. Další z řady mých středoškolských objevů, které mě asi nikdy nepustí.